Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φροντίδα και την επούλωση του νέου σας piercing.
0

ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ αυτιού σας (και του υπόλοιπου σώματός σας), χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για την επούλωση του piercing. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τρύπες σας μπορεί να κλείσουν χωρίς την κατάλληλη φροντίδα ή να δημιουργήσουν μολύνσεις. 

Πόσο χρόνο χρειάζεται το piercing αυτιών για να επουλωθεί;

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα. Οι λοβοί του αυτιού αποτελούνται κυρίως από συνδετικό ιστό, δέρμα και λίπος. Έχουν καλή αιμάτωση και επουλώνονται σχετικά γρήγορα – περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Η κορυφή και οι πλευρές του αυτιού, ωστόσο, περιέχουν χόνδρο κάτω από το δέρμα αντί για λίπος. Τα τρυπήματα σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται από τέσσερις μήνες έως έναν χρόνο για να επουλωθούν πλήρως.

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα.

Πόσο χρόνο επούλωσης χρειάζονται τα τρυπήματα στο υπόλοιπο σώμα;

Αν κάνετε piercing σε άλλα σημεία του προσώπου ή του σώματός σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τοv παρακάτω οδηγό επούλωσης:

• φρύδια: 2-3 μήνες

• μύτη: 2-3 μήνες

• χείλη και γλώσσα: 3-4 μήνες

• θηλές: 10-12 μήνες

• αφαλός: έως ένα έτος

• piercing γεννητικών οργάνων (ανδρικά και γυναικεία): ποικίλλει ανάλογα με την ακριβή θέση, από 2 μήνες έως ένα έτος

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της επούλωσης

Μολύνσεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια επούλωσης ή μετά από ένα piercing. Ο πρώτος κανόνας είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο piercer και στη συνέχεια να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις για την καθαριότητα τους. Φροντίστε να ρωτήσετε για τη διαδικασία αποστείρωσης των εργαλείων, καθώς και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιούνται. 

Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, ο piercer σας θα τοποθετήσει ένα αποστειρωμένο, χωρίς νικέλιο, σκουλαρίκι. Το αρχικό σκουλαρίκι θα πρέπει να μείνει ανέπαφο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους λοβούς των αυτιών και για 12 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους χόνδρους.

Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το piercing σας, διατηρήστε το σημείο καθαρό και μην ασκείτε πίεση, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή φορώντας κράνος ή στενά ακουστικά. Κάθε φορά που το ακουμπάτε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Το πρήξιμο στην περιοχή του piercing είναι αναμενόμενο, επομένως είναι ανάγκη το αρχικό κόσμημα να διαθέτει τον απαραίτητο «χώρο» ώστε να επιτρέψει στο πρήξιμο να υποχωρήσει φυσιολογικά.

Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό για το καθάρισμα του σημείου.

Τα piercing γεννητικών οργάνων πρέπει να γίνονται μόνο από άτομα με μεγάλη εμπειρία. Οι οδηγίες για τη φροντίδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού ακριβώς βρίσκεται το piercing σας. Η καθαριότητα, φυσικά, είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή κάθε είδους πίεσης, τριβής ή σεξουαλικής δραστηριότητας για το χρονικό διάστημα που θα υποδείξει ο piercer σας.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό;

Ερυθρότητα, έκκριμα και πρήξιμο είναι αναμενόμενα για μία ή δύο ημέρες μετά το piercing. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Προσέξτε για:

• υπερβολικό ή επιδεινούμενο πρήξιμο

• ερυθρότητα που επιμένει

• έκκριμα πράσινου ή κίτρινου χρώματος

• πόνο που εμφανίζεται χωρίς άγγιγμα

• δημιουργία θρόμβων

• δέρμα που είναι ευαίσθητο στην αφή

• πυρετό ή κόπωση (σημάδια ότι η μόλυνση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται)

Ενδέχεται επίσης να δείτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης στο αρχικό σας σκουλαρίκι. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξανθήματα ή ακόμη και φουσκάλες, σε σοβαρές περιπτώσεις.

Μόλις η τρύπα επουλωθεί πλήρως, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την υπέροχη νέα σας εμφάνιση.

Με πληροφορίες από το Well+Good

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ