To lockdown εκτόξευσε τις πωλήσεις των sex shops στην Ελλάδα

To lockdown εκτόξευσε τις πωλήσεις των sex shops στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί η καραντίνα να πλήττει την πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ωστόσο υπάρχει και μια μερίδα που φαίνεται πως καταφέρνει να αναπτυχθεί μέσα στην κρίση του κορωνοϊού – τα sex shops.


Μαζί με τις πωλήσεις puzzles, gaming και ηλεκτρονικών ειδών, οι Έλληνες επιλέγουν και τα sex toys για να γεμίσουν «δημιουργικά» τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι. Όπως μας ενημερώνει ο κ. Βασίλης Κουγιουμτζίδης, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ελληνικού sex shop, του www.sexopolis.gr: «Το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι πλέον καταγεγραμμένο σε πολλές χώρες εντός κι εκτός Ευρώπης, ότι τα sex shops έχουν αυξήσει τον τζίρο τους εκμεταλλευόμενα τον περιορισμό των ανθρώπων στο σπίτι. Μοιραία λοιπόν, από τη στιγμή που οι έξοδοι και οι συναντήσεις των ζευγαριών (νόμιμων και μη) έχουν ουσιαστικά απαγορευθεί, κάποιος έπρεπε να καλύψει αυτό το κενό.


Ειδικά για τα ζευγάρια –νόμιμα ή παράνομα– που δεν μένουν μαζί τις ημέρες της καραντίνας, η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει με ηλεκτρονικούς on line δονητές που χρησιμοποιεί το ζευγάρι ταυτόχρονα. Ο άνδρας ενεργοποιεί τον δονητή, ορίζει την ένταση και τον ρυθμό και η γυναίκα, απολαμβάνει. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το προϊόν, το γνωστό με την επωνυμία Lovense - Lush, είναι και το πρώτο σε πωλήσεις παρά την υψηλή του τιμή, σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα».


Πρωταθλητές σε αυτή την αύξηση φαίνεται πως είναι οι Καναδοί, οι οποίοι τη δύσκολη αυτή περίοδο έχουν ανεβάσει κατά 135% τις αγορές τους από τα sex shops, ενώ κοντά τους είναι και οι Αμερικάνοι, με 75% αύξηση. Ακολουθούν οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους δοκιμαζόμενους από τον κορωνοϊό Ιταλούς, οι οποίοι σημειώνουν αύξηση των αγορών από τα sex shops κατά 60%, οι Γερμανοί με 50%, και οι Γάλλοι με 40%.


Σύμφωνα με τον κ. Κουγιουμτζίδη, σημαντική βοήθεια στην αύξηση του τζίρου των sex shops έχει επιτελέσει και η άνοδος της επισκεψιμότητας στα sites με ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Για παράδειγμα, από την ημέρα που το Pornhub έδωσε πρόσβαση στις premium υπηρεσίες του σε όλους, σημειώθηκε αντίστοιχα αύξηση και στις πωλήσεις ερωτικών παιχνιδιών.


Ιδιαίτερη άνοδος παρατηρείται, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολών του Sexopolis, στην κατηγορία των προφυλακτικών και των λιπαντικών (+150%), ενώ σε ημερήσια βάση αποστέλλονται περί τα 600 δέματα, που εξυπηρετούν παραγγελίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


— Ποιες είναι όμως οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών στα ερωτικά προϊόντα και ποια προϊόντα έχουν σημειώσει την μεγαλύτερη άνοδο;

Πρώτη κατηγορία σε πωλήσεις αυτή την περίοδο είναι οι ασύρματοι δονητές, ακολουθούν οι κλασικοί δονητές (+ 100%) και τα ανδρικά αυνανιστήρια (+80%). Αναλυτικά ακολουθεί λίστα με τα πρώτα σε ζήτηση προϊόντα από τους Έλληνες καταναλωτές:


Ασύρματοι δονητές: +200%

Κλασικοί δονητές: +100%

Ανδρικά αυνανιστήρια: +80%

Πρωκτικά αξεσουάρ: +80%

Χειροπέδες: +50%

Ευχαριστούμε το Sexopolis και τον κ. Βασίλη Κουγιουμτζίδη για τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ