To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.
0


Το Zambri είναι ένας ολοκαινούργιος all day χώρος σε ένα όμορφο αρχοντικό της Κηφισιάς που φιλοξενούσε παλιότερα το Beau Brummel. Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Χαίρεσαι τα άφθονα φυτά, τους φοίνικες, τα vintage πλακάκια, το ξύλο από καρυδιές του Αγίου Όρους, τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες, τους κομψούς πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες με τις μαξιλάρες και τις ξύλινες τετράγωνες πολυθρόνες. Σύνθεση δεξιοτεχνική, με σύγχρονη, αισθητικά, ματιά.

Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής. Μπορεί να σου είναι αρκετό να δοκιμάσεις μια σαλάτα με πιπεράτα φύλλα ρόκας, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, καρπάτσιο σπαράγγια, ψητά ντοματίνια και τυρί σε λεπτοκομμένες φέτες Σαν Μιχάλη (€12). Είναι πλούσια και δροσιστική και θα τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Σαββατιανό του Παπαγιαννάκου. Ή ακόμη ένα πιάτο με ηπειρώτικη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο χωριάτικο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και πράσινη πιπεριά (€7,50), φτιαγμένη με μαεστρία που εκφράζει τις καταβολές του σεφ Γιώργου Καπέρδα. Μπορείς, όμως, να οργανώσεις και ένα πλούσιο τραπέζι, επιλέγοντας ένα υπέροχο πιάτο με χειροποίητο καβουρμά κοτόπουλο γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης που πανάρεται και περνάει διακριτικά από τηγάνι, τελειώνει στον φούρνο και σερβίρεται με μια πινελιά μέλι και χαρίσα (€8,50). Έρχεται στο τραπέζι μέσα σε ένα εντυπωσιακό vintage γυάλινο σκεύος με καπάκι. Απολαμβάνεις τη ζουμερή ευχάριστη γεύση που τινάζει στα ύψη το παιχνίδι με τις πικάντικες και γλυκές εντάσεις. Το γιουβέτσι μπολονέζ με λάδι τρούφας μαγειρεύεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο και έρχεται σε πήλινο σκεύος (€14,50). Πρόκειται για το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό, με το μελωμένο κριθαράκι να δένει με τον καλομαγειρεμένο κιμά που μοσχοβολάει.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον.

Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας εκφράζει στα πιάτα του δημιουργικότητα και επικεντρώνεται σε ποιοτικά υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να κάνω κουζίνα εμπιστοσύνης. Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω. Επιλέγω υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς» λέει και το πάθος του για τη μαγειρική δεν κρύβεται. Στην κάρτα με τα πιάτα ημέρας φιγουράρουν από γιουβαρλάκια κόκορα με τραχανά και μπακαλιάρο φρικασέ έως κυριακάτικο ψητό κρέας με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα ψητού – κουζίνα σπιτική. Το «καλό χέρι» του σεφ το ανακαλύπτεις σε ένα καλοφτιαγμένο μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον, πίκλες, καυτερή μαγιονέζα και Jack Daniels BBQ σος (€11,50) που συνοδεύει μικρή σαλάτα και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Αφράτο το ψωμί, απολαυστικό το μπιφτέκι, που η μαγιονέζα τού χαρίζει πικάντικες νότες, και απόλυτα χορταστικό.

Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα. Δημιουργική και ενδιαφέρουσα η κάρτα των επιδορπίων, με το καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα, παγωτό, αμύγδαλα και περιχυμένο με ζεστή σάλτσα σοκολάτας να κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Στο Ζambri θα περάσεις όμορφα όλες τις ώρες της ημέρας.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα.

☛ Ζambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ