Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
Η διακόσμηση του Soleto συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του.
0


Δύο χρόνια παρουσίας έκλεισε το Soleto στη Λαοδίκης, τον πιο καυτό δρόμο διασκέδασης στη Γλυφάδα, και στον απολογισμό του γι' αυτήν τη διετία μπορεί άνετα να θεωρήσει ότι έχει κερδίσει το στοίχημα στη δύσκολη αγορά της περιοχής απέναντι σε αρκετά all day μαγαζιά. Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις, αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στον χώρο του, η διακόσμηση του οποίου συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία, πινελιές αστικού σπιτιού, μεγάλη μπάρα και ανοιχτή κουζίνα, εξακολουθώντας να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του επισκέπτη του. Το πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό κοινό επιβεβαιώνει ότι το εστιατόριο με άρωμα ιταλικής τρατορίας που εξελίχθηκε αρμονικά σε ελληνική υπερπαραγωγή περιλαμβάνει στο πελατολόγιό του από νεαρά ζευγάρια που πίνουν τον καφέ τους και κοσμικούς που απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους έως επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε business lunch. Επικεφαλής της κουζίνας του παραμένει ο Ιταλός σεφ Στέφανο Ρόσι, με τον οποίο ξεκίνησε, πράγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για την ποιότητα του φαγητού, καθώς η μακρά παραμονή ενός σεφ σε ένα εστιατόριο το απαλλάσσει από την αμηχανία και τις κακοτοπιές που συνοδεύουν τις αλλαγές ηγεσίας στην κουζίνα του, εξασφαλίζοντας σταδιακή ωριμότητα και συνεχή βελτίωση της ποιότητας, ακόμη και αν το μενού δεν υφίσταται διαφοροποιήσεις. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνεσαι αν δοκιμάσεις ορισμένα από τα πιάτα που βρίσκεις στο Soleto.

Το Soleto είναι η σταθερή αξία της Γλυφάδας Facebook Twitter
H σαλάτα με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας...

Η φιλοσοφία της κουζίνας παραμένει προσανατολισμένη στην ιταλική παράδοση με πλούσιο μενού που ενισχύεται καθημερινά με αρκετά πιάτα ημέρας, ανάλογα με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. Εδώ αξίζει να ανοίξει κανείς μια παρένθεση για να σημειώσει ότι η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης γίνεται συστηματικά από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου και στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ο ιδιόκτητος μπαχτσές και τα λιόδεντρά τους στις Σπέτσες. Τη φρέσκια πρώτη ύλη τη βρίσκεις εύκολα στις σαλάτες, μεταξύ των οποίων αυτή με τις τραγανές πρασινάδες, φλοίδες από Portobello, παρμεζάνα Reggiano, κρουτόν και βινεγκρέτ Modena (€12) ξεχωρίζει, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής φρεσκάδας και αφoπλιστικά πλούσιας απλότητας. Την ωριμότητα της κουζίνας διαπιστώνεις στα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα νιόκι με γκοργκοντζόλα και καρύδια (€12) που ξεχειλίζουν νοστιμάδα. Την ίδια αίσθηση μεστής γεύσης αποπνέουν και οι φλογέρες με κρέμα τυριού, άγρια μανιτάρια, τρούφα μαύρη και στρώμα από μέλι και σπόρους (€12). Ιδανικά λεπτή και τραγανή είναι η ζύμη της πίτσας που απογειώνουν τα ευγενικά αγγίγματα της σάλτσας ντομάτας, της παρμεζάνας, του Ρrosciutto, του βασιλικού και της ρόκας στην εκδοχή Parmese (€13). Ολόφρεσκο και διακριτικά ψημένο ήταν το φιλέτο τόνου, συνοδευόμενο από άψογα βρασμένο μαύρο ρύζι (€26). Η λίστα με κοκτέιλ και μπίρες είναι πλούσια, αλλά οι φίλοι του κρασιού δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς υπάρχουν περισσότερες από 20 ετικέτες και προσωπικό πολυπληθές, ευγενικό και ενημερωμένο που σε βοηθά στην επιλογή. Το Soleto τείνει να αποκτήσει τη σφραγίδα της σταθερής αξίας για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

☛ Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM