Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
H Fiyori Ghebreweldi, στυλίστρια με έδρα το Βερολίνο, βρήκε τον τρόπο να πάει τη selfie στον καθρέφτη ένα βήμα παραπέρα. @ffiyori
0

H selfie έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι ο τρόπος που απαθανατίζουμε τις στιγμές της ζωής μας όταν δεν υπάρχει κανείς να μπει πίσω από την φωτογραφική μηχανή. Πλέον τα smartphones διαθέτουν διπλή κάμερα που μας επιτρέπει να τραβάμε φωτογραφίες όπως ακριβώς τις θέλουμε, μια και μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη έλεγχο της λήψης και να αποφεύγουμε τα λάθη. 

Η πρώτη selfie μέσα από καθρέφτη τραβήχτηκε από τη Ρωσίδα Δούκισσα Anastasia Nikoleavna το 1913 με μια Kodak Brownie. Πλέον μια αυθόρμητη selfie σε έναν καθρέφτη είναι μέρος της καθημερινότητας χάρη στα social media.

H Fiyori Ghebreweldi, στυλίστρια με έδρα το Βερολίνο, βρήκε τον τρόπο να πάει τη selfie στον καθρέφτη ένα βήμα παραπέρα. Στον λογαριασμό της στο Instagram θα δείτε τη δυναμικότητα που εκπέμπουν οι φωτογραφίες της, όχι μόνο χάρη στα υπέροχα σύνολα που φοράει αλλά και χάρη στον τρόπο που αναδεικνύει την προσωπικότητά της μέσα από τον καθρέφτη της. 

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
Η πρώτη selfie μέσα από καθρέφτη τραβήχτηκε από τη Ρωσίδα Δούκισσα Anastasia Nikoleavna το 1913 με μια Kodak Brownie.

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
@ffiyori

Δείτε παρακάτω μερικές οδηγίες που δίνει η Fiyori για μια τέλεια selfie στον καθρέφτη σας:

Βήμα 1ο

Βρείτε τον τέλειο φωτισμό

Το πρώτο και ίσως δυσκολότερο βήμα είναι να βρείτε τον σωστό φωτισμό. Παρατηρήστε πως αλλάζει το φως μέσα στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της μέρας. Δοκιμάστε ποιος φωτισμός ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. «Το φως είναι το σημαντικότερο σε μια φωτογραφία. Βρείτε το σωστό και χρησιμοποιήστε το υπέρ σας». 

Βήμα 2ο

Καθαρίστε τον καθρέφτη (και την κάμερα του τηλεφώνου σας)

Αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που όμως μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Στις φωτογραφίες μέσα από καθρέφτη υπάρχει πολύ πληροφορία στο πίσω μέρος οπότε είναι καλό να μειώνουμε τους περισπασμούς και με ένα γρήγορο σκούπισμα να κάνουμε καλύτερη την εικόνα για τον θεατή. 

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
@ffiyori

Βήμα 3ο

Βρείτε ένα σταθερό σημείο για τον καθρέφτη

Αν έχετε σταθεροποιήσει καλά τον καθρέφτη σας τότε έχετε τη δυνατότητα να κινείστε πιο ελεύθερα και να δοκιμάζετε διάφορες γωνίες λήψης χωρίς να ανησυχείτε για τον καθρέφτη. Κρατήστε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία σταθερά (φωτισμό, καθρέφτη, φόντο, κ.λπ.) ώστε το μόνο που θα αλλάζει να είστε εσείς. 

Βήμα 4ο

Φορέστε το σωστό ρούχο

Ας μην ξεχνάμε πως η ουσία της selfie στον καθρέφτη είναι να φωτογραφίσουμε το σύνολο που φοράμε. Τα ρούχα που ξεχωρίζουν περισσότερο σε μια τέτοια selfie είναι τα έντονα, τα πολύχρωμα και αυτά που έχουν περίεργες υφές. 

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
@ffiyori

Βήμα 5ο

Πειραματιστείτε

Η Fiyori ξεκίνησε να πειραματίζεται και να γίνεται δημιουργική με τις selfies στον καθρέφτη τον Μάιο του 2019. «Πάντα προτιμούσα να τραβάω φωτογραφίες μόνη μου, τον εαυτό μου μέσα από τον καθρέφτη, παρά να με φωτογραφίζει κάποιος άλλος. Θυμάμαι ήμουν στο δωμάτιό μου προσπαθώντας να βρω τον σωστό τρόπο ώστε να φωτογραφίσω ένα σύνολο που κάποτε άνηκε στη μητέρα μου και ήταν αρκετά αποκαλυπτικό. Δεν ήθελα να κυριαρχήσει στη φωτογραφία το γεγονός πως φορούσα μόνο μια φούστα με ένα σουτιέν και ίσως κάποιοι να το παρεξηγούσαν. Οπότε έπρεπε να βρω μια άλλη οπτική ώστε να περάσω στον θεατή τη διάθεση που ήθελα. Κατάφερα να το βρω και πλέον η εικόνα δεν είχε καθόλου να κάνει με το σώμα μου αλλά αφορούσε μόνο το σύνολο».

Πώς να βγάλεις την τέλεια selfie στον καθρέφτη σου Facebook Twitter
@ffiyori

Με πληροφορίες από την Teen Vogue. 

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «βρώσιμα» drones και η «μαρτυριάρα» μαρμελάδα

WTF? Κι όμως συνέβη / Τα «σαρκοβόρα» μανιτάρια και η μαρμελάδα που «έδωσε» τον Πικέ

Ο Άγγελος Παπαστεργίου καταπιάνεται με το φλέγον θέμα της εβδομάδας, του μήνα, ενδεχομένως και της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το πώς η Σακίρα βρήκε την αλήθεια στο ψυγείο και αναρωτιέται με ποιο τρόπο παραμυθιάστηκαν οι Καναδοί πως τα 3 με 6 ποτά την εβδομάδα βάζουν την υγεία σε σοβαρό κίνδυνο.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ