Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
To Pallas Athena σε υποδέχεται πλήρως ανακαινισμένο...

 

Το καινούργιο εστιατόριο του πλήρως ανακαινισμένου ξενοδοχείου Pallas Athena στην πλατεία Κοτζιά σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Φαγητό που είναι πέρα από τα δεδομένα της περιοχής, μοντέρνα σάλα σχεδιασμένη με άνεση και αρτίστικη διάθεση και βεράντα με θέα που σε παραπέμπει σε κεντροευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το νεοκλασικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο έχει αποκτήσει πλέον μια διακριτική πολυτέλεια και μια αισθητική που διαμορφώνεται από ποπ καταβολές, συλλογές από σχεδιαστές και αβανγκάρντ καλλιτέχνες, γκράφιτι, ένας συνδυασμός που σε παραπέμπει σε γκαλερί. Αυτό που αμέσως σε κατακτά, ωστόσο, είναι η φιλοξενία και η θέρμη των ανθρώπων που σε υποδέχονται. Το εστιατόριο στον πρώτο όροφο προσφέρει ωραία «κάδρα» σε κτίρια του Τσίλερ, του Mario Botta και στην πλατεία Κοτζιά, που το σιντριβάνι, τα μάρμαρα και ο φωτισμός την κάνουν να φαίνεται πως φορά διαρκώς τα καλά της.

 

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
Στα πιάτα ανακαλύπτεις φρεσκάδα, καλό χέρι και νοστιμάδα που σε πάνε σε ποιότητα φαγητού πέρα από κάθε ξενοδοχειακή τυπικότητα.

Το φαγητό ακολουθεί τη «γραμμή» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που δίνει έμφαση στην ελληνική διατροφή, χρησιμοποιώντας τα κρητικά προϊόντα από τη φάρμα Agreco. Το μενού επιμελείται ο σεφ Σάκης Τζαννέτος και στην κουζίνα μαγειρεύει ο Γιάννης Ξενικάκης. Στα πιάτα ανακαλύπτεις φρεσκάδα, καλό χέρι και νοστιμάδα που σε πάνε σε ποιότητα φαγητού πέρα από κάθε ξενοδοχειακή τυπικότητα. Το ανακαλύπτεις ακόμα και στην πρώτη ρακή του καλωσορίσματος, με φρέσκα αγκιναράκια, ανθότυρο, ελιές και χειροποίητα ζεστά ψωμάκια με γεύση βασιλικού ή ρίγανης. Αρχή με εξαιρετικό ταρτάρ σολομού με αβοκάντο, αγγουράκι, λάιμ, ανθό αλατιού και πράσινη σαλάτα (€12). Τέλεια ισορροπία στη γεύση και στην υφή. Η φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, έκανε τέλειο πάντρεμα με τις ευμεγέθεις γαρίδες, μαριναρισμένες με λέμον γκρας και σχοινόπρασο που έδινε ευεργετική οξύτητα στο πιάτο (€16). Τα ψητά καλαμαράκια πάνω σε πράσινη σαλάτα με πέστο μυρωδικών (€14) ήταν ένας πραγματικός θαλασσινός αφρός. Εξαιρετική η γεύση του ριζότο που αντλούσε τη δύναμή του από τη φρέσκια ντομάτα και τα αρώματα του δυόσμου (€12). Ένας γευστικός πειρασμός που σε καλούσε να τον απολαύσεις με βουλιμία ήταν τα σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά, μπουκίτσες κοτόπουλο και ανθότυρο Κρήτης (€13). Το αρνάκι από τη φάρμα ήρθε ψημένο ιδανικά, με άρωμα του δεντρολίβανου και χειροποίητες παπαρδέλες με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά (€22), ενώ ζουμερό και πλούσιο σε γεύση ήταν το μοσχαράκι γάλακτος στη σχάρα με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και λαδοτύρι Μυτιλήνης (€24). Το εστιατόριο προσφέρει business lunch μενού με 22 ευρώ, με ενδιαφέρουσες επιλογές από τρία ορεκτικά, τέσσερα κυρίως και δύο γλυκά. Προσφέρεται και για breakfast από πλούσιο μπουφέ με όλο το καλάθι των παραδοσιακών προϊόντων με 18 ευρώ. Το εστιατόριο Pallas Athena αναδεικνύεται σε μία από τις πιο καλές επιλογές στο κέντρο της Αθήνας.

☛Grecotel Pallas Athena, Αθηνάς 65, πλατεία Κοτζιά, 210 3250900

 

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM