Wine bar με άποψη

Wine bar με άποψη Facebook Twitter
Είναι σίγουρο πως οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Vintage θέλησαν να φτιάξουν ένα Wine Bar & Bistro με ενδιαφέροντα κρασιά, γευστικά πιάτα, ανθρώπινη περιποίηση και λογική τιμολόγηση.
0


Τα wine bars πληθαίνουν. Aπό δω και πέρα θα ξεχωρίσει όποιο έχει πράγματι κάτι αξιόλογο να πει. Η καινούργια άφιξη στη Μητροπόλεως είναι το Vintage Wine Bar & Bistro, όπου το έργο που παίζεται καθημερινά, μεσημέρι βράδυ, είναι αξιόλογο. Η Μαριέττα και ο Πάνος, με γνώση και αγάπη για το κρασί, και η Ίζα, με κέφι στην κουζίνα, έστησαν έναν όμορφο χώρο, φινετσάτο. Χιονάτο μάρμαρο, ξύλο στο χρώμα της bitter σοκολάτας και επισκέψιμη κάβα-αληθινό κόσμημα. «Το κρασί πρωταγωνιστεί, χωρίς όμως να υπολείπονται οι γεύσεις. Ξεκινήσαμε με 200 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα», λέει η Μαριέττα και εξηγεί, «προσφέρουμε τις 100 σε ποτήρι, χάρη στο σύστημα coravin που "κλέβει" κρασί από τη φιάλη, χωρίς να βγάλεις τον φελλό, κι έτσι διατηρείται το κρασί, αφού δεν περνά οξυγόνο στη φιάλη». Και μετά τη σχετική ενημέρωση, είδαμε και στην πράξη πώς λειτουργεί το σύστημα, πίνοντας σε ποτήρι διάφορα κρασιά που συνόδευαν τις γεύσεις.

Η σαλάτα με τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα –ροδάκινα, βανίλιες– και τα τραγανά λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και την παρμεζάνα (€8,50) ήταν καταπληκτική, όπως την αγκάλιαζε η σάλτσα βατόμουρο. Προσπέρασα από το μενού την πίτα με λιωμένο τυρί, μανιτάρια ή μπέικον και σάλτσα ντομάτας (€6,40) και ενέδωσα στις σπιτικές κροκέτες (€7,80). Ήρθαν τρεις σφαίρες στο χρώμα του χαλκού, κρεμώδεις, ζυμωμένες με αλλαντικά ωρίμανσης και με ωραία κρούστα από ολικής αλέσεως κριθαροκουλούρα. Μόλις έκοβες μια μπουκιά, αποκάλυπταν την απαλή υφή στην καρδιά τους – πλούσια γεύση. Με το ερυθρό κρασί συνοδεύσαμε ένα Βlack Αngus burger (€11,40), μέτρια ψημένο, με γευστική χειροποίητη σάλτσα Vintage, και από δίπλα ντοματίνια, κάππαρη, ελιές και δεντρολίβανο. Ο κατάλογος με τις προτάσεις των τυριών και αλλαντικών έχει ενδιαφέρον. Δοκιμάσαμε Κέσο ντι Κάμπρα (€6,40), υπέροχο κατσικίσιο τυρί από την Ισπανία με φινετσάτη γεύση και ωραία επίγευση φουντουκιού, που συνόδευαν ξηροί καρποί, φλούδες κίτρο και φούντες δεντρολίβανο. Ωραία παρουσίαση. Είναι σίγουρο πως οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Vintage θέλησαν να φτιάξουν ένα Wine Bar & Bistro με ενδιαφέροντα κρασιά, γευστικά πιάτα, ανθρώπινη περιποίηση και λογική τιμολόγηση. Και, απ' ό,τι φαίνεται από τον κόσμο που καθημερινά το τιμά, το πέτυχαν.

☛ Vintage Wine Bar & Bistro, Μητροπόλεως 66-68, 213 0296570

 

Wine bar με άποψη Facebook Twitter
Ο κατάλογος με τις προτάσεις των τυριών έχει ενδιαφέρον και έρχονται στο τραπέζι με ωραία παρουσίαση.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ