Του Αγίου Βαλεντίνου; Η μοναξιά θέλει καλοπέραση!

Facebook Twitter
1

Ένα ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ) σκαρφίστηκε ένα διαφημιστικό –υποθέτω- κόλπο, κουτί για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το κόκκινο cupcake με την άσπρη διακόσμηση κορυφώνεται με ένα διαμάντι 8 καρατίων για όσους σκοπεύουν να κάνουν την «πρόταση» με όσο πιο κιτς τρόπο γίνεται. Ο κοσμηματοπώλης, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 15% έκπτωση.

Θα σας έδινα το τηλέφωνο του μαγαζιού, αλλά δεν θέλω να σας χρεώσω με υπερατλαντικό τηλεφώνημα.

Από τα σαλόνια στα αλώνια

Μην στενοχωριέστε, έτσι κι αλλιώς τα cupcakes είναι το πιο υπερτιμημένο γλυκό της τελευταίας δεκαετίας. Αντ ‘αυτών, θα σας προτείνω ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε άνετα να φάτε και μόνοι σας ή με τους φίλους σας, για να γιορτάσετε πιο υπερτιμημένη γιορτή της ανθρωπότητας. Πρέπει να αγοράσετε παγωτό βανίλια, μπανάνες, μαύρη ζάχαρη και βούτυρο.

  • 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε τηγάνι ή και κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Ανακατέψτε, προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε ξανά για να σκεπαστούν καλά. Σε δυνατή φωτιά πάντα, αφήστε τις για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα. Πάνε τέλεια με το παγωτό.

Σέξι πράσα

Μπορούν τα λαχανικά να είναι σέξι; Φυσικά και μπορεί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του SproutedKitchen. Το σάιτ δεν διαφημίζεται ως τέτοιο, αλλά δείτε: κοντινά φασολιών, τρυφερά λάχανα, λυγερές μπανάνες,…

Σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ βοηθάει

Αν όμως έχετε «αντικείμενο» και πονηρές προθέσεις, μεθύστε το με negroni – έχει το τέλειο αθώο χρώμα, την κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ και είναι πανεύκολο. Σε περίπτωση έλλειψης "αντικειμένου" πίνεται και χωρίς παρέα.

1 μέρος τζιν, ένα μέρος Campari και ένα μέρος κόκκινο Martini. Παγάκια. Ιδανικά με λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια