«Le Clitoris»: To βραβευμένο animation που εξηγεί την κλειτορίδα όπως κανείς άλλος

«Le Clitoris»: To βραβευμένο animation που εξηγεί την κλειτορίδα όπως κανείς άλλος Facebook Twitter
2

«Οι γυναίκες είναι τυχερές. Έχουν το μοναδικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ευχαρίστηση: Η Κλειτορίδα». 

Με αυτήν τη φράση ξεκινά το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Καναδού σεναριογράφου και σκηνοθέτη animation, Lori Malépart-Traversy, που αποφάσισε να επιμορφώσει το ίντερνετ σχετικά με το τι πραγματικά είναι η κλειτορίδα. Με ευφάνταστο πλην λιτό σχεδιασμό και αναφορές στην «ιστορία» της κλειτορίδας, από το πώς αντιμετωπίζονταν στην Αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, μέχρι τις αναρίθμητες αναλύσεις των πρόσφατων χρόνων, το σύντομο φιλμάκι περιέχει αναμφίβολα μερικές απλές και πολύ εύστοχες παρατηρήσεις. Άλλωστε, όπως αναφέρεται, «Η κλειτορίδα το μόνο που θέλει είναι να αγαπηθεί...».

Το «Le Clitoris» έχει ήδη κερδίσει διάφορα βραβεία παγκοσμίως, ανάμεσά τους τα «Best Short Film Award» στο Festival Vues d'en face 2017 και «Best Documentary» στο Chicago Feminist Film Festival 2017. 

 
Υγεία & Σώμα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Καταπληκτικό κλιπακι. Ο Φρόυντ πράγματι έκανε ζημιά με την θεωρία του ότι η ώριμη γυναίκα πρέπει να επιτυγχάνει οργασμο αποκλειστικά μέσω του κόλπου. Παντελώς αβάσιμο. Εξηγεί κ το κλιπ ότι το σώμα της κλειτοριδας που βρίσκεται εσωτερικά στον κόλπο μπορεί να οδηγήσει σε κολπικο οργασμο. Όχι το σημείο G....! το ψάχνουν το ψάχνουν το ψάχνουν και ακομα σίγουροι δεν ειναι για την ύπαρξη του. Η αλήθεια ειναι ότι η κλειτορίδα εξακολουθεί να ειναι εντελώς παραμελημένη ...