Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

Το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου καφέ σε τραβάει από τη μύτη και μόλις διαβείς το κατώφλι του FLOCAFE Espresso Room σε τυλίγει μαγικά. Η ματιά σου τρέχει γρήγορα στον χώρο κι αισθάνεσαι να τη χαϊδεύει απαλά η αισθητική του καφέ. Ξύλινα τραπέζια, λινάτσες καφέ, βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, μαυροπίνακας με σκίτσα που σε βάζουν στο πνεύμα της παραγωγής του καφέ και lounge μουσικές που δεν σε αποπροσανατολίζουν από την απόλαυση. Ατμόσφαιρα χαλάρωσης που σε αναγκάζει να αφήσεις έξω τα άγχη που κουβαλάς. Το μόνο που θες είναι να βυθίσεις τις αισθήσεις σου σε ένα φλιτζάνι αχνιστού αρωματικού καφέ. Μικρές καθημερινές στιγμές που, αν συναντηθούν με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να γίνουν ξεχωριστές εμπειρίες.


Το FLOCAFE Espresso Room είναι κάτι καινούργιο και γνώριμο ταυτόχρονα. Έχει την υπογραφή της πιο μεγάλης και αγαπημένης αλυσίδας καφέ στην Ελλάδα και εκφράζει την εξέλιξη, την ανώτερη ποιότητα, την ποικιλία στις επιλογές, την εξειδικευμένη γνώση και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μιας διαφορετικής επαφής με τον αγαπημένο σου ρόφημα. Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό, προβλέποντας ουσιαστικά τις ανάγκες του καταναλωτή για μια premium προσέγγιση του ποιοτικού καφέ.

Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά, πόσες φορές σας έχουν ρωτήσει ποιο χαρμάνι καφέ από τρία διαθέσιμα θα θέλατε να δοκιμάσετε; Σε πόσους καταλόγους έχετε συναντήσει μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα σειρά από special coffees και πρωτότυπα coffee cocktails με ή χωρίς αλκοόλ; Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι το να πιεις τον καφέ σου δεν είναι μια τετριμμένη διαδικασία αλλά μπορεί να έχει τη μορφή μύησης σε μια εμπειρία;

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


O ευγενικός και απόλυτα ενημερωμένος barista είναι έτοιμος να σε ξεναγήσει στον συναρπαστικό αρωματικό κόσμο του καφέ, όπως τον έχουν ετοιμάσει για σένα τα FLOCAFE Espresso Room. Εντυπωσιάζεσαι όταν μαθαίνεις ότι η συνηθισμένη προσέγγιση «έναν espresso, παρακαλώ» δεν έχει θέση εδώ όπου η συνεχής εξέλιξη και εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας του καφέ έχει τον πρώτο λόγο. Τρία διαφορετικά, αυθεντικά και πλούσια χαρμάνια είναι επιλεγμένα να καλύψουν κάθε προτίμηση, διάθεση και ώρα της ημέρας. Ο America Latina Selection 100% Arabica παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica με προέλευση από τη Βραζιλία και την Κολομβία. Το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει εσπεριδοειδή, σε κατακλύζει μόλις πλησιάσεις το φλιτζάνι, ενώ αμέσως μετά, με την πρώτη γουλιά αισθάνεσαι τη γεμάτη γεύση του να πλημμυρίζει το στόμα σου και απολαμβάνεις την ισορροπημένη του οξύτητα που δένει με τα αρώματά του. Αν θελήσεις κάτι πιο δυνατό, η διάθεσή σου θα σε οδηγήσει στο χαρμάνι του African Earth που φτιάχνεται από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και θεωρείται η κλασική επιλογή των Ιταλών. Έντονη γεύση που αποκαλύπτει νότες ξηρών καρπών με ένταση και διάρκεια. Αν επιθυμήσεις κάτι ξεχωριστό, ένα χαρμάνι από καλή οικογένεια και ταυτόχρονα τόσο ευγενικό και διακριτικό ώστε να μπορείς να το απολαύσεις ακόμη και αργά το βράδυ, η επιλογή σου δεν μπορεί παρά να είναι ο Honduras Premium. Φτιαγμένος από ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα, ο καρπός του προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι speciality καφέδες με μοναδική προέλευση. Στο φλιτζάνι θα απολαύσεις ένα ποίημα ικανό να σε κάνει φανατικό του θαυμαστή για πάντα. Ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίμονη επίγευση πικρής σοκολάτας. Αν, πάλι, θες κάτι διαφορετικό χωρίς να απομακρυνθείς από τη γεύση του καφέ, ένα Flo White Signature Cappuccino με μυστική συνταγή FLOCAFE Espresso Room, σερβιρισμένο σε εντυπωσιακό γυάλινο ποτήρι, θα σε απογειώσει, ενώ από τα Coffee Cocktail το White Cinnamon Caldo με επίγευση κανέλας θα μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


Η αυστηρή επιλογή των ποικιλιών είναι το ένα μέρος αυτού που απολαμβάνεις στο φλιτζάνι σου. Όμως εξίσου σημαντικό στοιχείο, και πολλές φορές άγνωστο σε πολλούς, είναι η διαδικασία παρασκευής του καφέ, που έχει να κάνει με την προετοιμασία των μηχανών, τη συντήρηση και τον καθαρισμό πολλές φορές μέσα στη μέρα, τις κατάλληλες θερμοκρασίες, τους χρόνους και άλλα. Όλα αυτά περιγράφονται σε ένα πολυσέλιδο κείμενο που περιλαμβάνει τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του World Barista Championship, το οποίο οι άνθρωποι του FLOCAFE Espresso Room φαίνεται ότι σέβονται και τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.


Στο FLOCAFE Espresso Room η έμφαση στην ποιότητα δεν τελειώνει στον καφέ. Τα συνοδευτικά είναι εξίσου προσεγμένα. Μια μπουκιά από το βελούδινο κέικ μόκα χαρίζει χαμόγελο ευτυχίας. Και φεύγοντας, μην ξεχάσεις ότι μπορείς να πάρεις στο σπίτι τα αγαπημένα σου χαρμάνια φρεσκοαλεσμένα.


Με το νέο concept λειτουργούν ήδη τέσσερα καταστήματα πόλης, στο Δέλτα Φαλήρου, στο Γαλάτσι, στη Νέα Ερυθραία, στο The Mall Athens και στον Άγιο Στέφανο. Επίσης, αν ταξιδέψετε οδικώς, θα συναντήσετε κατάστημα του νέου concept στον Σείριο, ενώ οι αεροπορικοί επιβάτες θα τα συναντήσουν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Κω. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά νέα καταστήματα.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ