Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά
0



ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ, vegetarian/vegan δείπνο με την υπογραφή της designer και part time σεφ Χριστίνας Κοτσιλέλου θα φιλοξενήσει για λίγες μέρες το κατάστημα ποδηλάτων και bike café 48Χ17 Cycles στο Κουκάκι. Ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, το pop up εστιατόριο «End of summer» θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την Κυριακή σερβίροντας ένα χορτοφαγικό μενού, βασισμένο στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού που είναι ακόμα διαθέσιμα, παρατείνοντας λίγο ακόμα την καλύτερη εποχή του χρόνου, πριν αποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια – οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού (μαζί με μερικά από τα πρώτα ωραία του φθινοπώρου) είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». Εξ ολοκλήρου vegetarian και vegan για όποιον το επιθυμεί, το μενού της Χριστίνας Κοτσιλέλου είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται στη μέση και περιλαμβάνει από μεζέδες (όπως το πατέ που φτιάχνει από ελληνικές φακές belunga, μανιτάρια, κρασί Πόρτο και καρύδια ή τη χειροποίητη μαρμελάδα της από πράσινο τσίλι) και κρύα σούπα gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο μέχρι vegan παγωτό σοκολάτα.

Το κυρίως πιάτο είναι μια «μεσογειακή tostada» με μελιτζάνα και ντοματίνια ψημένα στον φούρνο πάνω σε μία ζεστή και τραγανή πίτα, μαζί με κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με σουμάκ.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια- οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». 


«Ήθελα να είναι ένα μενού casual, να ταιριάζει με τον χώρο» λέει η ίδια. Το 48x17 Cycles στη Βεΐκου, όπου θα βρεις όμορφα, χειροποίητα ποδήλατα από ανεξάρτητα brands, ποδηλατικά εξαρτήματα και αξεσουάρ, επέκτεινε πρόσφατα τη δραστηριότητά του, λειτουργώντας πλέον παράλληλα και ως bike café με premium καφέ, κοκτέιλ, μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, DJ sets αλλά και «ελληνικά tacos».

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο


Ως συνδημιουργός του Greece is for Lovers η Χριστίνα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το 48x17 Cycles σχεδιάζοντας ένα ποδηλατικό jersey, για να επιστρέψει τώρα με την άλλη ιδιότητα της, αυτή της vegetarian/vegan σεφ.


Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο product design, αλλά πάντα αγαπούσε την μαγειρική. «Πριν από επτά χρόνια αποφάσισα να πάω σε μια σχολή vegan μαγειρικής στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται σε raw vegan παρασκευές». Από τότε μαγειρεύει αποκλειστικά χορτοφαγικά και vegan συνδυάζοντας την μαγειρική με το design, δημιουργώντας νόστιμα, όμορφα και υγιεινά πιάτα και χρησιμοποιώντας κατά βάση φρέσκα, εποχικά υλικά, δημητριακά ολικής άλεσης, καλά λιπαρά και εναλλακτικά γλυκαντικά.

«Κάνω κατά καιρούς πράγματα σε εστιατόρια φίλων, catering σε ιδιωτικά δείπνα, pop up, μικρά θεματικά events σε ενδιαφέροντες χώρους». Κάπως έτσι καταφέρνει να ισορροπεί τις δυο της ιδιότητες και να διατηρεί την δημιουργικότητά της.

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

Το μενού

Meze to share:

Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά

Μαρμελάδα με πράσινο chilli

Πατέ με φακές και μανιτάρια, Πόρτο και καρύδια

Σταφύλια με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο

Crackers και ψωμί

Κρύα σούπα:

Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο

Κυρίως πιάτο:

Μεσογειακή tostada με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια, κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με sumac (vegan επιλογή με κρέμα από tofu)

Γλυκό:

Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

End of summer pop up

8-11 Οκτωβρίου

48Χ17 Cycles, Βεΐκου 2, Κουκάκι

Τιμή μενού/άτομο: 26 ευρώ (μενού τεσσάρων πιάτων)

Κρατήσεις στο τηλ: 2109225488 ή στο Facebook Messenger

Κρατήσεις γίνονται για τραπέζια των 2, 4 ή 6 ατόμων. Θα υπάρχουν 2 slots κρατήσεων καθημερινά, 19:30-21:30 και 21:30-23:30. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ