Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hyatt και του Estrella

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
0

Δεν ξέρω αν είχαν ακριβώς αυτό στο μυαλό τους οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το χθεσινό γαστρονομικό event στο city resort Hyatt Regency Thessaloniki, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια γιορτή ανέλπιστη που ξέφευγε από τους χαρακτηρισμούς που τη διαφήμιζαν («brunch σε τσουκάλια»). Το τετράωρο (και ιδιαιτέρως πλούσιο) γεύμα που διοργάνωσε το Hyatt Regency Thessaloniki σε συνεργασία με το εστιατόριο Estrella είχε τα βασικά συστατικά της αρχέγονης γιορτής: το καλό φαγητό, αποτέλεσμα της σύμπραξης του executive chef του ξενοδοχείου, Απόστολου Αλτάνη, με την ομάδα των νομάδων μαγείρων Nomade et Sauvage και του Estrella, και τη μουσική των Banda Entopica που έδωσε στο event διονυσιακό χαρακτήρα και το μετέτρεψε σε ένα απρόσμενο πανηγύρι. 

Οι Nomade et Sauvage και η μαγειρική τους σε ανοιχτές φωτιές εξελίσσονται σταθερά και αυτήν τη στιγμή αποτελούν μία από τις πιο δυνατές γαστρονομικές προτάσεις στην Ελλάδα. «Η κουζίνα της μνήμης που ποντάρει σε παραδοσιακές γεύσεις και στις διαλεχτές πρώτες ύλες κάθε τόπου» και μαγειρεύεται όπως παλιά, σε γάστρες, τσουκάλια και νταβάδες πάνω σε αυτοσχέδιους φούρνους είναι ένα concept που απογειώνει τη μαγειρική τους.

Το μενού τους είχε ένα κορυφαίο πιάτο, το καπνιστό χοιρινό με σελινόριζα και μήλα, ένα απίθανα μαγειρεμένο χοιρινό που είχε καπνιστεί πάνω στη φωτιά, με μήλα ψητά και πουρέ σελινόριζας, το εξαιρετικό σιτάρι με μοσχαράκι στον νταβά, το μπριάμ με λαχανικά και φρούτα εποχής και λουκάνικα βουβαλίσια και ένα απίθανο αντικριστό αρνί με χόρτα φρικασέ, που ταίριαξε στην «ανοιξιάτικη» ημέρα.

Δεν είναι μόνο το γευστικό αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό, με τα κρέατα και τα λαχανικά να σιγομαγειρεύονται για ώρες, τα καπνίσματα που δίνουν γευστική ένταση και τα καρυκεύματα από βότανα και χόρτα εποχής, είναι και η διαδικασία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου που κάνει το μαγείρεμά τους συναρπαστικό. Γιατί μνήμη δεν είναι μόνο ένα πιάτο από μοσχαράκι με σιτάρι στον νταβά που θα φτάσει μπροστά σου, είναι και ο νταβάς που σιγοβράζει πάνω στο τρίποδο, η κάπνα της φωτιάς, οι μυρωδιές που απλώνονται στον περίγυρο, το σερβίρισμα σε μεταλλικά πιάτα που γίνεται από τον ίδιο τον μάγειρα. Η διαδικασία είναι πολύ σημαντικό μέρος του συνολικού αποτελέσματος και σε αυτό συνεισφέρουν ακόμα και οι παρουσίες τους, γιατί είναι πολύ συμπαθητικοί και επικοινωνιακοί τύποι, κι ας μη λένε πολλά λόγια. 

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου

Το μενού τους είχε ένα κορυφαίο πιάτο, το καπνιστό χοιρινό με σελινόριζα και μήλα, ένα απίθανα μαγειρεμένο χοιρινό που είχε καπνιστεί πάνω στη φωτιά, με μήλα ψητά και πουρέ σελινόριζας, το εξαιρετικό σιτάρι με μοσχαράκι στον νταβά, το μπριάμ με λαχανικά και φρούτα εποχής και λουκάνικα βουβαλίσια και ένα απίθανο αντικριστό αρνί με χόρτα φρικασέ, που ταίριαξε στην «ανοιξιάτικη» ημέρα. Την ποικιλία των πιάτων συμπλήρωναν τα παντζάρια στη θράκα με εσπεριδοειδή και γαλοτύρι, οι λαχανοντολμάδες με μανιτάρια, τα παραπούλια που είχαν ψηθεί στο μαντέμι με λαδολέμονο και ταχίνι και η ρεβιθάδα στη γάστρα με παστουρμά. Τα πιάτα ολόκληρου του μενού ήταν τόσο πολλά που ήταν αδύνατο να τα δοκιμάσεις όλα – μόνο των Nomade et Sauvage ήταν έντεκα, συν επτά από τα κλασικά πιάτα του Estrella, μαζί με ένα σωρό πιάτα από την κουζίνα του Hyatt. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα του Estrella με τη χειροποίητη ζύμη κρουασάν ήταν ένα ιδανικό επιδόρπιο.     

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου

Στην επιτυχία του event συνέβαλαν πολύ ο καιρός και το υπέροχο περιβάλλον του city resort που επέτρεψαν το ανοιχτό μαγείρεμα και το γεύμα στον εξωτερικό χώρο αλλά και στην ορχήστρα να παίξει τα παραδοσιακά κομμάτια της Βόρειας Ελλάδας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. 

Ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση από κάθε άποψη. Το πρώτο event του Hyatt και του Estrella έγινε sold out, έδωσε σε ανθρώπους χαρά και έκανε το επόμενό τους στις 19 Μαρτίου, που θα έχει αγγλικό άρωμα και συνεργασίες, να είναι ήδη περιζήτητο. 

Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Στην πρώτη γιορτή γεύσεων και μουσικής του Hayatt και του Estrella πρωταγωνίστρια ήταν η μνήμη Facebook Twitter
Φωτο: Όλγα Δέικου
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ