ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Βασκική τάρτα με μαυροκέρασο κονφί, με μπισκότο βουτύρου και αμυγδαλόκρεμα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
0

Από το 2015, με το άνοιγμα του μπαρ Κάιν, η οδός Αναπαύσεως που οδηγεί στην είσοδο του Α’ νεκροταφείου της πόλης πήρε αμέσως ζωή. Τα τραπέζια που βρήκαν στα πλατιά της πεζοδρόμια γέμισαν, κόσμος χόρευε κάθε μέρα στριμωχτά, αυτό το πρώτο εγχείρημα νυχτερινής εξόδου –που φτιάχτηκε εκεί που μέχρι τότε έκαναν στάση μόνο όσοι γνώριζαν τη βαθιά νοστιμιά που έχουν τα μαγειρευτά του Ολύμπιον και όσοι λαχταρούσαν τα μπεργκερ του πρώτου Colibri– άλλαξε την εικόνα του δρόμου, τον έκανε προορισμό, έστρωσε το έδαφος για να έρθουν και μαζευτούν και άλλες νέες ωραίες ιδέες γύρω του.

Στην Αναπαύσεως που έχουν στηθεί μαγαζιά όλο χρώμα, εκεί που πίνουμε κοκτέιλ «nekroni» ενώ μπροστά μας παρελαύνουν νεκροφόρες, εκεί που οι παλιοί κάτοικοι μπλέκονται με τη νέα και ανήσυχη γενιά Αθηναίων, το σκηνικό είναι τόσο μοναδικό και σουρεάλ που έχει διαμορφώσει τον κόσμο του, που πάει σταθερά εκεί και δεν το αλλάζει για άλλο. 

Εκεί λοιπόν εμφανίστηκε η νέα διεύθυνση για γλυκό στο κέντρο, η οποία μάλιστα θέλει να κάνει την ανατροπή, από τον τρόπο με τον οποίο έχει στήσει το εργαστήριο της, που μοιάζει περισσότερο με ανοιχτή εστιατορική κουζίνα, μέχρι τις à la minute προτάσεις του.

Χωρίς να θέτουν περιορισμούς στο τι είδους γλυκά θα σερβίρουν, προσφέροντας και γαλακτομπούρεκο, θέλοντας να ξεφύγουν λίγο από τη γαλλική, πολυεπίπεδη ζαχαροπλαστική που έχει κατακτήσει την πόλη, χωρίς όμως να την απορρίπτουν αφού τη βρίσκουμε στη βιτρίνα τους, στο Ρεσιτάλ έχουν χωρίσει την κάρτα τους σε γλυκά για πρωινό, για βραδινό και σε αυτά της βιτρίνας.

Για το design του Ρεσιτάλ που φαντάστηκαν ο Λεωνίδας Δεληγιάννης, η Άρτεμις Καμπέρη και ο Γιώργος Πράσσος ευθύνεται το Studiomateriality με τη χαρακτηριστική και πλέον αναγνωρίσιμη υπογραφή. Παρότι η αισθητική του είναι σύγχρονη, τόσο το όνομά του όσο και η λογική του παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, σε εκείνες που τα ζαχαροπλαστεία δεν λειτουργούσαν απλά ως σημεία πώλησης αλλά και ως σημεία ραντεβού.

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Για το design του Ρεσιτάλ ευθύνεται το Studiomateriality. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Κάποιοι από εμάς που ξέρουμε αυτή την περίοδο της πόλης μόνο από ταινίες και αφηγήσεις φαίνεται ότι θα ζήσουμε για πρώτη φορά την εμπειρία του να λέμε «πάμε Ρεσιτάλ» και να εννοούμε ότι θα τη βγάλουμε εκεί, όπου όχι μόνο θα απολαμβάνουμε το γλυκό μας αλλά θα μπορούμε να πιούμε καφέ επιπέδου και απλά ποτά, σκέτα ή με αναψυκτικό.  

Ο Λεωνίδας Δεληγιάννης και ο pastry chef του Ρεσιτάλ, Δημήτρης Γεωργόπουλος, γνωρίστηκαν έναν Σεπτέμβρη της δεκαετίας του ‘90, την πρώτη μέρα που βρέθηκαν σε σχολική αίθουσα. Χάθηκαν για κάποια χρόνια, μέσα στα οποία και οι δύο ασχολήθηκαν με την εστίαση, από διαφορετικό πόστο. Μέχρι που ο πρώτος έμαθε ότι ο δεύτερος έχει εξελιχθεί σε έναν ζαχαροπλάστη αξιώσεων με πλούσιο βιογραφικό χτισμένο σε κορυφαία fine dining εστιατόρια, σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Αυστρίας, και έτσι επικοινώνησαν ξανά και αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί σε ένα concept που έχει πραγματικά να πει κάτι διαφορετικό στον τομέα του. 

Χωρίς να θέτουν περιορισμούς στο τι είδους γλυκά θα σερβίρουν, προσφέροντας και γαλακτομπούρεκο –για το οποίο είναι πολύ περήφανοι, είναι τραγανό και στην κορυφή και στη βάση του, φτιαγμένο με ένα blend τριών βουτύρων– θέλοντας να ξεφύγουν λίγο από τη γαλλική, πολυεπίπεδη ζαχαροπλαστική που έχει κατακτήσει την πόλη, χωρίς όμως να την απορρίπτουν αφού τη βρίσκουμε στη βιτρίνα τους, στο Ρεσιτάλ έχουν χωρίσει την κάρτα τους σε γλυκά για πρωινό, για βραδινό και σε αυτά της βιτρίνας.

Οι συνταγές του Δημήτρη Γεωργόπουλου θα ανανεώνονται ακολουθώντας την εποχή, αναλόγως με τα υλικά που έχει στα χέρια του, το σίγουρο όμως είναι πως θα είναι πολύ νόστιμες αν κρίνω από τα πρώτα δείγματα.

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Το παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Εκεί θα μπορούμε να πάρουμε το πρωινό τους τρώγοντας γλυκά σε πιάτο, μια βασκική τάρτα με μαυροκέρασο κονφί, με μπισκότο βουτύρου και αμυγδαλόκρεμα, μια μηλόπιτα σαν μιλφέιγ με miso caramel και φασκόμηλο, παραγγέλλοντας το παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν που μοιάζει με γλυκιά ομελέτα ή αποδομημένο pancake, συνοδεύεται με σάλτσα μήλου και πιθανολογώ ότι θα γίνει instant hit. 

Το Ρεσιτάλ έχει θέσει πολύ ψηλά και τον πήχη στον καφέ του, επιλέγοντας ένα χαρμάνι βορειο - ιταλικού ψησίματος, με χαμηλές οξύτητες, με έντονο το άρωμα της καραμέλας, στο οποίο βρίσκουμε τη δυσεύρετη και κορυφαία ποικιλία καφέ Jamaica blue mountain. Με αυτήν, ο Γιώργος Σισμάνης που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι θα φτιάχνει και καφέ κορτάδο και flat white και όλες τις γνωστές παρασκευές με εσπρέσο.

Στόχος του είναι να προσφέρει σταθερό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας χωρίς διακυμάνσεις. Θα δουλέψει με μπαχάρια, με σοκολάτες υψηλής ποιότητας προκειμένου να προσεγγίσει εναλλακτικά τον καφέ και να προσφέρει ροφήματα που δεν βρίσκουμε εύκολα, ματσάροντάς τα με τις εναλλακτικές γλυκές δημιουργίες που προκύπτουν στο εργαστήριο. 

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Μηλόπιτα σαν μιλφέιγ με miso caramel και φασκόμηλο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Θα επιστρέψω στον Δημήτρη Γεωργόπουλο, την ήρεμη δύναμη που δεν μαρτυρά με ευκολία την εμπειρία του, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας – θα μιλήσουν τα γλυκά του. Στα γλυκά της βιτρίνας βρίσκουμε αυτές τις μέρες μους σοκολάτας κρεμέ jivara με γλάσο καραμέλας και πραλίνα με δημητριακά, μους μαστίχα με πραλίνα σουσάμι και μπισκότο μαρέγκας καρύδι, μους τυρί κρέμα με μύρτιλο και κόκκινα φρούτα, τάρτα με φρέσκα φρούτα, σαμπλέ βανίλιας και κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης, και το προαναφερθέν γαλακτομπούρεκο - σήμα κατατεθέν του Ρεσιτάλ. 

Στην κατηγορία «βραδινό» συναντάμε άλλα ολόφρεσκα γλυκά που ετοιμάζονται επιτόπου σε πιάτο, την μπανάνα φλαμπέ –που κάποτε έφτιαχναν οι σερβιτόροι σε ένα καροτσάκι μπροστά στους πελάτες για λόγους εντυπωσιασμού– σε μια πιο εξελιγμένη εκδοχή, με φρέσκο πιπέρι, passion fruit, παγωτό βανίλια και κάρδαμο, μια πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα, τζελ εξωτικών φρούτων, μπισκότο πορτοκάλι - αμύγδαλο, ναμελάκα και γιαούρτι, μια crema cotta, μια κρύα σούπα με φρούτα του δάσους, financier φιστίκι, παγωτό φιστίκι και μαρέγκα ρεσιτάλ (γλυκό που είναι σαν να τρως μια χούφτα πραγματικά, ανεπεξέργαστα φιστίκια) και μια τιραμισού.

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Ο pastry chef του Ρεσιτάλ, Δημήτρης Γεωργόπουλος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Με έμπνευση από το Μπαλί και το Room 4 Dessert του Will Goldfarb, που έχει ανακηρυχθεί ο καλύτερος σεφ ζαχαροπλαστικής του κόσμου στα The World's 50 Best Restaurants, παραφράζοντας τον όρο fun dining που έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις ο εξίσου κορυφαίος Καταλανός Albert Adrià, το Ρεσιτάλ του Μετς θέλει να είναι ένα διόλου βαρετό ζαχαροπλαστείο, αυτοχαρακτηρίζεται ως «fun πατισερί» που την ενδιαφέρει να κάνει παιχνίδι με το γλυκό, να ξεφύγει από ό,τι στημένο και να μας κάνει τις νύχτες να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα fine dining εστιατόριο από το μενού του οποίου έχουμε επιλέξει μόνο το επιδόρπιο.

Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμο, αυτό το ζαχαροπλαστείο ήρθε για να διαφέρει, με διάφορους ενδιαφέροντες τρόπους που μπορούν να κερδίσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, ακόμα και τους δηλωμένους ως μη γλυκατζίδες. Υπενθυμίζω, θα σερβίρει και απλά ποτά. 

Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα, τζελ εξωτικών φρούτων, μπισκότο πορτοκάλι - αμύγδαλο.
Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Τάρτα με φρέσκα φρούτα, σαμπλέ βανίλιας και κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Μους σοκολάτας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO
Ρεσιτάλ: Η νέα άφιξη του Μετς θα κάνει την Αθήνα να (ξανα)δώσει ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO

Ρεσιτάλ, Αναπαύσεως 15, Μετς

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Γεύση / Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Χωνάκια και ξυλάκια, σάντουιτς και μπουκίτσες. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε ένα παγωτό με πλούσια γεύση και τέλεια υφή. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να πουν όχι στο απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα. Τους καταλαβαίνουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Γεύση / Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Σε πλοία και σε ΣΕΑ, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέχρι τα πιο εναλλακτικά νησιά, αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να τον βρούμε παντού το καλοκαίρι. Για κάποιους «είναι το απόλυτο brunch με το καλύτερο junk στον πλανήτη», για τους περισσότερους είναι μια ένοχη απόλαυση πολύ καλά κρυμμένη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πρωινό που όλους μας ενώνει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα τι διάολο πίναμε στα late ’00s και στα early ’10s;

Γεύση / Μα τι διάολο πίναμε στα ’00s;

Τέσσερις δημοσιογράφοι που (πλέον) τους απασχολεί το fine drinking μιλούν για τις πρώτες τους νυχτερινές εξόδους, για τα ποτά που ζητούσαν πριν συναντήσουν τους mixologists, πριν ανακηρύξουν το negroni το απόλυτο κοκτέιλ και δοκιμάσουν όλες του τις παραλλαγές. Θυμούνται τις μέρες μετά τα αθόρυβα hangovers από Ursus Roter, τις μέρες που μίξαραν Smirnoff North με φτηνό αφρώδη οίνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ