Στο κεφάτο Homey

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
0

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Η μυρωδιά από τα χειροποίητα ψωμιά –που ζυμώνονται με αλεύρι Ζέας– και τα φαγητά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο σε τραβά από τη μύτη με το που θα διαβείς το κατώφλι του μαγαζιού.

 

«Επανάσταση είναι η νοσταλγία της αθωότητας» έγραφε ο Αλμπέρ Καμύ και το μαγειρικό ανάλογο της αθωότητας που αναζητά η προσέγγιση του Γάλλου φιλοσόφου μπορείς να το βρεις σε φαγητό που το χαρακτηρίζουν η σαφήνεια, η ελαφρότητα, η νοστιμάδα και η φρεσκάδα. Τις σκέψεις αυτές κάνεις θέλοντας να βρεις την ταυτότητα των φαγητών που βγαίνουν από τους ξυλόφουρνους του Homey. Εδώ δεν γίνονται εκπτώσεις στην καλή πρώτη ύλη που ακολουθεί κατά πόδας την εποχικότητα. Η μυρωδιά από τα χειροποίητα ψωμιά –που ζυμώνονται με αλεύρι Ζέας– και τα φαγητά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο σε τραβά από τη μύτη με το που θα διαβείς το κατώφλι του μαγαζιού. Άλλωστε οι φούρνοι, που δουλεύουν στο φουλ, είναι εκεί σε παράταξη και σε «υποδέχονται».

 

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Η καλή μαγειρική δεν είναι απαραίτητο να μπλέκει με πολλά υλικά και δύσκολες τεχνικές.

 

Η χορτόπιτα (€5) βγαίνει μοσχοβολιστή και το χειροποίητο φύλλο, τραγανό, αγκαλιάζει την πλούσια γέμιση με τα αρωματικά χόρτα. Η ειλικρίνεια της αληθινής, μεστής γεύσης σε κατακτά σε κάθε μπουκιά – τόσο απλά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που επιμελείται το μενού δίνει τη σπιτική αίσθηση. Τα χειροποίητα ντολμαδάκια της Αργυρώς (€6) που ψήνονται στον ξυλόφουρνο ανεβάζουν τον γευστικό πήχη. Το ρύζι της γέμισης, σπυρωτό και ευωδιαστό, δανείζεται νότες από το ξύλο του φούρνου, με αποτέλεσμα τα ντολμαδάκια να τρώγονται απνευστί. Η καλή μαγειρική δεν είναι απαραίτητο να μπλέκει με πολλά υλικά και δύσκολες τεχνικές. Εντοπίζεται στον σεβασμό στην πρώτη ύλη και στην τήρηση των ισορροπιών. Μου αρέσει που στο Homey έχουν προμηθευτεί εξαιρετικές χειροποίητες μαύρες πήλινες γάστρες από τη Σίφνο, οι οποίες έρχονται στο τραπέζι μόλις βγουν από τον ξυλόφουρνο. Ένα ταξίδι ευδαιμονίας χαρίζουν τα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα (€17) που ψήνονται με μανέστρα στον ξυλόφουρνο κι έρχονται με τριμμένο ξηρό ανθότυρο. Η διαδοχική κλιμάκωση των γεύσεων που αποκαλύπτουν βαθιά νοστιμιά δίνει μια ολοκληρωμένη αίσθηση ικανοποίησης. Δυνατά «παίζει» και η ψησταριά που βγάζει ζουμερό κεμπάπ (€7) και σίγουρα οι κρεατολάγνοι θα προσκυνήσουν τη σωστή γεύση μιας ιδανικά ψημένης μοσχαρίσιας μπριζόλας Βlack Αngus που αρωματίζεται με βότανα και τρούφα (€18). Το Homey είναι κεφάτο εστιατόριο και η φιλοξενία της Κωνσταντίνας και του Ευγένη εκφράζει την παριανή καταγωγή τους.

☛Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156

 

Στο κεφάτο Homey Facebook Twitter
Οι κρεατολάγνοι θα προσκυνήσουν...

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ