Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter
0

Αν έχεις βρεθεί στο roof garden του Zillers, να απολαμβάνεις τις γεύσεις του μενού, ενώ η θέα της Ακρόπολης στέκει μπροστά σου κλέβοντας το βλέμμα σου, τότε έχεις ζήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Και στο Zillers, η έννοια της γαστρονομίας γίνεται μια ανοικτή all day πρόσκληση, που θα αλλάξει την καθημερινότητα στην πόλη και θα σε παρασύρει κάθε στιγμή της ημέρας από τον πρωινό καφέ μέχρι τη βραδινή βόλτα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εκδοχή γευστικής ευχαρίστησης.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης, στο πόστο του executive chef, δημιουργεί ένα μενού που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα - για ένα αυθόρμητο lunch break, ένα εταιρικό ραντεβού ή στη μεσημεριανή συνάντηση με φίλους. Επιλέγοντας ανάμεσα σε μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν το μεσημεριανό μενού, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ταιριάζει όχι μόνο στη γευστική αναζήτηση αλλά και στην περίσταση ή την φιλοσοφία ζωής του καθενός. Πιάτα που μοιράζεσαι ή απολαμβάνεις «ιδιωτικά», επιλογές που μπορείς να γευτείς ακόμα και χωρίς μαχαιροπήρουνο ή προτάσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, όλα βρίσκονται στη γευστική λίστα του Zillers.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Οι δημιουργικές συνταγές του σεφ θα σε οδηγήσουν σε γευστικά μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου σαν μικρές κρυμμένες εκπλήξεις και οδηγούν όλα στον ίδιο προορισμό, τη γαστρονομική απόλαυση που πλέον γίνεται μέρος της καθημερινότητας. Η Πίτσα Μουσακάς με μελιτζάνα, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μπεσαμέλ παντρεύει τα πιο εμβληματικά πιάτα της Ιταλίας και της Ελλάδας και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις. Η μπριζόλα από τη Μελίτη Φλώρινας με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λαχανικά εποχής θα σε ενθουσιάσει, ενώ στα must try, το τηγανόψωμο με μανιτάρια, φέτα, καπνιστό μπέικον και μαγιονέζα τρούφας που γίνεται εξαιρετική επιλογή για κάθε στιγμή, από το brunch μέχρι το βραδινό finger food. Τα εξαιρετικά γλυκά, όπως το εμπνευσμένο Σουφλέ τσουρέκι με παγωτό βανίλια και ξηρούς καρπούς ή το Μιλφέιγ μπουγάτσα μπορούν να κλείσουν το γεύμα σου ή να συνοδεύσουν τον απογευματινό σου καφέ.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η διεθνής γαστρονομία συναντά τις ελληνικές επιρροές στην κουζίνα του Zillers και ο βραδινός κατάλογος αποτελεί μια εμπειρία γευσιγνωσίας που μπορείς να απολαύσεις επιλέγοντας ανάμεσα στο ελληνικό και το χορτοφαγικό μενού ή δημιουργώντας τη δική σου γαστρονομική σύνθεση. Λαυράκι ταρτάρ μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ψητό στήθος και κροκέτα φραγκόκοτας με καπνιστό χέλι και πουρέ καλαμπόκι ή σέλα από αρνί ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά, τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά «dukkah», είναι κάποιες από τις προτάσεις του σεφ που θα βρεις στο dinner menu του Zillers. Στα επιδόρπια, η υψηλή ζαχαροπλαστική αναδεικνύεται μέσα από δημιουργίες όπως το Τιραμισού – σε μια από τις πιο γευστικές εκδοχές του – το Ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερύκοκα και η Σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα αρωματισμένη με κάρυ και τραγανό μπισκότο κακάο.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Ό,τι κι αν επιλέξεις και για όποια στιγμή της ημέρας, οι γεύσεις συνοδεύονται αρμονικά από επιλογή κρασιών που θα βρεις σε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και μια σειρά μπίρες από ελληνικές ζυθοποιίες.

Το βράδυ, η ταράτσα του Zillers αλλάζει, με τη φωτισμένη Ακρόπολη να κλέβει την παράσταση (και δικαίως) ενώ οι μίξεις του Φώτη Κουλέτου συνοδεύουν την «αφ' υψηλού» βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα. Μια λίστα από κλασικά cocktails «πειραγμένα» τόσο όσο πρέπει, αλλά και η ενημερωμένη κάβα θα σε κρατήσουν στο roof garden απολαμβάνοντας την ουσία της elegant διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Η ατμόσφαιρα του Zillers θα σου προσφέρει καθημερινές casual στιγμές μέχρι αξέχαστες εμπειρίες dining and drinking σε έναν χώρο ανοικτό σε όλους που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την πόλη –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Zillers roof garden: Καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης λίγο πιο «πάνω» από το κέντρο της πόλης Facebook Twitter

Μητροπόλεως 54, Αθήνα
Τηλ: 210 3222277
FB: TheZillersAthens
Instagram: thezillersathens
thezillersathenshotel.com

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Γεύση / Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Το νέο ενδιαφέρον μπαρ της πόλης λειτουργεί ψηλά, είναι χαλαρό και στημένο σαν spritzeria με θέα στο πυκνό αστικό τοπίο του εμπορικού τριγώνου. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ταράτσες της πόλης απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, αυτή θα σας αλλάξει γνώμη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα

Γεύση / Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Kαι εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η πόλη τα έχει δώσει όλα όσον αφορά τα burgers, έχουν εμφανιστεί νέα και διαφορετικά μεταξύ τους concepts που τα προσφέρουν ποιοτικά και ζουμερά. Μάλιστα, για να τα απολαύσουμε χρειάζεται να βολτάρουμε και εκτός κέντρου, μπορεί να ανακαλύψετε λοιπόν μια νέα περιοχή ενώ βάζετε τις διευθύνσεις τους στο Google Maps για να τα βρείτε και να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού

Γεύση / Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στον Κεραμεικό

Τρώμε πολύ Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τελευταία και σε αυτήν τη νέα άφιξη με τη value for money φιλοσοφία, όπου βρίσκουμε πολλά πιάτα-σουξέ του πρώτου εστιατορίου, μπορούμε να στήσουμε τραπέζι με γεύσεις του Βορρά και όχι μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ασύρτικα

Γεύση / Πίνοντας ασύρτικα από αμπελώνες εκτός Σαντορίνης

Η παγκοσμίου κλάσης ποικιλία μας μπορεί να έχει αναδειχθεί στο αμίμητο terroir της Σαντορίνης, όμως πλέον υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να περηφανεύονται για το ασύρτικό τους, με κάποιες από αυτές να μας δίνουν και φοβερά value for money κρασιά για να περάσουμε το καλοκαίρι μας στα μπαλκόνια και τις αυλές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αλλιώς: Το νέο καφενείο της Κυψέλης είναι ένα homage στα πιο παλιά και αυθεντικά του είδους

Γεύση / Αλλιώς: Το νέο καφενείο της Κυψέλης τιμά τα πιο παλιά και αυθεντικά του είδους

Πίνουμε κρασί χύμα από καλά οινοποιεία και μπίρα σε χαμηλό ποτήρι, τρώμε φλογέρες χειροποίητες και κεφτέδες κοκκινιστούς και μαμαδίσιους, όλα είναι απλά και προσιτά σε αυτό το καφενείο που τιμά όσα έκαναν οι παλιοί και προσφέρει όσα θέλουν οι νεότεροι από μια χαλαρή έξοδό τους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ