Στο Walk In όλα είναι χειροποίητα και με εκλεκτές πρώτες ύλες, από το πρωινό μέχρι τα ασυναγώνιστα ποτά

Στο Walk In όλα είναι χειροποίητα και με εκλεκτές πρώτες ύλες, από το πρωινό μέχρι τα ασυναγώνιστα ποτά Facebook Twitter
Το Walk In είναι στην ίδια φιλοσοφία με το Line, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και κάποια τελείως δικά του.
0

Αν κυκλοφορείτε στην Αθήνα, το Line θα το γνωρίζετε. Aν πάλι δεν έτυχε, πρόκειται για τον all-day χώρο των Κάτω Πετραλώνων που εμπνεύστηκαν τρία μεγάλα ονόματα της μπαρ σκηνής μας, ο Βασίλης Κυρίτσης, ο Νίκος Μπάκουλης και ο συνδημιουργός των artisanal αναψυκτικών Three Cents, Δημήτρης Νταφόπουλος.

Eκεί, με οδηγό την εποχικότητα, τη βιωσιμότητα και τις zero waste πρακτικές, αναζητώντας τη δουλειά των μικρών παραγωγών και επιδιώκοντας τις συνεργασίες, έστησαν ένα πρότζεκτ βασισμένο εξ ολοκλήρου στις ζυμώσεις, μας παρουσίασαν τα δικά τους κρασιά χωρίς σταφύλι –από σύκο Κύμης, από ρόδι που μαζεύεται στους πρόποδες του Παρνασσού, από βορειοελλαδίτικο μήλο, από μέλι που τους έρχεται από την Καρδίτσα–, νομαδικές ζυθοποιήσεις, ψαγμένο bar food και φοβερά προζυμένια ψωμιά από μια αυτοδίδακτη baker που γνωρίσαμε εκεί, τη Φαίδρα Μαυροειδή Σβανά. Συν τα ποτά τους, που είναι άπαιχτα.

Με όσα έχουν δημιουργήσει εκεί μπήκαν ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας στα World's 50 Best Bars και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο νούμερο 12 της λίστας. Πρόσφατα έκαναν ένα νέο βήμα, αυτήν τη φορά στον δρόμο της Μαυρομιχάλη. Το δικό τους Walk In είναι στην ίδια φιλοσοφία με το Line, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά σε κάποια σημεία διαφοροποιείται.

Όσο για τα πιάτα που προτείνει ο Φίλιππος για να συνοδεύσετε τα ποτά και τα κρασιά σας, θα βρείτε συνταγές με τρία-τέσσερα υλικά «για να μην κουράζουν», comfort προτάσεις βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες.

Ξεκινάνε από το πρωί με καφέ από την ντόπια Wisecup και ένα κομμάτι retail με προζυμένια ψωμιά, τσουρέκια και cinnamon rolls, χειροποίητα energy balls και ιδιαίτερα cookies (έχουν χαρουπιού και βρόμης), φοκάτσιες αργής ωρίμανσης και potato buns που γεμίζονται, όπως αυτό με το παστράμι, τη μουστάρδα, τη γραβιέρα, τη ρόκα, την πίκλα κρεμμύδι και τη φοκάτσια κουρκουμά με μορταδέλα, πέστο ρόκας, κρέμα burrata και mizuna.

Στο Walk In στη Μαυρομιχάλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ Facebook Twitter
Ξεκινάνε από το πρωί με καφέ από την ντόπια Wisecup και ένα κομμάτι retail.
Στο Walk In στη Μαυρομιχάλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ Facebook Twitter
Ένα ίδιας φιλοσοφίας νέο βήμα, αυτήν τη φορά στον δρόμο της Μαυρομιχάλη.

Όλα αυτά ξεφουρνίζονται σε καθημερινή βάση και έρχονται από το Line, ενώ, μαζί με τα ψωμιά της Φαίδρας, συναντάμε από το πρωί και τα πιάτα του Φίλιππου Αλεξίου, ένα μικρό και comfort brunch μενού, «ειλικρινές και τίμιο», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος το φαγητό του Walk In, από το πρωί μέχρι το βράδυ, εννοώντας πως δεν θα βρείτε πιάτα γνώριμα αλλά μια στραπατσάδα με σύγκλινο Μάνης, ένα grilled cheese σάντουιτς με γίδινο και αγελαδινό τυρί και τηγανητό αυγό, μια τυρόπιτα που συνοδεύεται από scrambled αυγά και σουτζούκι, μια κολοκυθόπιτα με πράσο, τραχανά και έξτρα τηγανητό αυγό – απλά πράγματα, φτιαγμένα από καλές πρώτες ύλες.

Έχοντας γίνει νομάδες της μπίρας ήδη από το Line, ζυθοποιούν στις εγκαταστάσεις της Alea Brewing Co. τις δικές τους, μια lager και δύο IPA, μια west (αναδεικνύει την πικράδα) και μια east coast style (που ισορροπεί τη γλυκύτητα της βύνης και την πικράδα του λυκίσκου) – όλες είναι βαρέλι, βγαίνουν από κάνουλα, όπως και τα δικά τους κρασιά χωρίς σταφύλι που μας πρωτοσέρβιραν στο Line. Σε περίπτωση, πάλι, που θέλετε να πιείτε κρασί όπως το ξέρετε έχουν και μια καλοφτιαγμένη σφιχτή λίστα με ετικέτες από οινοπαραγωγούς της σχολής των ήπιων παρεμβάσεων.

Τα κοκτέιλ που βγαίνουν από κάνουλα έχουν αρχίσει να παίζουν στην Αθήνα, αλλά στο Walk In τα απογειώνουν έτσι που ακόμα κι αν είστε αμετακίνητοι, αν επιμένετε να πίνετε πάντα το ίδιο ποτό σε όποιο μπαρ κι αν βρεθείτε, εκεί θα έλεγα ότι πρέπει να κάνετε μια αλλαγή και να δοκιμάσετε τις δικές τους προτάσεις – δίνουν έμφαση στη θερμοκρασία, στον low ABV και στον αφρώδη χαρακτήρα των ποτών.

Δοκιμάστε το Negroni τους με το δικό τους κόκκινο βερμούτ από παντζάρι και το El Presidente με (επίσης δικό τους) βερμούτ από κίτρινο παντζάρι, το gin & tonic που, ενισχυμένο με ένα τόνικ με εσπεριδοειδή, είναι από τα καλύτερα που σερβίρονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα, όπως και η Paloma τους, και το αγαπημένο μου Gin Fizz, για το οποίο χρησιμοποιούν υπολείμματα καφέ, ροδάκινο, Kernel –το ελληνικό λικέρ από μαχλέπι–, καρύδα, μπαχαρικά και ορό γάλακτος.

Στο Walk In στη Μαυρομιχάλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ Facebook Twitter
Στο Walk In στη Μαυρομιχάλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ Facebook Twitter
Στο Walk In στη Μαυρομιχάλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ Facebook Twitter
Kαλαμάρι με μάραθο, ρέβα, πίκλα κρεμμύδι και τριμμένο φιστίκι.

Όσο για τα πιάτα που προτείνει ο Φίλιππος για να συνοδεύσετε τα ποτά και τα κρασιά σας, θα βρείτε συνταγές με τρία-τέσσερα υλικά «για να μην κουράζουν», comfort προτάσεις βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες όπως είναι τα λαχανικά της Ιζαμπώ, της μικρής φάρμας στη Μεσσηνίας που εμπιστεύονται μερικοί από τους καλύτερους μάγειρες της Αθήνας. Δοκιμάστε σίγουρα τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες με τη μαγιονέζα μοβ κάρι και τη μαγιονέζα σχοινόπρασο, το καλαμάρι με την πίκλα κρεμμύδι, τη γκρεμολάτα ρόκας και το τριμμένο φιστίκι, το αρνί σε πίτα naan με γιαούρτι μυρωδικών, pico de gallo και ξινόχοντρο, και οπωσδήποτε τις μπάμιες τους που, αφού τις έχουν πικλάρει, τις περνάνε από αλεύρι και σιμιγδάλι, τις τηγανίζουν, τις συνοδεύουν με μια vegan μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο και προζυμένια παξιμάδια χαρουπιού αργής ωρίμανσης – συνταγή της Φαίδρας.

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ