Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές γυναικείες φιγούρες στο χορό;

Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές γυναικείες φιγούρες στο χορό; Facebook Twitter
0

Οι κινήσεις των γοφών είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια γυναίκα που χορεύει, αν θέλει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πάνω της τα βλέμματα των ανδρών.

Και τι άλλο χρειάζεται μια γυναίκα που χορεύει, για να θυμίζει Σακίρα; Συντονισμένη ασυμμετρία στις κινήσεις των χεριών και των ποδιών της, γιατί αν κουνιέται συμμετρικά, τότε θυμίζει ρομπότ, λένε οι επιστήμονες. Χρειάζεται επίσης συγχρονισμό με το ρυθμό της μουσικής, ενώ και η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο-κλειδί.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νορθούμπρια στο Νιούκαστλ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Νικ Νιβ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", επεσήμαναν ότι το (κοινό) μυστικό στο χορό είναι να θυμίζει αδιόρατα - ή λιγότερο αδιόρατα- σεξ.

Εδώ και χρόνια η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι ο χορός και το σεξ συνδέονται στενά, καθώς ο χορός σε κοινωνικό περιβάλλον συνήθως αποτελεί ένα «τελετουργικό» για φλερτ. Καθόλου τυχαία, έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες ότι οι άνδρες βρίσκουν τις χορευτικές κινήσεις των γυναικών πιο γοητευτικές, όταν οι τελευταίες βρίσκονται σε γόνιμη φάση του κύκλου (ωορρηξία).

Μια προηγούμενη παρεμφερής έρευνα των ίδιων επιστημόνων σχετικά με τον χορό των ανδρών, είχε βρει ότι οι γυναίκες προτιμούν άνδρες που κινούν ανεξάρτητα το λαιμό τους από το υπόλοιπο σώμα τους, καθώς επίσης όσους κινούνται γρήγορα και λυγίζουν τα γόνατα. Ακόμη, οι άνδρες με μεγαλύτερη σωματική δύναμη φαίνονται και καλύτεροι χορευτές.

Η νέα έρευνα ζήτησε από 30 εθελόντριες ηλικίας 18 έως 30 ετών να χορέψουν υπό τους ήχους ενός ποπ τραγουδιού σαν να ήσαν σε νάιτ-κλαμπ (καμία δεν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια). Μετά οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία καταγραφής της κίνησης για να δημιουργήσουν 39 αντίστοιχες αλλά απρόσωπες τρισδιάστατες ψηφιακές «περσόνες» (αβατάρ) σε οθόνη υπολογιστή, τις οποίες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 57 άνδρες και 143 γυναίκες άνω των 18 ετών.

 Διαπιστώθηκε ότι όσες χορεύτριες πήραν «άριστα» και από τα δύο φύλα, έκαναν ορισμένες κοινές κινήσεις και φιγούρες. Κινούσαν περισσότερο τους γοφούς τους και τα χέρια-πόδια τους με ασύμμετρο τρόπο, αλλά όχι υπερβολικά ασύμμετρο, ώστε να δείχνουν «ξεκούρδιστες». Οι άνδρες παρατηρητές εστίαζαν περισσότερο στις ασυμμετρικές κινήσεις των χεριών των γυναικών χορευτριών, ενώ οι γυναίκες θεατές στις ασυμμετρικές κινήσεις των ποδιών.

 Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αφήνεται στο ρυθμό της μουσικής και τόσο πιο ωραία χορεύει. Τη χειρότερη βαθμολογία είχαν οι γυναίκες που ήσαν ντροπαλές και ένιωθαν άβολα.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι γυναίκες χορεύουν για να τραβήξουν τους άνδρες, αλλά επίσης για να κάνουν επίδειξη στις άλλες γυναίκες πόσο καλές είναι». 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Living / Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Καταθέτοντας στη δίκη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά των μονοπωλιακών πρακτικών της εταιρείας του, ο ιδιοκτήτης της Meta παραδέχτηκε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστη σχέση έχουν πια με τη διαπροσωπική επικοινωνία.
THE LIFO TEAM
Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM