Τρέχα Τσέλιο

Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter
0
Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter

Ο Τσελιος ξεκίνησε την καριέρα του ως μυστικός εισπράκτορας του ΟΑΣΘ.

Τρύπωνε δηλαδή κρυφά στα αστικά λεωφορεία και ρωτούσε τον κόσμο αν έχει βγάλει εισιτήριο ...γρήγορα βαρέθηκε να μαλώνει με τον κόσμο απαρνήθηκε τον υπερμισθό των 450 euro κάθε μήνα και μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που έδινε τσάμπα στους μυστικούς εισπράκτορες ο ΟΑΣΘ και αποφάσισε να κάνει κάτι που πραγματικά του αρέσει να τρυπώνει στις κουζίνες.

Από τότε γυρίζει στην πόλη, βλέπει μυρίζει δοκιμάζει,μαγειρεύει, μπαίνει σε κουζίνες κάνει πικνίκ στο πάρκο του Λευκού Πύργου με τους σκεϊτάδες, περνάει μια φάση δημιουργίας δηλαδή, πριν γυρίσει αναγκαστικά στην δίαιτα του φραπέ, λόγω εντοπιότητας.

Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter

Κυριακή απόγευμα βόλτα στο λιμάνι, τα καλύτερα πράγματα είναι τσάμπα. Παιδιά που γελάνε και φιλιούνται και αράζουν στις προβλήτες με μπύρα στα χέρια. Πίσω οι γερανοί της μεγάλης ανάπτυξης χάσκουν στο πουθενά.

Κορίτσια με ομοιόμορφες μπλούζες πουλάνε φιστίκια Αιγίνης από την Αίγυπτο.

Δίπλα ο παππούς με το καρότσι με τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και στην έξοδο του λιμανιού οι καντίνες με τις παντσέτες και το μπούκοβο.

"Πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί ο αστικός οργασμός κουλουριού/παντσέτας σε μια συνταγή?" σκέφτηκε ο προβληματισμένος και από την ήττα του Πάοκ Τσέλιος βγαίνοντας από το λιμάνι.

Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter

Συνταγη από Δ. Κοπαράνη

Μία συνταγή που συνδυάζει το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης και τις χοντρές ζουμερές πανσέτες.
Μια συνταγή που θα συγκινήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς followers του Βαλλάτου.


Σερβίρεται στο #ΕstrellaThessaloniki# / Παύλου Μελά 48 /πίσω από την Αγία Σοφία

Για τη ζύμη /κουλούρι Θεσσαλονίκης

500 γρ αλεύρι σκληρό
350 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γρ μαγιά ξηρή
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
σουσάμι για το πασπάλισμα
για την πανσέτα
δύο πανσέτες πάχος ένα δάχτυλο μεγάλο
μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, ξύδι, κύμινο, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα

ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κάνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι, ρίχνουμε στην κορυφή τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μία λακουβίτσα στην κορυφή και ρίχνουμε τα υγρά σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα. Στη συνέχεια την κόβουμε στα πέντε. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο, το οποίο πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 220 για 12 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα τραγανό ζυμάρι.

Ταυτόχρονα: σκουπίζουμε το κρέας καλά καλά από τα υγρά. Ακουμπάμε τις πανσέτες σε ένα καυτό τηγάνι να κάνουν φσσσσ και να πάρουν κρούστα. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καπακώνουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αυτό θα γίνει χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι σχήμα λόγου. Μετά από 7 λεπτά γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε να φύγουν όλα τα υγρά.

Απλώνουμε τις φρέσκια ντομάτα στην ψημένη ζύμη, τις ψημένες πανσέτες και τη γραβιέρα. Βάζουμε στο grill για 3 λεπτά ίσα να λιώσει πριν το σερβίρουμε γαρνίρουμε την πίτσα πανσέτα με δυο κουταλιές σπιτική τυροκαφτερή.

Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter

Τρώμε με όρεξη και σκεφτόμαστε ότι
..θα νικησουμε!

Τρέχα Τσέλιο Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ