Το μυστικό για καλό σεξ δεν έχει καμία σχέση με το σεξ ως πράξη

0

Κάτι ο κινηματογράφος, κάτι η λογοτεχνία, κάτι η μουσική μάς έχουν μάθει πως ένα ζευγάρι οφείλει να απολαμβάνει μια έντονη και περιπετειώδη σεξουαλική ζωή προκειμένου να θεωρούνται 'καλά'. 

Στην πραγματικότητα όμως το σεξ ως πράξη δεν καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών, όπως αποδεικνύει τώρα μια νέα έρευνα. Σε μπέρδεψα; Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Personality and Social Psychology αποκάλυψε πως υπάρχει ένας άλλος, πολύ πιο σημαντικός δείκτης της υγιούς σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού και αυτός είναι η αμοιβαία ανταπόκριση των συντρόφων, σε σχέση με την μεταξύ τους οικειότητα.

"Η σεξουαλική έλξη τείνει να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, κάτι που πολύ συχνά ευθύνεται για την έλλειψη της επιθυμίας μέσα σε μία μακροπρόθεσμη σχέση" εξηγούν οι ερευνητές. Ωστόσο, η απλή ανταπόκριση στις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός συντρόφου είναι ικανή για να αυξήσει την σεξουαλική επιθυμία του, ιδίως στην περίπτωση των γυναικών.

Η ικανότητα να ανταποκρίνεται ο ένας σύντροφος στον άλλο είναι, τελικά, αυτό που ρυθμίζει τη μεταξύ τους ρομαντική διάθεση και αυτή, τελικά, έχει της ρίζες της στην καθημερινότητα.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, που είμαι βέβαιη πως θα ακούγονται αυτονόητα σε κάθε γυναίκα, προέκυψαν μετά από την ανάλυση των πληροφοριών που συνέλεξαν ερευνητές του Baruch Ivcher School of Psychology στο Ισραήλ και του University of Rochester, μελετώντας 100 ζευγάρια για ένα διάστημα 6 εβδομάδων. Κάθε σύντροφος κατέγραφε σε ημερολόγιο το βαθμό σεξουαλικής διάθεσης κάθε ημέρας καθώς και τη γενική ανταπόκριση που λάμβαναν από τον σύντροφό τους. Επιπλέον, σημείωναν το κατά πόσο ο σύντροφός τους τους έκανε να νιώθουν ξεχωριστοί και σημαντικοί για εκείνον/η. Μετά από ανάλυση των στοιχείων, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν κάποιος ένιωθε πως οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα συναισθήματά του έχαιραν ανταπόκρισης από τον σύντροφό του, η σεξουαλική επιθυμία παρουσίαζε αύξηση.

Η ικανότητα να ανταποκρίνεται ο ένας σύντροφος στον άλλο είναι, τελικά, αυτό που ρυθμίζει τη μεταξύ τους ρομαντική διάθεση και αυτή, τελικά, έχει της ρίζες της στην καθημερινότητα. "Οι άνθρωποι που βρίσκουν ανταπόκριση από τους συντρόφους του πιστεύουν πως αυτοί τους καταλαβαίνουν, εκτιμούν τις ανάγκες τους και στηρίζουν τους στόχους τους" λέει ο επικεφαλής της έρευνας Gurit E. Birnbaum. "Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν δείχνει πως δεν νοιάζεσαι μόνο για την ευημερία του συντρόφου σου αλλά πως πραγματικά κατανοείς τις επιθυμίες και τις ανάγκες του".

"Για να αυξήσεις την "ανταποκριτικότητα" (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) σε μία σχέση, θα πρέπει καθένας να αφιερώνει καθημερινά χρόνο στο να ακούει τον σύντροφό του, χωρίς να κρίνει ή να διακόπτει" ισχυρίζεται ο Birnbaum. Η καλλιέργεια αυτού του είδους νοητικής οικειότητας, θα εκτοξεύσει στα ύψη την ερωτική διάθεση και θα αναζωογονήσει τη σχέση, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται!

Με στοιχεία από το mydomaine.com

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 στάσεις της γιόγκα για ακόμα καλύτερο σεξ

Υγεία & Σώμα / 8 στάσεις της γιόγκα για ακόμα καλύτερο σεξ

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine απέδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία και στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας (επιθυμία, διέγερση, λίπανση, οργασμός, ικανοποίηση και πόνος)
ΚΕΛΛΥ ΔΕΣΥΠΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Υγεία & Σώμα / Κάποιοι influencers δηλώνουν πως τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο. Κάνουν λάθος

Η επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας που ακολουθούν κάποιοι trendsetters της ευεξίας, προβάλλοντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του ήλιου ως λόγο για να παραλείψετε το αντηλιακό φέτος το καλοκαίρι.
THE LIFO TEAM
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ