Η απιστία είναι θέμα χρόνου: μελέτη αποκαλύπτει το πότε ακριβώς θα κινδυνεύσει η σχέση σας

Η απιστία είναι θέμα χρόνου: μελέτη αποκαλύπτει το πότε ακριβώς θα κινδυνεύσει η σχέση σας Facebook Twitter
Οι παράγοντες που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα απιστίας είναι τρεις: η θρησκευτική πίστη, το να είναι κανείς παντρεμένος όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και το να είναι... γυναίκα.
0

Κανείς δεν ξεκινά μια σχέση ή ακόμη πιο σοβαρά τον ίδιο του τον γάμο με την πρόθεση να απατήσει την/τον σύντροφό του, πολύ περισσότερο δε με τη βεβαιότητα ότι θα απατηθεί. Ωστόσο, οι παράλληλες και οι εξωσυζυγικές σχέσεις συμβαίνουν συνέχεια και πλέον μία νέα μελέτη δίνει στοιχεία για το πότε είναι πιθανότερο να σημειωθεί μία απιστία κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής σχέσης ή ενός γάμου. 

Βάσει της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο "Journal of Sex Research" η χρονική στιγμή που ένας άντρας είναι έτοιμος να ρισκάρει τη σχέση του και να προχωρήσει σε απιστία εντοπίζεται στα 11 χρόνια ενός μόνιμου δεσμού, ενώ για τις γυναίκες αυτό το χρονικό σημείο στο οποίο εμφανίζονται πρόθυμες να συναινέσουν σε μία παράλληλη σχέση εντοπίζεται στα 6 - 10 χρόνια. Οι επικεφαλής της έρευνας προχώρησαν σε συμπεράσματα, συγκεντρώνοντας στοιχεία από 423 συμμετέχοντες. 

Το βασικό κίνητρο για να μην απατήσει κανείς την/τον σύντροφό του δεν είναι ο αντίκτυπος που θα υπάρξει για παράδειγμα στα παιδιά -αν υπάρχει γάμος-, ή στη συνέχεια της σχέσης, αλλά ο φόβος της μοναξιάς.

Οι ίδιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο εξέχουσα θέση κατείχε το εξής: έπρεπε να αξιολογήσουν κατά προτεραιότητα 29 λόγους για τους οποίους θα άξιζε να αντισταθεί κανείς σε μία ενδεχόμενη απιστία και στη συνέχεια να αξιολογήσουν την πιθανότητα να προχωρούσαν σε μία παράλληλη ή εξωσυζυγική σχέση σε περίπτωση που τους δινόταν αυτή η ευκαιρία. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι παράγοντες που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα απιστίας είναι τρεις.

Για την ακρίβεια, η θρησκευτική πίστη, το να είναι κανείς παντρεμένος όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και το να είναι... γυναίκα ήταν οι βασικότεροι. Ακόμη πιο ειδικά, προκύπτει πλέον ότι το βασικό κίνητρο για να μην απατήσει κανείς την/τον σύντροφό του δεν είναι ο αντίκτυπος που θα υπάρξει για παράδειγμα στα παιδιά -αν υπάρχει γάμος-, ή στη συνέχεια της σχέσης, αλλά ο φόβος της μοναξιάς, αλλά και το ηθικό βάρος που μία τέτοια απόφαση συνεπάγεται...   

Προς το παρόν, η έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από το Research Authority of the College of Management Academic Studies του Ισραήλ θεωρείται σημαντική στο είδος της κυρίως γιατί προσφέρει στοιχεία για τη χρονική καμπή κατά την οποία δοκιμάζεται η σχέση ενός ζευγαριού, αλλά και για τον τρόπο που τα δύο φύλα εμφανίζονται να πιέζονται από τη φθορά του χρόνου, όταν αποφασίζουν πλέον να πάρουν το ρίσκο μίας παράνομης σχέσης...

Με στοιχεία από το The Journal of Sex Research, Men'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μεταρρύθμιση για την υγεία: Φύγε Ε.Σ.Υ., έλα εσύ

Φάκελος Υγεία / Μεταρρύθμιση για την υγεία: Θεραπεύει παθογένειες ή ανοίγει νέες πληγές;

Η μεταρρύθμιση συμπυκνώνεται σε τρεις αλλαγές: τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους στον ιδιωτικό τομέα και τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να διενεργούν ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γι’ αυτό το αμφίδρομο «μπες βγες» στη δημόσια υγεία, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα την ισχυροποιήσει;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Φάκελος Υγεία / Γιατρός στις Κυκλάδες: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός γιατρού στις Κυκλάδες; Πώς τα βγάζει πέρα μια γιατρός στη Λήμνο, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί αεροδιακομιδή; Μια εικόνα από τις δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, που ξέμειναν από γιατρούς αλλά και από κυβερνητικές λύσεις, αφού κι αυτές άγονες παραμένουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: η μεγάλη παραίτηση και η υποστελέχωση

Φάκελος Υγεία / ΕΣΥ: Η μεγάλη παραίτηση

Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, εξοντωτικές συνθήκες, γιατροί σε ρόλο καμικάζι και νέοι χωρίς ειδικότητα που αναγκάζονται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Αυτή είναι η τωρινή εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ