Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

Το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου καφέ σε τραβάει από τη μύτη και μόλις διαβείς το κατώφλι του FLOCAFE Espresso Room σε τυλίγει μαγικά. Η ματιά σου τρέχει γρήγορα στον χώρο κι αισθάνεσαι να τη χαϊδεύει απαλά η αισθητική του καφέ. Ξύλινα τραπέζια, λινάτσες καφέ, βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, μαυροπίνακας με σκίτσα που σε βάζουν στο πνεύμα της παραγωγής του καφέ και lounge μουσικές που δεν σε αποπροσανατολίζουν από την απόλαυση. Ατμόσφαιρα χαλάρωσης που σε αναγκάζει να αφήσεις έξω τα άγχη που κουβαλάς. Το μόνο που θες είναι να βυθίσεις τις αισθήσεις σου σε ένα φλιτζάνι αχνιστού αρωματικού καφέ. Μικρές καθημερινές στιγμές που, αν συναντηθούν με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να γίνουν ξεχωριστές εμπειρίες.


Το FLOCAFE Espresso Room είναι κάτι καινούργιο και γνώριμο ταυτόχρονα. Έχει την υπογραφή της πιο μεγάλης και αγαπημένης αλυσίδας καφέ στην Ελλάδα και εκφράζει την εξέλιξη, την ανώτερη ποιότητα, την ποικιλία στις επιλογές, την εξειδικευμένη γνώση και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μιας διαφορετικής επαφής με τον αγαπημένο σου ρόφημα. Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό, προβλέποντας ουσιαστικά τις ανάγκες του καταναλωτή για μια premium προσέγγιση του ποιοτικού καφέ.

Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά, πόσες φορές σας έχουν ρωτήσει ποιο χαρμάνι καφέ από τρία διαθέσιμα θα θέλατε να δοκιμάσετε; Σε πόσους καταλόγους έχετε συναντήσει μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα σειρά από special coffees και πρωτότυπα coffee cocktails με ή χωρίς αλκοόλ; Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι το να πιεις τον καφέ σου δεν είναι μια τετριμμένη διαδικασία αλλά μπορεί να έχει τη μορφή μύησης σε μια εμπειρία;

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


O ευγενικός και απόλυτα ενημερωμένος barista είναι έτοιμος να σε ξεναγήσει στον συναρπαστικό αρωματικό κόσμο του καφέ, όπως τον έχουν ετοιμάσει για σένα τα FLOCAFE Espresso Room. Εντυπωσιάζεσαι όταν μαθαίνεις ότι η συνηθισμένη προσέγγιση «έναν espresso, παρακαλώ» δεν έχει θέση εδώ όπου η συνεχής εξέλιξη και εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας του καφέ έχει τον πρώτο λόγο. Τρία διαφορετικά, αυθεντικά και πλούσια χαρμάνια είναι επιλεγμένα να καλύψουν κάθε προτίμηση, διάθεση και ώρα της ημέρας. Ο America Latina Selection 100% Arabica παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica με προέλευση από τη Βραζιλία και την Κολομβία. Το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει εσπεριδοειδή, σε κατακλύζει μόλις πλησιάσεις το φλιτζάνι, ενώ αμέσως μετά, με την πρώτη γουλιά αισθάνεσαι τη γεμάτη γεύση του να πλημμυρίζει το στόμα σου και απολαμβάνεις την ισορροπημένη του οξύτητα που δένει με τα αρώματά του. Αν θελήσεις κάτι πιο δυνατό, η διάθεσή σου θα σε οδηγήσει στο χαρμάνι του African Earth που φτιάχνεται από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και θεωρείται η κλασική επιλογή των Ιταλών. Έντονη γεύση που αποκαλύπτει νότες ξηρών καρπών με ένταση και διάρκεια. Αν επιθυμήσεις κάτι ξεχωριστό, ένα χαρμάνι από καλή οικογένεια και ταυτόχρονα τόσο ευγενικό και διακριτικό ώστε να μπορείς να το απολαύσεις ακόμη και αργά το βράδυ, η επιλογή σου δεν μπορεί παρά να είναι ο Honduras Premium. Φτιαγμένος από ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα, ο καρπός του προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι speciality καφέδες με μοναδική προέλευση. Στο φλιτζάνι θα απολαύσεις ένα ποίημα ικανό να σε κάνει φανατικό του θαυμαστή για πάντα. Ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίμονη επίγευση πικρής σοκολάτας. Αν, πάλι, θες κάτι διαφορετικό χωρίς να απομακρυνθείς από τη γεύση του καφέ, ένα Flo White Signature Cappuccino με μυστική συνταγή FLOCAFE Espresso Room, σερβιρισμένο σε εντυπωσιακό γυάλινο ποτήρι, θα σε απογειώσει, ενώ από τα Coffee Cocktail το White Cinnamon Caldo με επίγευση κανέλας θα μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


Η αυστηρή επιλογή των ποικιλιών είναι το ένα μέρος αυτού που απολαμβάνεις στο φλιτζάνι σου. Όμως εξίσου σημαντικό στοιχείο, και πολλές φορές άγνωστο σε πολλούς, είναι η διαδικασία παρασκευής του καφέ, που έχει να κάνει με την προετοιμασία των μηχανών, τη συντήρηση και τον καθαρισμό πολλές φορές μέσα στη μέρα, τις κατάλληλες θερμοκρασίες, τους χρόνους και άλλα. Όλα αυτά περιγράφονται σε ένα πολυσέλιδο κείμενο που περιλαμβάνει τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του World Barista Championship, το οποίο οι άνθρωποι του FLOCAFE Espresso Room φαίνεται ότι σέβονται και τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.


Στο FLOCAFE Espresso Room η έμφαση στην ποιότητα δεν τελειώνει στον καφέ. Τα συνοδευτικά είναι εξίσου προσεγμένα. Μια μπουκιά από το βελούδινο κέικ μόκα χαρίζει χαμόγελο ευτυχίας. Και φεύγοντας, μην ξεχάσεις ότι μπορείς να πάρεις στο σπίτι τα αγαπημένα σου χαρμάνια φρεσκοαλεσμένα.


Με το νέο concept λειτουργούν ήδη τέσσερα καταστήματα πόλης, στο Δέλτα Φαλήρου, στο Γαλάτσι, στη Νέα Ερυθραία, στο The Mall Athens και στον Άγιο Στέφανο. Επίσης, αν ταξιδέψετε οδικώς, θα συναντήσετε κατάστημα του νέου concept στον Σείριο, ενώ οι αεροπορικοί επιβάτες θα τα συναντήσουν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Κω. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά νέα καταστήματα.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ