«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

Στην καρδιά του θέρους άνοιξε το all day City Bar, δίπλα ακριβώς στο City Bistrο, στη στοά του City Link. Όμορφος χώρος, φτιαγμένος με γούστο και φίνα υλικά. Σου φτιάχνει τη διάθεση. Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου.

Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Το σπέσιαλ σάντουιτς ημέρας (€7) με ψωμί ολόφρεσκο, ωραία αλλαντικά και τυριά συνοδεύεται με δροσερή πράσινη σαλάτα ή τραγανά λαχανικά. Απέναντι από τη βιτρίνα, στην οποία φιγουράρουν οι νοστιμιές της ημέρας, βρίσκεται η μπάρα σε χάλκινα χρώματα. Πραγματικά εντυπωσιακή. Το wine bar υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος sommelier, έχει στήσει μια ενδιαφέρουσα οινική κάρτα και προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κρασί σε ποτήρι από είκοσι τέσσερις διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα από το Enomatic (wine dispenser). Πώς; Σε μια πλαστική κάρτα «φορτώνεις» το χρηματικό ποσό που θέλεις να ξοδέψεις και χρεώνεσαι ανάλογα με την κατανάλωση που θα κάνεις. Η συντροφιά του ασύρτικου είναι ιδανική για τα σατινένια χτένια που ψήνονται με τραγανές φέτες chorizo και συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας (4 ευρώ το κομμάτι). Ωραιότατο και το αέρινο καρπάτσιο μοσχάρι (€10) όπως και ο συνδυασμός του κοτόπουλου με πέστο που ακομπανιάρει φρέσκια σαλάτα ροδάκινο (€7). Στο μενού φιγουράρει και ποικιλία τυριών (8 ευρώ η μικρή) αλλά και ποικιλία αλλαντικών (8 ευρώ η μικρή, 15 ευρώ η μεγάλη) που προσφέρονται για ωραίο τσιμπολόγημα, συνοδεία κάποιου κρασιού. Προτείνω να αφεθείτε στον επαγγελματισμό και στη διακριτική περιποίηση του προσωπικού, που κάνει το σέρβις συνώνυμο της φιλοξενίας.

☛ City Bar, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3211315-316

 

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM