Του Αγίου Βαλεντίνου; Η μοναξιά θέλει καλοπέραση!

Facebook Twitter
1

Ένα ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ) σκαρφίστηκε ένα διαφημιστικό –υποθέτω- κόλπο, κουτί για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το κόκκινο cupcake με την άσπρη διακόσμηση κορυφώνεται με ένα διαμάντι 8 καρατίων για όσους σκοπεύουν να κάνουν την «πρόταση» με όσο πιο κιτς τρόπο γίνεται. Ο κοσμηματοπώλης, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 15% έκπτωση.

Θα σας έδινα το τηλέφωνο του μαγαζιού, αλλά δεν θέλω να σας χρεώσω με υπερατλαντικό τηλεφώνημα.

Από τα σαλόνια στα αλώνια

Μην στενοχωριέστε, έτσι κι αλλιώς τα cupcakes είναι το πιο υπερτιμημένο γλυκό της τελευταίας δεκαετίας. Αντ ‘αυτών, θα σας προτείνω ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε άνετα να φάτε και μόνοι σας ή με τους φίλους σας, για να γιορτάσετε πιο υπερτιμημένη γιορτή της ανθρωπότητας. Πρέπει να αγοράσετε παγωτό βανίλια, μπανάνες, μαύρη ζάχαρη και βούτυρο.

  • 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε τηγάνι ή και κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Ανακατέψτε, προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε ξανά για να σκεπαστούν καλά. Σε δυνατή φωτιά πάντα, αφήστε τις για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα. Πάνε τέλεια με το παγωτό.

Σέξι πράσα

Μπορούν τα λαχανικά να είναι σέξι; Φυσικά και μπορεί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του SproutedKitchen. Το σάιτ δεν διαφημίζεται ως τέτοιο, αλλά δείτε: κοντινά φασολιών, τρυφερά λάχανα, λυγερές μπανάνες,…

Σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ βοηθάει

Αν όμως έχετε «αντικείμενο» και πονηρές προθέσεις, μεθύστε το με negroni – έχει το τέλειο αθώο χρώμα, την κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ και είναι πανεύκολο. Σε περίπτωση έλλειψης "αντικειμένου" πίνεται και χωρίς παρέα.

1 μέρος τζιν, ένα μέρος Campari και ένα μέρος κόκκινο Martini. Παγάκια. Ιδανικά με λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια