Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φροντίδα και την επούλωση του νέου σας piercing.
0

ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ αυτιού σας (και του υπόλοιπου σώματός σας), χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για την επούλωση του piercing. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τρύπες σας μπορεί να κλείσουν χωρίς την κατάλληλη φροντίδα ή να δημιουργήσουν μολύνσεις. 

Πόσο χρόνο χρειάζεται το piercing αυτιών για να επουλωθεί;

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα. Οι λοβοί του αυτιού αποτελούνται κυρίως από συνδετικό ιστό, δέρμα και λίπος. Έχουν καλή αιμάτωση και επουλώνονται σχετικά γρήγορα – περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Η κορυφή και οι πλευρές του αυτιού, ωστόσο, περιέχουν χόνδρο κάτω από το δέρμα αντί για λίπος. Τα τρυπήματα σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται από τέσσερις μήνες έως έναν χρόνο για να επουλωθούν πλήρως.

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα.

Πόσο χρόνο επούλωσης χρειάζονται τα τρυπήματα στο υπόλοιπο σώμα;

Αν κάνετε piercing σε άλλα σημεία του προσώπου ή του σώματός σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τοv παρακάτω οδηγό επούλωσης:

• φρύδια: 2-3 μήνες

• μύτη: 2-3 μήνες

• χείλη και γλώσσα: 3-4 μήνες

• θηλές: 10-12 μήνες

• αφαλός: έως ένα έτος

• piercing γεννητικών οργάνων (ανδρικά και γυναικεία): ποικίλλει ανάλογα με την ακριβή θέση, από 2 μήνες έως ένα έτος

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της επούλωσης

Μολύνσεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια επούλωσης ή μετά από ένα piercing. Ο πρώτος κανόνας είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο piercer και στη συνέχεια να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις για την καθαριότητα τους. Φροντίστε να ρωτήσετε για τη διαδικασία αποστείρωσης των εργαλείων, καθώς και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιούνται. 

Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, ο piercer σας θα τοποθετήσει ένα αποστειρωμένο, χωρίς νικέλιο, σκουλαρίκι. Το αρχικό σκουλαρίκι θα πρέπει να μείνει ανέπαφο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους λοβούς των αυτιών και για 12 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους χόνδρους.

Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το piercing σας, διατηρήστε το σημείο καθαρό και μην ασκείτε πίεση, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή φορώντας κράνος ή στενά ακουστικά. Κάθε φορά που το ακουμπάτε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Το πρήξιμο στην περιοχή του piercing είναι αναμενόμενο, επομένως είναι ανάγκη το αρχικό κόσμημα να διαθέτει τον απαραίτητο «χώρο» ώστε να επιτρέψει στο πρήξιμο να υποχωρήσει φυσιολογικά.

Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό για το καθάρισμα του σημείου.

Τα piercing γεννητικών οργάνων πρέπει να γίνονται μόνο από άτομα με μεγάλη εμπειρία. Οι οδηγίες για τη φροντίδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού ακριβώς βρίσκεται το piercing σας. Η καθαριότητα, φυσικά, είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή κάθε είδους πίεσης, τριβής ή σεξουαλικής δραστηριότητας για το χρονικό διάστημα που θα υποδείξει ο piercer σας.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό;

Ερυθρότητα, έκκριμα και πρήξιμο είναι αναμενόμενα για μία ή δύο ημέρες μετά το piercing. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Προσέξτε για:

• υπερβολικό ή επιδεινούμενο πρήξιμο

• ερυθρότητα που επιμένει

• έκκριμα πράσινου ή κίτρινου χρώματος

• πόνο που εμφανίζεται χωρίς άγγιγμα

• δημιουργία θρόμβων

• δέρμα που είναι ευαίσθητο στην αφή

• πυρετό ή κόπωση (σημάδια ότι η μόλυνση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται)

Ενδέχεται επίσης να δείτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης στο αρχικό σας σκουλαρίκι. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξανθήματα ή ακόμη και φουσκάλες, σε σοβαρές περιπτώσεις.

Μόλις η τρύπα επουλωθεί πλήρως, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την υπέροχη νέα σας εμφάνιση.

Με πληροφορίες από το Well+Good

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ