Στον κήπο του Balthazar

Στον κήπο του Balthazar Facebook Twitter
Το Balthazar προσφέρει πολλές επιλογές στον δροσερό κήπο του και μπορείς μετά το δείπνο να συνεχίσεις τη βραδιά σου στην μπάρα με ωραία κοκτέιλ.
0


Το συναίσθημα στο Balthazar χτυπάει κόκκινο στον γνωστό παραμυθένιο κήπο που συνδυάζει καλό φαγητό, ωραία κοκτέιλ, μουσικές και μπόλικο κέφι. Τα νέα είναι ότι αυτήν τη σεζόν το Freud Oriental στεγάζεται σε μια καταπράσινη αγκαλιά του κήπου και σερβίρει sushi και πιάτα δημιουργικά. Στην κουζίνα του Balthazar με τη μεσογειακή κατεύθυνση βρίσκεται ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ένας μάγος της μαγειρικής που προτείνει πιάτα ευφάνταστα, ενώ η πληθωρική μπάρα υποστηρίζεται με δυνατά κοκτέιλ από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο. Με αυτό το σχήμα, το νεοκλασικό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, το σπίτι όπου διέμενε η ηθοποιός Κυβέλη, μπαίνει στο παιχνίδι του καλοκαιριού. Μια ευχάριστη βραδιά επισκεφτήκαμε τον γοητευτικό κήπο που δημιουργεί ένα δικό του σύμπαν, δοκιμάσαμε προτάσεις από το μενού και μεταδίδουμε.

Ο Πέσκιας έχει κέφια, δημιουργώντας πιάτα παιχνιδιάρικα με πινελιές εξωτικές. Το διαπιστώνεις στη χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια κόκκινα και κίτρινα, πιπεριά, αγγούρι, δυόσμο ξερό, γλιστρίδα, miso πορτοκάλι και ανθότυρο (€12). Πρόκειται για έναν λαχταριστό κήπο σερβιρισμένο σε πιάτο, που γλύκιζε αρκετά. Υπέροχη, όμως, ήταν η σαλάτα κινόα που συνδυάστηκε με καπνιστό σολομό, με τον ανάλαφρα τηγανισμένο μάραθο (€16) να φιγουράρει στην κορυφή και να μη θέλεις να τελειώσει. Είναι αυτές οι μικρές «τσαχπινιές» του Πέσκια που κάνουν τη διαφορά. Δοκιμάστε το μοσχαρίσιο Tataki με σάλτσα lime-σέλινο και αλμυρίκια (€15), ένα πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Το ιμάμ με κρέμα μανούρι (€11) ακροβατεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ολόκληρη η μελιτζάνα έρχεται μελωμένη και στεφανωμένη με την ισορροπημένη και απολαυστική σάλτσα. Το πιάτο με τα κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές allumettes - déjà vu (€14) μοσχοβολάει πριν καθίσει στο τραπέζι. Κάθε μπουκιά κι ένα ταξίδι στις σχολικές εκδρομές των παιδικών χρόνων. Στη γευστική μνήμη καταγράφεται το Fish 'n' chips Κυκλαδίτικα (€15) – ο Πέσκιας τιμάει στην κουζίνα του με τον καλύτερο τρόπο τα ταπεινά ολόφρεσκα σκυλοψαράκια από τη θάλασσα της Πάρου που φιλετάρει υποδειγματικά και συνοδεύει με ωραιότατη σάλτσα κάππαρης και ταραμοσάλατα. Η νοστιμιά του πιάτου είναι συγκλονιστική, τόσο απλά. Για το τέλος, τα γλυκά που ετοιμάζει ο Διονύσης Αλέρτας σε βάζουν σε δίλημμα, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Προκλητικά γευστική είναι η μους σοκολάτα αρωματισμένη με μπούκοβο, σάλτσα σοκολάτας και ωραίο δροσερό σορμπέ πορτοκάλι. Το Balthazar προσφέρει πολλές επιλογές στον δροσερό κήπο του και μπορείς μετά το δείπνο να συνεχίσεις τη βραδιά σου στην μπάρα με ωραία κοκτέιλ. Είναι το ιδανικό μέρος στην καρδιά της πόλης, όπου δεν θα βαρεθείς.

Στον κήπο του Balthazar Facebook Twitter
Τα γλυκά που ετοιμάζει ο Διονύσης Αλέρτας σε βάζουν σε δίλημμα, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις.

☛ Balthazar, Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, 210 6412300-309.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ