Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου

Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου Facebook Twitter
0

Μετά από χρόνια έρευνας μεταξύ 4000 υλικών η ερευνητική ομάδα της ανεξάρτητης αγγλικής εταιρίας leatherheadfood κατέληξε σε ένα γεύμα τριών πιάτων που ισχυρίζεται ότι είναι το πιο υγιεινό που μπορεί να υπάρξει.

  • Τερίν καπνιστού σολωμού, ψωμί πολύσπορο
  • Κοτόπουλο με φακές και λαχανικά, πράσινα σαλάτα με ελαιόλαδο
  • Γιαούρτι (πουτίγκα blancmange) με καρύδια και καραμέλα χωρίς ζάχαρη

Υγιεινό ακούγεται, αλλά θα ήθελα να δω και τις αποδείξεις, γιατί για την ώρα υπάρχει μόνο ως δημοσίευμα της Daily Mail.

«Like» στο φαστ φουντ

Τι δουλειά έχει ένας δισεκατομμυριούχος σε ένα φαστφουντάδικο; Δεν πρόκειται για αρχή ανέκδοτου αλλά για γεγονός: ο νιόπαντρος Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του εθεάθησαν σε μια αλυσίδα φαστ φουντ της Ρώμης. Έξτρα πόντοι για το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί για το μήνα του μέλιτός τους. Αυτό, συνδυασμένο με το ότι παντρεύτηκαν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους λέει κάτι, αλλά δεν ξέρω τι.

Άμεση ευχαρίστηση

Ένα γκάτζετ που δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ύπαρξης: το σπρέι που προσφέρει άμεσο μεθύσι. Γιατί να κόψεις δρόμο από μια διασκεδαστική διαδικασία για να καταλήξεις στο δυσάρεστο αποτέλεσμα; Το μυστήριο αντικείμενο κάνει περισσότερα από χίλια ευρώ, με τα οποία μπορείς να μεθύσεις αμέτρητες φορές. Ο εφευρέτης ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται: «όλοι μας χρειάζονται που και που ένα ελαφρύ κεφάλι, αποπροσανατολισμό και μια άλλη κατάσταση. Αλλά η κοινωνία μας και οι κώδικές της έχουν οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ ως κοινωνικού placebo. Οι επιπτώσεις είναι γνωστές…. Εμπλουτίστε τη ζωή σας με ένα μαγικό ραβδί, αυτή ήταν η επιθυμία μας.»

Ρεαλιστική ζωγραφική

Ο Otto Lange αναπαριστά την πραγματικότητα με λάδι

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ