Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου

Το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου Facebook Twitter
0

Μετά από χρόνια έρευνας μεταξύ 4000 υλικών η ερευνητική ομάδα της ανεξάρτητης αγγλικής εταιρίας leatherheadfood κατέληξε σε ένα γεύμα τριών πιάτων που ισχυρίζεται ότι είναι το πιο υγιεινό που μπορεί να υπάρξει.

  • Τερίν καπνιστού σολωμού, ψωμί πολύσπορο
  • Κοτόπουλο με φακές και λαχανικά, πράσινα σαλάτα με ελαιόλαδο
  • Γιαούρτι (πουτίγκα blancmange) με καρύδια και καραμέλα χωρίς ζάχαρη

Υγιεινό ακούγεται, αλλά θα ήθελα να δω και τις αποδείξεις, γιατί για την ώρα υπάρχει μόνο ως δημοσίευμα της Daily Mail.

«Like» στο φαστ φουντ

Τι δουλειά έχει ένας δισεκατομμυριούχος σε ένα φαστφουντάδικο; Δεν πρόκειται για αρχή ανέκδοτου αλλά για γεγονός: ο νιόπαντρος Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του εθεάθησαν σε μια αλυσίδα φαστ φουντ της Ρώμης. Έξτρα πόντοι για το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί για το μήνα του μέλιτός τους. Αυτό, συνδυασμένο με το ότι παντρεύτηκαν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους λέει κάτι, αλλά δεν ξέρω τι.

Άμεση ευχαρίστηση

Ένα γκάτζετ που δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ύπαρξης: το σπρέι που προσφέρει άμεσο μεθύσι. Γιατί να κόψεις δρόμο από μια διασκεδαστική διαδικασία για να καταλήξεις στο δυσάρεστο αποτέλεσμα; Το μυστήριο αντικείμενο κάνει περισσότερα από χίλια ευρώ, με τα οποία μπορείς να μεθύσεις αμέτρητες φορές. Ο εφευρέτης ισχυρίζεται ότι δεν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται: «όλοι μας χρειάζονται που και που ένα ελαφρύ κεφάλι, αποπροσανατολισμό και μια άλλη κατάσταση. Αλλά η κοινωνία μας και οι κώδικές της έχουν οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ ως κοινωνικού placebo. Οι επιπτώσεις είναι γνωστές…. Εμπλουτίστε τη ζωή σας με ένα μαγικό ραβδί, αυτή ήταν η επιθυμία μας.»

Ρεαλιστική ζωγραφική

Ο Otto Lange αναπαριστά την πραγματικότητα με λάδι

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ