6 συμβουλές για καλύτερο σεξ

6 συμβουλές για καλύτερο σεξ Facebook Twitter
Η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.
0

Ο έρωτας, και μαζί μ' αυτόν η σεξουαλική υγεία, υπήρξαν παράπλευρες απώλειες στα χρόνια της κρίσης, όπως δείχνουν και οι έρευνες που διεξήγε όλα αυτά τα χρόνια το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι διαταραχές στυτικής λειτουργίας σε νέους ανθρώπους –και στους μεσήλικες–, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις, καθώς η ισοπέδωση θεσμών και αξιών στην ελληνική κοινωνία προκάλεσαν την απομυθοποίηση του γάμου.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Κι όμως, η σεξουαλική απόλαυση, ο έρωτας, το φλερτ και οι αξιοζήλευτες επιδόσεις στο σεξ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζωτικότατο κομμάτι στο παζλ της προσωπικής μας ευεξίας.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων και αντιμέτωποι με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία, η οποία συχνά μπαίνει στο περιθώριο, υποχωρώντας μπροστά σε άλλες προτεραιότητες.

Στο ακόλουθο «εγχειρίδιο» θα βρείτε έξι μυστικά για να ανακτήσετε την ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική σας υγεία, καθώς και ποια συμπτώματα πρέπει να σας προβληματίσουν ώστε να «ψαχτείτε» και να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή:

• Τα φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία του βιάγκρα μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα στυτικής λειτουργίας, αρκεί να υπάρχει ερωτική επιθυμία. Όταν λείπει αυτή, κανένα μπλε (ή άλλου χρώματος) χαπάκι δεν πρόκειται να δράσει.

• Μην «τσιμπάτε» στον διαδεδομένο αστικό μύθο που θέλει το αλκοόλ σύμμαχο του καλού σεξ. Στην πραγματικότητα, ενώ αρχικά δρα διεγερτικά, τελικά δημιουργεί προβλήματα, έχει κατασταλτική δράση και καταστρέφει το ήπαρ, οδηγώντας σε κίρρωση ή ηπατικό καρκίνο.


• Η μελαγχολία και η κατάθλιψη, αμφότερες χαρακτηριστικά της εποχής μας, επηρεάζουν καταλυτικά τη στυτική λειτουργία. Αντιμετωπίζοντας σωστά το αίτιο, με ψυχοθεραπεία, θα δείτε σημαντική βελτίωση (και) στη σεξουαλική σας υγεία.


• Μετά την ηλικία των 50 ετών, πολλοί άνδρες εμφανίζουν σταδιακά υπερπλασία του προστάτη, γεγονός που επηρεάζει την ουρολογική τους υγεία, οδηγεί σε χρόνιες ουρολοιμώξεις και προστατίτιδες κι έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική τους υγεία. Μην ξεχνάτε να εξετάζεστε ετησίως ή ανά διετία μετά τα 45 έτη, με εξέταση για το προστατικό αντιγόνο (PSA), δαχτυλική εξέταση και, αν χρειαστεί, υπέρηχο ουροδόχου κύστης και προστάτη.


• Η στυτική δυσλειτουργία δεν επισκιάζει μόνο τις επιδόσεις στο κρεβάτι, μπορεί να υποκρύπτει κάποια υποβόσκουσα διαταραχή. Αν πάσχετε από διαταραχές στύσης, εξεταστείτε για σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακά προβλήματα, για να προλάβετε ένα επερχόμενο έμφραγμα.


• Όταν αξίες και θεσμοί καταρρέουν, η απιστία αναδεικνύεται ισχυρό αφροδισιακό και καθίσταται ακόμα πιο ελκυστική. Μην ξεχνάτε, όμως, πως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνετε προφυλάξεις (βλέπε προφυλακτικό) όταν αλλάζετε τακτικά ερωτικούς συντρόφους, για να απαλείψετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Όλες οι ασθένειες αυτής της κατηγορίας γνωρίζουν μεγάλη αναζωπύρωση και λόγω των μετακινούμενων πληθυσμών. Ωστόσο, στην ιατρική φαρέτρα υπάρχουν διαγνωστικά «όπλα», όπως το γρήγορο τεστ για τον HIV και το τεστ της ηπατίτιδας C, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε νωρίς λοιμώξεις που γίνονται επικίνδυνες, αν αφεθούν στην τύχη τους.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ