Συνταγή για μαρμέλαδα φράουλα με λουίζα

Συνταγή για μαρμέλαδα φράουλα με λουίζα Facebook Twitter
0
Συνταγή για μαρμέλαδα φράουλα με λουίζα Facebook Twitter
Η μαρμελάδα φράουλα με το υπέροχο χρώμα της δίνει ιδέες για το πρωινό, μπαίνει πάνω σε μια μπάλα παγωτό ή στο γιαούρτι, αλλά ταιριάζει και σε κρέπες περιχυμένες με σοκολάτα.

Πριν περάσει η εποχή της φράουλας, μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε μια καλοκαιρινή και αγαπημένη μαρμελάδα. Η μαρμελάδα φράουλα με το υπέροχο χρώμα της δίνει ιδέες για το πρωινό, μπαίνει πάνω σε μια μπάλα παγωτό ή στο γιαούρτι, αλλά ταιριάζει και σε κρέπες περιχυμένες με σοκολάτα. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι εύκολη και γρήγορη. Η σπιτική μαρμελάδα φράουλα έχει άλλη χάρη. Σκεφτείτε να προσφέρετε σε αγαπημένους φίλους σας ένα βαζάκι με αυτήν, στολισμένο με το προσωπικό σας γούστο. Καλή επιτυχία!


Υλικά

3,5 κιλά φράουλες

1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμός ενός λεμονιού

3 φυλλαράκια λουίζα ή βασιλικός


Εκτέλεση

Πλένετε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Τις μεγάλες φράουλες τις κόβετε στα δύο. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε να στραγγίσουν.

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά και τις ξαφρίζετε. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φυλλαράκια λουίζας ή τον βασιλικό, που θα χαρίσουν στη μαρμελάδα το διακριτικό άρωμα τους.

Οδηγίες

Για να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα σας σε βαζάκια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Τοποθετείτε τα βαζάκια στον φούρνο και δίπλα τα καπάκια τους για 15 λεπτά, ώστε να αποστειρωθούν.

Βγάζετε τα βαζάκια από τον φούρνο.

Γεμίζετε τα ζεστά βάζα μέχρι το χείλος με τη ζεστή μαρμελάδα.

Τα σφραγίζετε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάτε ανάποδα, με το καπάκι να πατάει.

Μόλις κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ