Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι

Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
0
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Από το Nakama φεύγεις χαρούμενος, γλυκαίνεσαι και η ευγένεια του Άλεξ είναι τόσο συγκινητική που μπορείς να την εκλάβεις και σαν φλερτ. Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO

Ο Άλεξ ασχολήθηκε πάνω από δεκαπέντε χρόνια με το μόντελινγκ, έχει πάρει μέρος σε μεγάλες καμπάνιες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θεωρείται από τα πρωτοκλασάτα μοντέλα. Όμως, όλα έχουν ημερομηνία λήξης και όταν βαρέθηκε τα φωτογραφικά κλικ και τον ανταγωνισμό,  δηλαδή το ωμό του πράγματος, είπε να το γυρίσει στο άλλο ωμό, σ’ αυτό που πιο πολύ αγαπούσε, δηλαδή στο γιαπωνέζικο φαγητό. Λόγω του μόντελινγκ ταξίδεψε και δούλεψε πολύ στη Ασία, έχει μείνει για καιρό στη Σιγκαπούρη, στην Ιαπωνία και στη Ταϋλάνδη και ο ουρανίσκος του  έχει εκπαιδεύεται στις πιο εξωτικές και λεπτές γεύσεις. Έτσι, όταν γύρισε στην Αθήνα, έψαξε να βρει ένα καθαρό χώρο να προσφέρει τίμιο σούσι. «Δεν ήθελα αποκλειστικά Κολωνάκι», λέει «αλλά η Μασσαλίας είναι πέρασμα φοιτητών και προσελκύει και εργαζόμενους, κυρίως δικηγόρους, αλλά και ανθρώπους από όλες τις περιοχές».  

Η επένδυσή του αυτή  ήταν ότι είχε και δεν είχε, το προσωπικό του κομπόδεμα και χρειάστηκε τρομερή δουλειά από πλευράς του για να φέρει το μαγαζί εκεί που ήθελε. Ευτυχώς, στη ζωή αυτή απέκτησε καλούς φίλους που τον βοήθησαν με το αζημίωτο και με προσωπική εργασία.

Το Nakama είναι σαν μωρό παιδί, θέλει συνεχή προσοχή και παντού ελλοχεύουν κίνδυνοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που είπε «τώρα τι πήγα και έκανα;» αλλά πείσμωσε και δεν το άφησε ούτε μια στιγμή. Είναι μια σύνθεση ολόκληρη, κάτι να χαλάσει, κάτι μικρό, είναι σαν το πλεκτό που τραβάς τη λάθος κλωστή και ξηλώνεται όλο. Όταν τα πράγματα ζορίζουν, βάζει τα αθλητικά του και αρχίζει να τρέχει αφού το τρέξιμο πάντα τον αποφορτίζει.

Για καλή του, όμως, τύχη και επειδή πιστεύει πολύ στο «από στόμα σε στόμα», ο κόσμος άρχισε να ξεχωρίζει το Nakama. Δουλεύει και το ντελίβερι, αλλά οι τιμές είναι προσιτές και ο κόσμος προτιμά να έρχεται και να τον περιποιείται. «Κάνεις ένα διάλειμμα, τρως το σούσι που δεν σου πέφτει και βαρύ και γυρίζεις στη δουλειά σου». Όσο για τα βράδια, το κλίμα αλλάζει, το σάκε πάει και έρχεται και όπως μου λέει έχουν αρχίσει αρκετά ειδύλλια με τα διπλανά τραπέζια που αργά το βράδυ γίνονται μια παρέα. Γιατί η κουζίνα είναι ανοιχτή μέχρι τη μια, οπότε προσφέρεται να πας και μετά το θέατρο, το σινεμά τη διασκέδασή σου.

Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO

Ο Άλεξ μεγάλωσε στην Γλυφάδα, οι  αναμνήσεις του είναι  αναμνήσεις που ’χουν μέσα ελευθερία. «Τίποτα δεν με περιόριζε» λέει, «ακόμα δεν θέλω τίποτα να με περιορίζει, δεν μπορώ το ταβάνι». Αγαπάει τα αεροπλάνα, ήθελε να γίνει πιλότος, αλλά τον πρόλαβε ο ξάδερφός του και είδε το επάγγελμα και από άλλη οπτική γωνιά και αναθεώρησε. Από παιδικές αναμνήσεις και γεύσεις θυμάται τα μπέργκερ στα Κούνις, τις πάστες ποντικάκια, τα μικλ σέικ με χοντρό καλαμάκι, να αράζει στα παγκάκια με τους φίλους του και οι ώρες να περνούν χωρίς να έχει τίποτα σημασία.

Θυμάται τον εαυτό του σεμνό παιδάκι από αυτά που τους έκανες γούτσου-γούτσου. Ήρεμος και ονειροπόλος, αργότερα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό . Ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ και το πήγαινε σοβαρά, άλλα κόλλησε -όπως λέει- στο 1,88 και κάπου τα εγκατέλειψε γιατί και ο αθλητισμός απαιτούσε θυσίες και όλη αυτή η πειθαρχία δεν ταίριαζαν στον πιο μποέμ χαρακτήρα του. Ήθελε να ζει τη ζωή χωρίς  πρόγραμμα και με το δισάκι του στον ώμο. Μόλις λοιπόν τελειώνει το λύκειο, περνάει στη διοίκηση οικονομίας στα ΤΕΙ Χαλκίδα και αποφασίζει να ακολουθήσει τα λογιστικά. Η Χαλκίδα του άρεσε πολύ και του αρέσει ακόμα. Αγάπησε τα τρελά της τα νερά, είχε ένα μπαλκόνι και καθόταν με τις ώρες και κοιτούσε την άμπωτη και την παλίρροια και αυτό τον ηρεμούσε. Έμοιαζε με το μέσα του, που  μια ανοίγεται και μια μαζεύεται. Οι σπουδές του αποδείχτηκαν χρήσιμες, γιατί του οικοδομούσαν με έναν πιο πρακτικό τρόπο τη σκέψη και του βγήκαν τώρα πολύτιμες με όλο το στήσιμο, το budget plan και τα οικονομικά του μαγαζιού. Και επειδή είναι φύση ανεξάρτητη, εκεί στα δεκαοκτώ άρχισε να δουλεύει νύχτα για να βγάλει λεφτά και να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Δούλεψε πολλά χρόνια νύχτα. «Η νύχτα σε ρουφάει, πίνει τις αντοχές,  σου κλέβει τις μέρες» λέει με μια δόση ποιητική και κοιτάει το ταβάνι σαν να φοβάται να κοιτάξει ευθεία μήπως τον μαστιγώσουν οι αναμνήσεις. «Και μετά και μετά;» ρωτάω. Μετά γνώρισε μια κοπέλα που του είπε ότι η ομορφιά του είναι φραγκάτη, δηλαδή μπορεί να βγάλει λεφτά και τον πήγε σε ένα πρακτορείο μοντέλων.

Στην αρχή του φάνηκε τρελά ψωνισμένη και άκυρη δουλειά. «Ντρεπόμουν να το πω και σε φίλους γιατί θα με θεωρούσαν μεγάλο νούμερο» λέει. Ισχυρίζεται  πως δεν τον ενδιέφερε ποτέ πώς δείχνει και άργησε πολύ να καταλάβει ότι μπορεί να αρέσει και αυτό, κυρίως το πήρε πρέφα από τα βλέμματα τον άλλων. Στο μόντελινγκ όμως μπήκε για τα γρήγορα και εύκολα λεφτά και, κυρίως, για τα ταξίδια. Πέτυχε μια εποχή που γίνονταν πράγματα και οι μισθοί ήταν παχυλοί. «Και νάρκισσος να μην είσαι, ναρκισσεύεσαι» μου εξηγεί, «οι φωτογράφοι, τα φώτα πάνω σου να αιχμαλωτίζουν την καλή σου στιγμή. Θέλει ένα μέτρο για να μην το χάσεις». Ο ίδιος όμως πάντα διατηρεί το χιούμορ του και, άλλωστε, εκεί στα κάστινγκ έχεις πάντα μια αναμέτρηση με το καλύτερο. Η ομορφιά αρχίζει και ρευστοποιείται. «Τίποτα δεν κρατάει πολύ», λέει, «πάντα θα υπάρχει κάτι πιο όμορφο, πιο λαμπερό, πιο νέο. Σε τρελαίνει αυτό το πράγμα». Έτσι, μετά από τα σούρτα-φέρτα του σε πασαρέλες και σε λαμπερά εντιτόριαλς, άρχισε να εισάγει σύκα Καλαμών στην Ανατολή  και το επιχειρηματικό δαιμόνιο πια τον είχε γραπώσει. «Το σύκο πάει πολύ καλά έξω, αλλά δεν έχουμε δυνατότητες μεγάλης παραγωγής, δυστυχώς. Ξεριζώσαμε τις συκές και βάλαμε ελιές στη Μεσσηνία. Το σύκο είναι μεγάλο όπλο, αλλά τα δυνατά μας χαρτιά τα καίμε» μου λέει ρητορικά.

Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO

Στο Nakama, όμως, χώρεσε όλο του το μεράκι και δεν κάνει εκπτώσεις. Δεκαπέντε άνθρωποι προσωπικό, o χώρος είναι πενατακάθαρος, άνετος, δεν βρωμάει ψαρίλα και έχει δυο-τρία πιάτα που ήταν κορυφαία. Ξεχωρίζει ο τόνος ταρτάρ με αυγά χελιδονόψαρου. Η miso soup αλλά και οι διαφορετικές σούπες (τρεις με τέσσερις που έχει κάθε μέρα). Απ’ τα    nakama rolls, το dragon roll με καπνιστό χέλι, το mango twist με αβοκάντο και μάνγκο, το ike roll με ελαφρώς τηγανισμένο καλαμάρι, το Crunchy shrimp roll (ρολό με τηγανίτες γαρίδες) και κάποια γιαπωνέζικα ζεστά πιάτα. Ξεχωρίζουμε τα noodles με γαρίδα tempura.  

Τρως φίνα και μαζί με το αλκοόλ με δεκαπέντε περίπου ευρώ φεύγεις πολύ ικανοποιημένος. Το καλό το αφήνω για το τέλος: το τσιζκέικ με πράσινο τσάι είναι για αστέρια μισελέν, για προσκύνημα. Ωραία, φίνα ισορροπία γεύσης μπισκότου με βελούδινο τσάι. Τίποτα πιο ωραίο.

Εν ολίγοις, από το Nakama φεύγεις χαρούμενος, γλυκαίνεσαι και η ευγένεια του Άλεξ είναι τόσο συγκινητική που μπορείς να την εκλάβεις και σαν φλερτ. Όλα στο Nakama -που στα γιαπωνέζικα σημαίνει «φίλος»-  έχουν θετικό vibe και την αίσθηση ότι θέλεις να επιστρέψεις (ξανά και ξανά).

Nakama, Μασσαλίας 5, τηλέφωνο 2103616053 

 

Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO
Στο «Nakama» στην οδό Μασσαλίας με δέκα ευρώ τρως πραγματικά καθαρό και γευστικό σούσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freddie F. / LIFO

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ