Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

ADVERTORIAL

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα καλό πρωινό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας, κι έτσι να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ουσιαστικά, όταν τρώμε πρωινό λέμε στο σώμα μας πως υπάρχουν αρκετές θερμίδες για να κάψει μέσα στη μέρα. Όταν δεν τρώμε πρωινό τότε το μήνυμα που στέλνουμε στο σώμα μας είναι πως χρειάζεται να κάνει «οικονομία», άρα δεν καίμε καθόλου θερμίδες. Φυσικά, τα οφέλη του πρωινού δεν σταματούν εκεί, καθώς ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια μέχρι και το επόμενο γεύμα, ενώ θα αποφύγουμε τα ανθυγιεινά snacks πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, το σωστό πρωινό θα μας βοηθήσει και εγκεφαλικά, καθώς τα σταθερά επίπεδα γλυκόζης βοηθούν στο να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να αναλύουμε γρηγορότερα πληροφορίες. 

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter

Ωστόσο, πολλές φορές ίσως ο χρόνος να μην μας επιτρέπει να φτιάξουμε το πρωινό που επιθυμούμε. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες συνταγές που είναι γρήγορες κι εύκολες και μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες, να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα απελευθέρωσης ενέργειας και να λειτουργήσουν σωστά στην πέψη. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνες Β και E, αλλά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Αν λοιπόν αναζητάτε διαρκώς φυσικές και βιολογικές επιλογές για το πρωινό σας, τα δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να έχουν ενέργεια κάθε μέρα. Είναι φτιαγμένα μόνο με βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ συνδυάζουν τα οφέλη της ολικής άλεσης με αυτά των συστατικών βιολογικής γεωργίας, που σέβεται το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα FITNESS® BIO ενδείκνυνται για διάφορες συνταγές πρωινού, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με γεύσεις για όλες τις προτιμήσεις. Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές είναι γιαούρτι παρφέ, με δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, αμύγδαλα, βατόμουρα και φράουλες. Είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμα και για όσους επιθυμούν ένα γευστικό πρωινό, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Υλικά:

1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως FITNESS® BIO με Βρώμη

1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα

1/4 φλιτζανιού βατόμουρα

1/4 φλιτζανιού φράουλες

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Μετά, ρίξτε το στο μπολ που επιθυμείτε και προσθέστε τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα νέα FITNESS® BIO είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς: FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βελγικής σοκολάτας, για όσους είναι λάτρεις του γλυκού πρωινού.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Με τα FITNESS® BIO, έχουμε μία ακόμη πιο φυσική και ισορροπημένη επιλογή για το πρωινό μας, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς φοινικέλαιο και συντηρητικά. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια, απόλαυση και συγκέντρωση.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ