To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο.
0


Το Zambri είναι ένας ολοκαινούργιος all day χώρος σε ένα όμορφο αρχοντικό της Κηφισιάς που φιλοξενούσε παλιότερα το Beau Brummel. Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Χαίρεσαι τα άφθονα φυτά, τους φοίνικες, τα vintage πλακάκια, το ξύλο από καρυδιές του Αγίου Όρους, τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες, τους κομψούς πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες με τις μαξιλάρες και τις ξύλινες τετράγωνες πολυθρόνες. Σύνθεση δεξιοτεχνική, με σύγχρονη, αισθητικά, ματιά.

Στo Zambri μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, από ένα brunch με ελληνική κατεύθυνση μέχρι πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, σε ένα ωραίο, κλασικό εστιατόριο. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής. Μπορεί να σου είναι αρκετό να δοκιμάσεις μια σαλάτα με πιπεράτα φύλλα ρόκας, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος, καρπάτσιο σπαράγγια, ψητά ντοματίνια και τυρί σε λεπτοκομμένες φέτες Σαν Μιχάλη (€12). Είναι πλούσια και δροσιστική και θα τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι Σαββατιανό του Παπαγιαννάκου. Ή ακόμη ένα πιάτο με ηπειρώτικη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο χωριάτικο και πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και πράσινη πιπεριά (€7,50), φτιαγμένη με μαεστρία που εκφράζει τις καταβολές του σεφ Γιώργου Καπέρδα. Μπορείς, όμως, να οργανώσεις και ένα πλούσιο τραπέζι, επιλέγοντας ένα υπέροχο πιάτο με χειροποίητο καβουρμά κοτόπουλο γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης που πανάρεται και περνάει διακριτικά από τηγάνι, τελειώνει στον φούρνο και σερβίρεται με μια πινελιά μέλι και χαρίσα (€8,50). Έρχεται στο τραπέζι μέσα σε ένα εντυπωσιακό vintage γυάλινο σκεύος με καπάκι. Απολαμβάνεις τη ζουμερή ευχάριστη γεύση που τινάζει στα ύψη το παιχνίδι με τις πικάντικες και γλυκές εντάσεις. Το γιουβέτσι μπολονέζ με λάδι τρούφας μαγειρεύεται υπομονετικά στον ξυλόφουρνο και έρχεται σε πήλινο σκεύος (€14,50). Πρόκειται για το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό, με το μελωμένο κριθαράκι να δένει με τον καλομαγειρεμένο κιμά που μοσχοβολάει.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το πρώτο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε εξωτικό περιτύλιγμα. Πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον.

Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας εκφράζει στα πιάτα του δημιουργικότητα και επικεντρώνεται σε ποιοτικά υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας. «Θέλω να κάνω κουζίνα εμπιστοσύνης. Δεν προσπαθώ να εντυπωσιάσω. Επιλέγω υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς» λέει και το πάθος του για τη μαγειρική δεν κρύβεται. Στην κάρτα με τα πιάτα ημέρας φιγουράρουν από γιουβαρλάκια κόκορα με τραχανά και μπακαλιάρο φρικασέ έως κυριακάτικο ψητό κρέας με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα ψητού – κουζίνα σπιτική. Το «καλό χέρι» του σεφ το ανακαλύπτεις σε ένα καλοφτιαγμένο μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον, πίκλες, καυτερή μαγιονέζα και Jack Daniels BBQ σος (€11,50) που συνοδεύει μικρή σαλάτα και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Αφράτο το ψωμί, απολαυστικό το μπιφτέκι, που η μαγιονέζα τού χαρίζει πικάντικες νότες, και απόλυτα χορταστικό.

Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα. Δημιουργική και ενδιαφέρουσα η κάρτα των επιδορπίων, με το καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα, παγωτό, αμύγδαλα και περιχυμένο με ζεστή σάλτσα σοκολάτας να κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Στο Ζambri θα περάσεις όμορφα όλες τις ώρες της ημέρας.

To Zambri στην Κηφισιά είναι ένα all-day εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς Facebook Twitter
Το βραδινό μενού έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και θα ανακαλύψεις μέχρι και γουρουνόπουλο με γλυκοπατάτες σιγοψημένο στον φούρνο, που σερβίρεται στη γάστρα.

☛ Ζambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 623 0063

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT