Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
To Pallas Athena σε υποδέχεται πλήρως ανακαινισμένο...

 

Το καινούργιο εστιατόριο του πλήρως ανακαινισμένου ξενοδοχείου Pallas Athena στην πλατεία Κοτζιά σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Φαγητό που είναι πέρα από τα δεδομένα της περιοχής, μοντέρνα σάλα σχεδιασμένη με άνεση και αρτίστικη διάθεση και βεράντα με θέα που σε παραπέμπει σε κεντροευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το νεοκλασικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο έχει αποκτήσει πλέον μια διακριτική πολυτέλεια και μια αισθητική που διαμορφώνεται από ποπ καταβολές, συλλογές από σχεδιαστές και αβανγκάρντ καλλιτέχνες, γκράφιτι, ένας συνδυασμός που σε παραπέμπει σε γκαλερί. Αυτό που αμέσως σε κατακτά, ωστόσο, είναι η φιλοξενία και η θέρμη των ανθρώπων που σε υποδέχονται. Το εστιατόριο στον πρώτο όροφο προσφέρει ωραία «κάδρα» σε κτίρια του Τσίλερ, του Mario Botta και στην πλατεία Κοτζιά, που το σιντριβάνι, τα μάρμαρα και ο φωτισμός την κάνουν να φαίνεται πως φορά διαρκώς τα καλά της.

 

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter
Στα πιάτα ανακαλύπτεις φρεσκάδα, καλό χέρι και νοστιμάδα που σε πάνε σε ποιότητα φαγητού πέρα από κάθε ξενοδοχειακή τυπικότητα.

Το φαγητό ακολουθεί τη «γραμμή» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που δίνει έμφαση στην ελληνική διατροφή, χρησιμοποιώντας τα κρητικά προϊόντα από τη φάρμα Agreco. Το μενού επιμελείται ο σεφ Σάκης Τζαννέτος και στην κουζίνα μαγειρεύει ο Γιάννης Ξενικάκης. Στα πιάτα ανακαλύπτεις φρεσκάδα, καλό χέρι και νοστιμάδα που σε πάνε σε ποιότητα φαγητού πέρα από κάθε ξενοδοχειακή τυπικότητα. Το ανακαλύπτεις ακόμα και στην πρώτη ρακή του καλωσορίσματος, με φρέσκα αγκιναράκια, ανθότυρο, ελιές και χειροποίητα ζεστά ψωμάκια με γεύση βασιλικού ή ρίγανης. Αρχή με εξαιρετικό ταρτάρ σολομού με αβοκάντο, αγγουράκι, λάιμ, ανθό αλατιού και πράσινη σαλάτα (€12). Τέλεια ισορροπία στη γεύση και στην υφή. Η φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, έκανε τέλειο πάντρεμα με τις ευμεγέθεις γαρίδες, μαριναρισμένες με λέμον γκρας και σχοινόπρασο που έδινε ευεργετική οξύτητα στο πιάτο (€16). Τα ψητά καλαμαράκια πάνω σε πράσινη σαλάτα με πέστο μυρωδικών (€14) ήταν ένας πραγματικός θαλασσινός αφρός. Εξαιρετική η γεύση του ριζότο που αντλούσε τη δύναμή του από τη φρέσκια ντομάτα και τα αρώματα του δυόσμου (€12). Ένας γευστικός πειρασμός που σε καλούσε να τον απολαύσεις με βουλιμία ήταν τα σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά, μπουκίτσες κοτόπουλο και ανθότυρο Κρήτης (€13). Το αρνάκι από τη φάρμα ήρθε ψημένο ιδανικά, με άρωμα του δεντρολίβανου και χειροποίητες παπαρδέλες με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά (€22), ενώ ζουμερό και πλούσιο σε γεύση ήταν το μοσχαράκι γάλακτος στη σχάρα με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και λαδοτύρι Μυτιλήνης (€24). Το εστιατόριο προσφέρει business lunch μενού με 22 ευρώ, με ενδιαφέρουσες επιλογές από τρία ορεκτικά, τέσσερα κυρίως και δύο γλυκά. Προσφέρεται και για breakfast από πλούσιο μπουφέ με όλο το καλάθι των παραδοσιακών προϊόντων με 18 ευρώ. Το εστιατόριο Pallas Athena αναδεικνύεται σε μία από τις πιο καλές επιλογές στο κέντρο της Αθήνας.

☛Grecotel Pallas Athena, Αθηνάς 65, πλατεία Κοτζιά, 210 3250900

 

Στο ολοκαίνουργιο Pallas Athena Facebook Twitter

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γλυκό της Αθήνας μετά την απελευθέρωση

Nothing Days / Το γλυκό της Αθήνας μετά την Απελευθέρωση

Από μισογκρεμισμένο τουρκοχώρι αμέσως μετά την Ελληνική Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αθήνα εξελίχθηκε σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με τα ανάλογα γλυκά. Πώς από τον μπακλαβά και το λουκούμι του φούρνου φτάσαμε στα γαλλικά γλυκά και στα πολυτελή ζαχαροπλαστεία.
M. HULOT
Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Γεύση / Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Για σαράντα πέντε χρόνια ένα λαϊκό στέκι-χρονοκάψουλα στα Κάτω Πατήσια αποτελεί τόπο συνάντησης όσων αγαπούν το κρέας, χάρη στα μοναδικά ψητά στα κάρβουνα και πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη.
M. HULOT
Θεόδωρος Μανουσάκης: Από την αποκάλυψή του σκανδάλου του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Το κρασί με απλά λόγια / Θεόδωρος Μανουσάκης: Από το σκάνδαλο του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Στα 11 του χρόνια έφυγε για την Αμερική, για ένα καλύτερο αύριο, στα 30 του η εταιρεία του ξεσκέπασε το σκάνδαλο Νίξον, στα 50 έφτιαξε ένα από τα οινοποιεία-σταθμούς για την Κρήτη. Η ζωή του Ted (Θεόδωρου) Μανουσάκη είναι σαν βγαλμένη από ταινία.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ