Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες;

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
0

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Το Ubu είναι μέρος ενός δισυπόστατου εστιατορίου, του Pere Ubu. Αναδημιουργημένο πλήρως με ποιοτικά υλικά και διακοσμημένο με άφθονο γούστο, το Ubu προσφέρει μια διαφορετική πρόταση.


Μπορεί το healthy food να είναι και νόστιμο; Απαντήσεις οριστικές και αμετάκλητες δεν φαίνεται να έχουν δοθεί, όμως οι προσπάθειες συνεχίζονται. Στην πρόκληση αυτή παρατάσσει τη δική του προσέγγιση το all day restaurant Ubu στη Γλυφάδα. Ας δούμε κατ' αρχάς τι εννοούμε όταν λέμε «pure food», που είναι το μότο που χρησιμοποιεί το Ubu. Μιλάμε για φρέσκα υλικά σε πολλά από οποία υπάρχει η σφραγίδα του βιολογικού, για επιλογή τρόπων μαγειρέματος, για χρήση –όπου είναι δυνατόν– πρώτης ύλης χωρίς γλουτένη, για αντικατάσταση του κλασικού βουτύρου με βούτυρο από φιστίκια ή φουντούκια, για συνταγές όπου τα λαχανικά και τα όσπρια κάνουν ιδιαίτερα έντονη την παρουσία τους. Οι διατροφικές αυτές παρεμβάσεις, οργανωμένες με τη μαεστρία του Κώστα Τσίγκα, που έχει την επιμέλεια του μενού, και υλοποιημένες με τη δεινότητα του Νίκου Βλαχάκη στην κουζίνα, φτιάχνουν ένα κατάλογο που τον διαβάζεις με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζεις αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Flatbread με μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας, μανιτάρι, σπέκ και τυρί ταλέτζιο...

Οι προτάσεις για πρωινό πολλές. Μπορείς, π.χ., να διαλέξεις σπιτική βιολογική granola με γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο, αμυγδάλου ή σόγιας) και βιολογικά αποξηραμένα φρούτα (€8,20), βιολογικά αυγά μάτια, σπαράγγια και μπρόκολο στον πετρόφουρνο με λίγη παρμεζάνα (€6,90) ή popovers με βούτυρο από ξηρούς καρπούς, βιολογικές μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα (€6,60). Πολλά και τα σάντουιτς. Δοκίμασε αυτό με αβοκάντο, brie, ντομάτα, χούμους, μανιτάρια και φύτρες (€6,90) ή ψητό βιολογικό κοτόπουλο με αβοκάντο, βασιλικό, μουστάρδα, μέλι και bufalla (€8,50). Ξεχωριστή κατηγορία είναι τα flatbreads – θα μπορούσες να τα πεις και «πίτσα», αν δεν είχαν τη δική τους, ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι μακρόστενες ανοιχτές βάσεις από φρέσκο ζυμάρι που ψήνονται στον πετρόφουρνο με διάφορα φρέσκα υλικά. Εξαιρετική ήταν αυτή με πράσινη ζύμη, στην οποία συμμετέχει η χλωροφύλλη από ζωμό φρέσκων λαχανικών, ψητά λαχανικά, κατσικίσιο τυρί και πέστο (€8,90), όπως και αυτή με ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα, ρίγανη και πεκορίνο σε ζύμη ολικής άλεσης(€7,50). Βελούδινη και με πλούσια γεύση είναι η σούπα με αστακό και καπνιστό με τσορίζο (€12). Καλοφτιαγμένα τα dumplings με κοτόπουλο και γαρίδες με σάλτσα από mirin, σόγια και τζίντζερ (€9,30) που τρώγονται απνευστί. Από τα πιάτα που αργοψήνονται στον πετρόφουρνο είναι και το βιολογικό κοτόπουλο ταζίν με ελιές και κουσκούς (€11,40) – κάθε μπουκιά σε στέλνει ταξίδι στο Μαρόκο. Στο ίδιο νόστιμο γευστικό μήκος είναι και η ζουμερή πάπια confit που συνοδεύεται με βιολογικές μαύρες φακές και μπέικον, που της χαρίζει διακριτικό κάπνισμα (€16,50). Αξίζει να θυμηθούμε ότι το Ubu είναι μέρος ενός δισυπόστατου εστιατορίου, του Pere Ubu. Αναδημιουργημένο πλήρως με ποιοτικά υλικά και διακοσμημένο με άφθονο γούστο, το Ubu προσφέρει μια διαφορετική πρόταση.

☛ Ubu, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 21 08941450

Yπάρχει healthy food για καλοφαγάδες; Facebook Twitter
Το μενού, επιμελημένο από τον Κώστα Τσίγκα και υλοποιημένο από τον Νίκο Βλαχάκη, φτιάχνει ένα κατάλογο που τον διαβάζεις με πολύ ενδιαφέρον και τον δοκιμάζεις αντλώντας περίσσια ευχαρίστηση.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ