Παγκράτι: 15 αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Ενάμισι λεπτό – τόσο χρειάζεται για να ψηθεί η ναπολιτάνικη πίτσα στο Tre Sorelle και να σε καταπλήξει με τη μοναδική της γεύση.
0

Tre Sorelle

Ναπολιτάνικη πίτσα και κοκτέιλ σε ένα pairing που σε εκπλήσσει.

Ενάμισι λεπτό – τόσο χρειάζεται για να ψηθεί η ναπολιτάνικη πίτσα στο Tre Sorelle και να σε καταπλήξει με τη μοναδική της γεύση. Βέβαια, πριν από το ενάμισι λεπτό μέσα στους 400 βαθμούς του χειροποίητου ξυλόφουρνου έχουν προηγηθεί 48 ολόκληρες ώρες ωρίμανσης για το ζυμάρι που φτιάχνεται με χειροποίητη μαγιά και γίνεται βάση για τους εξαιρετικούς συνδυασμούς του μενού.

Ο σεφ Ραφαήλ Γρηγοριάδης βάζει την υπογραφή του σε μια περιεκτική κάρτα με 10 πίτσες και 4 σαλάτες, παρουσιάζοντας την επιτομή της ιταλικής παράδοσης. Η Μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα μπουράτα, η Ταρτούφο με τρούφα και βουβαλίσια μοτσαρέλα αλλά και η Vascheta al Uovo με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, αυγό και baby σπανάκι είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Όλες οι πρώτες ύλες, ολόφρεσκες, καταφθάνουν από Ιταλία, δημιουργώντας συνδυασμούς που θα σε εκπλήξουν με την απλότητα και την ιδιαίτερη νοστιμιά τους.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στο Tre Sorelle η υπόθεση κοκτέιλ έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία, και μάλιστα από τα χέρια του Βαγγέλη Καραμιχάλη, ο οποίος φροντίζει για το pairing ποτού και φαγητού. Must try το Tre Sorelle αλλά και το κλασικό Aperol Spritz που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα, προσφέροντας ένα ταξίδι στην ιταλική γευστική παράδοση.

Το Tre Sorelle με τη vintage chic ατμόσφαιρα, ένας χώρος ανοιχτός για όλους –εδώ θα συναντήσεις από απλούς θαμώνες μέχρι επώνυμους λάτρεις της κουζίνας του–, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης τριών καταστημάτων που είχαν στην ιδιοκτησία τους τρεις αδελφές. Το όνομά του κρύβει αυτήν τη μικρή ιστορία της γειτονιάς, ενώ ταυτόχρονα γράφει ένα νέο κεφάλαιο στη γευστική σκηνή της περιοχής.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, 211 4072172, Facebook: Tre Sorelle, Instagram: tre_sorelle_pizza

Cupola Trattoria

Αυθεντικό όσο η παράδοση της Ιταλίας.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η ιταλική κουζίνα, η τόσο γνώριμη και οικεία στη δική μας γευστική συνήθεια, εκπροσωπείται στο Cupola με τον καλύτερο τρόπο. Μια trattoria που αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει στα γνήσια ιταλικά food spots, εκείνα που θα βρεις κρυμμένα, μακριά από τουριστικές περιοχές, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα μιας ολόκληρης παράδοσης. Εδώ η ναπολιτάνικη πίτσα έχει την τιμητική της, ενώ οι ιταλικές συνταγές μεταφέρονται στο μενού εκτελεσμένες με αριστοτεχνία.

Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης αναλαμβάνει τον ρόλο του ξεναγού σε αυτήν τη γευστική απόδραση με κλασικά και αγαπημένα πιάτα αλλά και νέες προτάσεις που θα γίνουν αγαπημένες. Τα Gnocchi gorgonzola με κρέμα gorgonzola, κροκάν φουντουκιού και φρέσκια βανίλια συνδυάζουν διαφορετικές υφές και αρώματα σε μια πρωτόγνωρη γεύση. Το Risotto Tartufo με σάλτσα μαύρης και λευκής τρούφας, λάδι τρούφας, φρέσκια μαύρη τρούφα και flakes caciocavallo είναι ένα πιάτο που υμνεί την ποιότητα των υλικών. Το εξαιρετικό Vitello tonnato από μοσχαρίσιο νουά ψήνεται για 18 ώρες και συνοδεύεται από σάλτσα tonnata, αναδεικνύοντας ένα-ένα τα υλικά: σπιτική μαγιονέζα λευκού miso, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί, παστό λεμόνι, ραπανάκι, ρόκα, τηγανιτή κάπαρη και καπαρόμηλα. Μια εμπειρία γεύσης που βασίζεται στις εποχές της φύσης και κάθε εβδομάδα έχει να σου προτείνει ένα καινούργιο πιάτο.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Φυσικά η Pizza Napoletana προσφέρεται στην καλύτερη εκδοχή της, με το ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες, δημιουργώντας μια πολύ λεπτή ζύμη, η οποία παραμένει τραγανή ενώ διατηρεί την απαραίτητη υγρασία. Όποια πρόταση κι αν επιλέξεις, οι αυθεντικές ιταλικές πρώτες ύλες και η βαθιά γνώση στη διαχείρισή τους θα σε παρασύρουν σε μια εντελώς διαφορετική γεύση. Η λίστα με τα κρασιά ή τα κοκτέιλ aperitivi έρχεται να ολοκληρώσει αυτή την εμπειρία, που θα σε κάνει να αισθανθείς το μεγαλείο της ιταλικής γευστικής παράδοσης.

Ευφορίωνος 13, 211 4117444, www.cupola.gr, Facebook: cupolatrattoria, Instagram: cupola_trattoria 

Αλφicon

Γεύσεις που πλέον προσφέρονται και σε weekend lunch.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Αν η γευστική αναζήτηση είναι ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στα στέκια της Αθήνας, τότε είναι σίγουρο πως ο πεζόδρομος της οδού Ηρώνδα αποτελεί στάση – ίσως και τελικό προορισμό –για να νιώσεις πως σε αυτό το παιχνίδι βγαίνεις νικητής. Το Αλφicon έχει αποδείξει πως διαθέτει το αντίδοτο κατά της αδιαφορίας, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία που θυμάσαι για καιρό.

Οι δύο σεφ, Έλβι Δημήτρης Ζύμπας και Νίκος Βοργίας, αναφέρονται σε όλες τις αισθήσεις σου μέσα από πιάτα που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα, αλλά ανεβάζουν τον πήχη –ή μάλλον τον εξυψώνουν–, παρουσιάζοντας πραγματικά γευστικές συνταγές. Οι σύγχρονες τεχνικές, οι τάσεις της παγκόσμιας σκηνής και, φυσικά, οι εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που έρχονται από διάφορα μέρη της χώρας συνδυάζονται σε ένα εντυπωσιακό μενού που σε συναρπάζει μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Κατσίκι με υφές μελιτζάνας, μυζήθρα, πούδρα ελιάς και σάλτσα από το ζουμάκι του τρυφερού κρέατος, ταρτάρ μοσχαρίσιο που μαρινάρεται σε τριμμένο φουντούκι, αποξηραμένα μανιτάρια και λάδι τρούφας, σαλάτα φράουλα ή ντομάτα –μόλις την αντικρίσεις θα καταλάβεις το δίλημμα– με εικονική φράουλα από ντομάτα(!), τσαλαφούτι, μπισκότο ελιάς, κάπαρη, αγγούρι και γρανίτα φράουλας: αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Στα ευχάριστα νέα, το Αλφicon θα το απολαύσεις πλέον και Σαββατοκύριακα μεσημέρι μέσα από ένα casual μενού που έρχεται να συμπληρώσει τη βασική κάρτα και προσφέρει πέντε επιλογές lunch (σαλάτες, ζυμαρικά και ένα μπέργκερ που μάλλον θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για την κατηγορία). Μην τολμήσεις να φύγεις χωρίς να γευτείς τη μους από τριαντάφυλλο ή το γλυκό μούστος με κρεμ πατισερί από μουσταλευριά. Στο Αλφicon θα βρεις την επιτομή της αυθεντικής γκουρμέ ελληνικής κουζίνας.

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 216 9005059, Facebook: Alficon, Instagram: alficon_athens

Μίμης σουβλάκι και παραδοσιακά κρασιά

Συστήνει τη νεο-τραντίσιοναλ άποψη στην ελληνική γεύση.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πόσα «τυλιχτά» έχεις φάει στη ζωή  σου; Όποιος κι αν είναι ο αριθμός, ήρθε η ώρα να μηδενίσεις και να το πάρεις όλο από την αρχή. Γιατί το τυλιχτό που θα δοκιμάσεις στον Μίμη επανεφευρίσκει το παραδοσιακό μας φαγητό και το ανεβάζει σε ένα επίπεδο που δεν θα φανταζόσουν μέχρι σήμερα.

Ο σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπας (συνιδιοκτήτης του Αλφicon) δημιούργησε αυτό το νέο πρότζεκτ μέσα στην καραντίνα, αποδεικνύοντας ότι πάντα υπάρχει τρόπος, και χώρος, για να παρουσιάσεις μια πραγματικά καλή ιδέα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η ιδέα αποτελείται από εμπνευσμένες επιλογές. Τυλιχτό με κοτόπουλο, σάλτσα αμυγδάλου, ντομάτα, γιαούρτι, κόκκινο λάχανο, άνηθο και μπούκοβο, παραδοσιακό με χοιρινή πανσέτα, τζατζίκι, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, vegan με δύο υφές σελινόριζας –ψημένη στα κάρβουνα και κρέμα–, μανιτάρια πλευρώτους, φουντούκι και μαρούλι, πικάντικο με κεμπάπ από αρνί, μελιτζάνα, μαρούλι και ντομάτα και πιο ελαφρύ με κεμπάπ κοτόπουλο, σελινόριζα, μανιτάρια πλευρώτους και φουντούκι: όποιο κι αν επιλέξεις –στην πραγματικότητα απλώς πρέπει να τα δοκιμάσεις όλα– θα καταλάβεις τη διαφορά της χειροποίητης πίτας που ζυμώνεται με προζύμι και τρία διαφορετικά άλευρα αλλά και τη νοστιμιά των εξαιρετικών υλικών που συνδυάζονται σε γκουρμέ συνταγές, παραμένοντας ωστόσο παραδοσιακά οικείες γεύσεις.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στην κάβα θα βρεις και μια σειρά από εκλεκτές ετικέτες παραδοσιακών κρασιών ήπιας παρέμβασης που συνοδεύουν άψογα τις γεύσεις και συμπληρώνουν το γευστικό concept. Ο όρος νεο-τραντίσιοναλ είναι αυτός που ταιριάζει στον Μίμη και χαρακτηρίζει ίσως μια νέα εποχή στον τρόπο που αναζητούμε την ελληνική γεύση. Το take away αποκτά άποψη και έρχεται στον χώρο σου μέσω wolt για να μπορείς να απολαύσεις μια διαφορετική προσέγγιση του εθνικού μας φαγητού όπου κι αν βρίσκεσαι.

Ευφράνορος 10, Παγκράτι, 210 7565789, Instagram: mimis.athens

SiR TEN bar & eatery

Fusion κουζίνα & cocktails στην πιο φρέσκια άφιξη στο Παγκράτι.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Όταν ένα New York bar φιλοξενεί στην κουζίνα του τη sharing φιλοσοφία, οφείλουμε να καλωσορίσουμε το ολοκαίνουριο και πολυμορφικό «SiR TEN bar & eatery».
Παγκράτι, λίγα μέτρα πίσω από το Καλλιμάρμαρο, με σταθερό φόντο τους industrial τοίχους του και τα έργα που εκτίθενται σε αυτούς και τις ενδιαφέρουσες μουσικές που επιμελούνται διαφορετικοί DJs, o χώρος αποτελεί πολύ περισσότερα από ένα new entry.

H 10μετρη μπάρα από ξύλο καρυδιάς σε προκαλεί να θέλεις να αράξεις για να πεις τα νέα σου ακριβώς εκεί, με τη συνοδεία ενός από τα signature cocktails σε in house συνταγές του expert bartender Χρήστου Βρεττού. «Υπάρχει μια συνταγή για κάθε drinker, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς», όπως λένε οι άνθρωποι του SiR TEN.

O εξωτερικός χώρος αποτελεί προέκταση του εσωτερικού, ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενεί την boutique του ελληνικού brand ρούχων ESAI. Μια αυθεντική shop in shop experience.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Όσο για την κουζίνα, η προσέγγιση θα έλεγες ότι είναι αμερικανική με αρκετά ασιατικά στοιχεία και το menu comfort ανανεώνεται περίπου κάθε τέσσερις μήνες για να μη βαρεθείς ποτέ.

Καθημερινά παίζει από νωρίς μια λίστα με δημιουργικό brunch, τα Σαββατοκύριακα θα βρεις cake ημέρας και σάντουιτς για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, ενώ όλη την ημέρα τρέχουν οι επιλογές του main menu, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Όλα χειροποίητα από την ομάδα της κουζίνας του SiR TEN, με υλικά από τη γειτονιά!

Tip: Μην αμελήσεις να ακολουθήσεις τον λογαριασμό τους στο Instagram και να ενημερώνεσαι για τα shopping events που πρόκειται να συμβούν.

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 210 752 0462, Facebook: SiR TEN Athens, Instagram: sir_ten_athens 

Το Καπλάνι

Η γευστική παράδοση της Κρήτης στην καλύτερη εκδοχή της.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η Κρήτη, με τον αστείρευτο πλούτο σε παράδοση, ιστορία και φύση, δεν θα μπορούσε παρά να υπερηφανεύεται για τη γαστρονομική της συμβολή στην ελληνική κουζίνα. Το Καπλάνι αντιπροσωπεύει επάξια τη μοναδική προσωπικότητα του νησιού και προσφέρει μια γευστική εμπειρία στην πιο αληθινή μορφή της. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο στόχος του Μανώλη Ρωμανάκη που δημιούργησε το 2019 το κρητικό εστιατόριο.

Μαζί με τον Δημήτρη Σκαφίδα επιμελούνται ένα μενού όπου η κουζίνα της Μεσογείου συναντά την κρητική παράδοση μέσα από πιάτα άκρως γευστικά και με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που καταφθάνουν από το νησί. Εννοείται ότι πρέπει να δοκιμάσεις το γαμοπίλαφο με ζυγούρι αλλά και το καταπληκτικό πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας. Μοναδικής νοστιμιάς και τα χειροποίητα σκιουφιχτά από αλεύρι χαρουπιού με κοτόπουλο, σάλτσα από σύγκλινο, κολοκύθι, ντοματίνια και ξηρό ανθότυρο, ενώ συνοδευτικά θα απολαύσεις τη σαλάτα Κοπέλι με ρόκα σπανάκι και παντζαρόφυλλα baby (δηλαδή κοπέλι), μανούρι σχάρας, φρέσκια γύρη και σάλτσα θυμαρίσιου μελιού με βαλσάμικο. Σε όλα τα πιάτα το παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής του Μανώλη Ρωμανάκη κάνει τη διαφορά, ενώ το γεύμα σου θα συνοδεύσει κρασί, χύμα ή εμφιαλωμένο, από την Κρήτη και, φυσικά, παραδοσιακή ρακή. Στο τέλος, η σφακιανόπιτα με θυμαρίσιο μέλι και παγωτό κανέλα σφραγίζει τη γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσεις σε μια σύγχρονη ατμόσφαιρα, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, κι ακόμα περισσότερα.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στο Καπλάνι μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις στην αυλή, που μένει ανοιχτή όλο τον χειμώνα με αναμμένες σόμπες, στον εσωτερικό χώρο ή στο επάνω επίπεδο, με θέα στον Λυκαβηττό. Ένας χώρος όπου υποδέχεσαι με χαρά τους καλεσμένους σου σε κάθε εκδήλωση, κοινωνική ή επαγγελματική, γνωρίζοντας ότι θα τους προσφέρεις ένα εξαιρετικό ταξίδι γεύσεων στην όμορφη Κρήτη.  

Ευφρονίου 47, Αθήνα, 210 7211161, www.tokaplani.gr, Facebook: To Kaplani, Instagram: tokaplani

Μαραμπού

Το παγωτό γίνεται γευστική εξερεύνηση.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Σοκολάτα με αλάτι Χαβάης.

Τη φράση «η ποιότητα μετράει» μπορεί να τη χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, αλλά όταν εφαρμόζεται στη γεύση, το αποτέλεσμα σε εκπλήσσει. Το παγωτό του Μαραμπού διαφέρει απ’ όσα έχεις δοκιμάσει συνήθως κι αυτό γιατί η ποιότητα των πρώτων υλών εξυψώνεται σε γεύσεις απλές, αλλά με απίστευτο βάθος. Στην κλασική πρόταση ανθόγαλο θα νιώσεις να συναντιέται η παιδική λαχτάρα για παγωτό με την ψαγμένη αντίληψη περί γεύσης, ενώ ανάμεσα στις καθημερινές επιλογές θα βρεις την αλατισμένη καραμέλα με την ήπια γεύση, αλλά και τη σοκολάτα με κόκκινο αλάτι Χαβάης. Λεπτομέρεια; Μπορεί. Αλλά στο Μαραμπού οι λεπτομέρειες που επιλέγονται μέσα από έρευνα, ταξίδια και δοκιμές κάνουν τη διαφορά σε κάθε γεύση. Και παρότι τον πρώτο λόγο έχουν πάντα οι ελληνικές πρώτες ύλες, ολόφρεσκες και εκλεκτές, κάθε τόσο οι συνταγές εμπλουτίζονται με στοιχεία από τις κουζίνες του κόσμου.

Ανάμεσα στους εξαιρετικούς πειραματισμούς θα βρεις και το παγωτό κακάο μίσο με σάκε που συνδυάζει τις αξίες ενός superfood με τη γευστική κουλτούρα της Ασίας. Η Βίκυ Περιστάνογλου, με πορεία ετών στη γευσιγνωσία κρασιών, και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου, με μακρά εμπειρία στη μαγειρική, εκτελούν αριστοτεχνικά τις συνταγές, προτείνοντας μια άλλη διάσταση του φυσικού παγωτού. Τα σορμπέ, που απευθύνονται σε vegan και όχι μόνο, καταλαμβάνουν τη δική τους περίοπτη θέση στο μενού.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Τζαντούγια

Εκτός από τα φρουτένια, που δημιουργούνται με τους καρπούς που προσφέρει η φύση κάθε εποχή, εδώ θα γευτείς το περίφημο σορμπέ φιστίκι, το σορμπέ αμύγδαλο ή το μαύρο σουσάμι που θα σε εκπλήξει, ενώ εξαιρετικές είναι και οι γεύσεις αβοκάντο και κακάο και το ταχίνι με μέλι! Απ’ την άλλη, το ανθόγαλα με ελαιόλαδο και καραμελωμένες ελιές εκφράζει την ελληνική παράδοση και σε προκαλεί να το γευτείς. Άλλωστε, στο Μαραμπού, όπου καθημερινά εναλλάσσονται νέες συνταγές, πρέπει να πας ανοιχτός στη γευστική πρόκληση και να είσαι σίγουρος ότι θα φύγεις γεμάτος από τη χαρά της ανακάλυψης.

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 724703, Facebook: Maraboo Ice Cream, Instagram: marabooicecream 

Millybird

Γεύσεις και σχέσεις σε ένα κουκλίστικο στέκι.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κάποια στέκια δημιουργούνται για να προσφέρουν όχι μόνο τη δική τους άποψη περί γεύσης ή φιλοξενίας αλλά και για να προτείνουν μια νέα οπτική στις ανθρώπινες σχέσεις. Το Millybird καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι μιας καλής φίλης. Ξέρεις, από εκείνες που θα βγάλουν το καλό τους σερβίτσιο για να σε περιποιηθούν και θα φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα σωρό νοστιμιές, γλυκές και αλμυρές, για να συνοδεύσεις το καφεδάκι σου. Κι αφού σε σερβίρουν, θα κάτσουν να τα πείτε. Αυτή είναι η καθημερινότητα στο Millybird.

Απολαμβάνεις τον καφέ σου αραχτός, σε μια πολυθρόνα ή στον καναπέ, και τσιμπάς το φοβερό carrot cake ή την πεντανόστιμη μηλόπιτα που φτιάχνει η Μελίσσα, ενώ δεν λείπουν φυσικά τα κρουασάν και προτάσεις πρωινού με αυγά –must try τα scrambled eggs– και διαφορετικές αλμυρές τάρτες. Cupcakes, μπριός αλλά και μπέιγκελ σε διάφορους συνδυασμούς, ανάλογα με την εποχή, φιγουράρουν σε αυτό το κουκλίστικο καφέ με τη νεο-vintage αισθητική που θυμίζει κάτι από Παρίσι ή κλασική viennoiserie. Όλες οι διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι πραγματικά για χάζεμα, ενώ η αίσθηση της χαλάρωσης έρχεται από μόνη της.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που βγαίνει αβίαστα στο Millybird, η επιθυμία να χαμογελάσεις στον διπλανό, να πεις «καλημέρα», να πιάσεις κουβέντα και τελικά να δημιουργήσεις νέες σχέσεις με τους θαμώνες. Εδώ οι άνθρωποι έρχονται για να διαβάσουν ήρεμα την εφημερίδα ή το βιβλίο τους, να κάνουν στάση με τον σκύλο τους και να νιώσουν όμορφα, διαπιστώνοντας πόσο εύκολο είναι, τελικά, να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου. 

Αρριανού 29, Παγκράτι, 211 4063156, Instagram: millybird_house 

Το Λούβρον

Ένα παραδοσιακό καφενείο που γίνεται σύγχρονο στέκι.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Αν νομίζεις ότι το όνομά του αναφέρεται στο περίφημο μουσείο, think again! Το Λούβρον το ονόμασε έτσι ο επί χρόνια ιδιοκτήτης του, τιμώντας το ομώνυμο χωριό του στην περιοχή της Ηλείας. Ανατροπή από αυτές που δεν περιμένεις ότι σου επιφυλάσσει ένας χώρος που από το 1937 έχει γίνει ένα με το αστικό τοπίο του Παγκρατίου. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Το νέο κεφάλαιο του ιστορικού καφενείου γράφεται από την ομάδα του It’s a Βίλατζ, που ανέλαβε την αναβίωση του Λούβρου, κρατώντας την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη άποψη περί αισθητικής και γεύσης. Διατηρώντας τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του χώρου, όπως το χαρακτηριστικό μωσαϊκό, αλλά και την τεχνοτροπία που κοσμεί την οροφή (δημιουργία αγιογράφου μέσα από μια διαδικασία που κράτησε μήνες ολόκληρους), το Λούβρον συστήνεται ως ένα all day καφενείο προσανατολισμένο στην ελληνική ιδιοσυγκρασία και με γεύσεις εμπνευσμένες από τη φύση του τόπου μας.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Όλα τα πιάτα έχουν εκείνο το touch από ψαγμένη κουζίνα κι αυτό κάνει το project ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ξεκινάς από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό – θα βρεις από αβγά τηγανιτά με μαγιονέζα ντομάτας μέχρι πόριτζ με super foods, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις τηγανίτες με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα. Εξαιρετικοί οι μεζέδες για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως τα μπιφτεκάκια με σάλτσα δυόσμου, ο γαύρος μαρινάτος σε μπρουσκέτα με μαρμελάδα ντομάτας, αλλά και η σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας. «Τα τσιμπητά» του Λούβρου θα τα συνοδεύσεις με φοβερά αποστάγματα, παλαιωμένο τσίπουρο, σπέσιαλ τσικουδιές και φυσικά με κοκτέιλ βασισμένα σε original συνταγές.

Must try το Bloody Mary Εναλλάξ, με τσίπουρο αρωματισμένο με μουστάρδα, bloody Mary mix, αγριοράπανο, καπνιστή πάπρικα, λεμόνι. Στο Λούβρον η ελληνική παράδοση γίνεται σύγχρονη καθημερινότητα.

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, 21 0701 6594, Facebook: Το Λούβρον, Instagram: louvron
 

Κατσούρμπος

Αναδημιουργεί την κρητική κουζίνα και σε παρασύρει στη γεύση της παράδοσης.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Η κρητική κουζίνα εκπροσωπεί από μόνη της, και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο, τη γαστρονομία της Ελλάδας. Ο Κατσούρμπος στο Παγκράτι από το 2005 τιμά τις ρίζες της κουζίνας του και προσφέρει αληθινές κρητικές γεύσεις που σε μεταφέρουν σε έναν από τους πιο όμορφους τόπους της χώρας μας. Η ατμόσφαιρά του θυμίζει παλιότερες εποχές, όπου η αγνότητα των υλικών, η σπιτική φροντίδα και η φρεσκάδα των πιάτων ήταν αδιαπραγμάτευτες αξίες της καθημερινής διατροφής. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται στο μενού του Κατσούρμπου, όπου παραδοσιακές συνταγές ξαναγεννιούνται, αναδημιουργούνται και σε εκπλήσσουν με τη νοστιμιά τους.

Όμως σε αυτό το μαγειρείο της οδού Αμύντα δεν θα θυμηθείς μόνο πιάτα που έρχονται από την παράδοση της Κρήτης, θα θυμηθείς και ότι το φαγητό είναι απόλαυση και κάπως έτσι βιώνεις την καθημερινή εμπειρία εδώ. Πίνοντας φοβερή ρακή, δοκιμάζοντας πιάτα με στάκα, σταμναγκάθι ή το εφτάζυμο «διαβολόψωμο». Θα γευτείς οπωσδήποτε το ανωγειανό γαμοπίλαφο, τον αυθεντικό ντάκο σε κρητική μαρινάδα αλλά και συνταγές με χειροποίητα ζυμαρικά. Όμως το πιο σημαντικό γαστρονομικό tip πριν πας στον Κατσούρμπο είναι να είσαι ανοιχτός στη φιλοξενία των ανθρώπων του και στη μοναδική γεύση των πιάτων του. Γιατί μόνο έτσι θα απολαύσεις ένα ταξίδι στην κρητική κουζίνα, στην παράδοση και στην αυθεντικότητα του παρελθόντος.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Με υλικά της ελληνικής φύσης –τα περισσότερα έρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης– ο Κατσούρμπος μεγαλουργεί, δημιουργώντας μια καθημερινή γευστική συνήθεια που δεν αποχωρίζεσαι.

Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7222167, Facebook: Κατσούρμπος

Μουριές & Πιάτσα Τσιπουράκι

Τα ιστορικά μαγαζιά της πλατείας Βαρνάβα.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Πάνω στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, θα βρεις τις Μουριές και ακριβώς δίπλα το Πιάτσα Τσιπουράκι. Οι Μουριές, πάνω από σαράντα χρόνια, μας προσφέρoυν πραγματικά καλό, μαγειρευτό φαγητό. Ο χώρος, ζεστός και παραδοσιακός. Καθημερινά ετοιμάζεται με μεράκι μια τεράστια ποικιλία μαγειρευτών φαγητών, λαδερά, ψητά αλλά και πιάτα της ώρας, χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και συνταγές που τιμούν την παράδοση. Η ποιότητα και η γεύση των πιάτων θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό, ενώ η ζεστή ατμόσφαιρα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Οι λάτρεις της μαγειρίτσας πρέπει να δοκιμάσουν την περίφημη μαγειρίτσα των Μουριών, την καλύτερη ίσως της Αθήνας. Και αν βιάζεστε, μπορείτε πάντα να πάρετε φαγητό σε πακέτο ή να σας το φέρουν σπίτι. Το αδελφάκι του ακριβώς δίπλα, το Πιάτσα Τσιπουράκι, είναι ένα παραδοσιακό καφενείο στο Παγκράτι που προσφέρει το κατάλληλο, ζεστό και φιλικό περιβάλλον, εξαιρετικό τσίπουρο και γευστικότατους μεζέδες, όπως ο γαύρος μαρινάτος, τα ρεβίθια, η μελιτζανοσαλάτα και το ξιδάτο χταπόδι. Όλα αυτά αρκούν για να γίνει το αγαπημένο στέκι για τσιπουροκαταστάσεις. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί, είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Μουριές, πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι, 210 7016100, Πιάτσα Τσιπουράκι, πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100, www.piatsatsipouraki.gr 

Mi Vida

Διηγείται τη ζωή της Λατινικής Αμερικής μέσα από τις γεύσεις του.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Χρωματιστό, πληθωρικό και φιλόξενο, το Mi Vida κατέφθασε στο Παγκράτι με σκοπό να σε μυήσει στην αυθεντική παράδοση των χωρών της Λατινικής Αμερικής με γεύσεις και αρώματα από την Αργεντινή και το Μεξικό αλλά και από την περουβιανή κουζίνα, που απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο της γαστρονομίας, προσφέροντας τη δική του πρόταση γεύσης μέσα από τον συνδυασμό πιάτων και κοκτέιλ που δημιουργούν κάποιοι από τους καλύτερους στον χώρο.

Ο διακεκριμένος και ιδιαίτερα γνώριμος της λατινοαμερικάνικης κουζίνας σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλους στην επιμέλεια του καταλόγου σε καλεί σε ένα μοίρασμα όχι μόνο γεύσεων αλλά και στιγμών, με προτάσεις που μπαίνουν στη μέση και αναδεικνύουν το family style της κουζίνας αυτής. Τα χειροποίητα tacos σε διάφορες εκδοχές αποτελούν κάτι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις, στο μενού θα βρεις μια σειρά από αντιπροσωπευτικά Sud American πιάτα στην καλύτερη εκδοχή τους. Fajitas με κοτόπουλο, χοιρινό και black angus μοσχάρι, τραγανή περουβιανή πατάτα Causas και πιάτα όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ψάρι, π.χ. το ceviche λαβράκι, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή και αβοκάντο.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Όσο για την υπόθεση κοκτέιλ, ο βραβευμένος bar manager του Mi Vida Γιάννης Νάτσης (2η θέση στο World Cocktail Championship 2015 και 1η θέση στο Hellenic Cocktail Championship 2015) δημιουργεί μείξεις που βασίζονται κυρίως στην premium τεκίλα Don Julio και σε εκπλήσσουν με τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Η γεύση τους θα σε κρατήσει μέχρι αργά στο μπαρ του Mi Vida για βραδιές γεμάτες από μουσική και ατμόσφαιρα που θυμίζει αυθεντική φιέστα.

Το concept που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής στεγάζεται σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Πλαστήρα και σε κατακτά με την προσωπικότητά του, αποκαλύπτοντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που σύντομα γίνεται δικός σου. Τις Τρίτες θα πετύχεις το Hacienda με Afro/Tech, house και spiritual μουσική, ενώ κάθε τόσο το Mi Vida βρίσκει αφορμή για γιορτή. 

Πλ. Νικολάου Πλαστήρα 8, Παγκράτι, 6985 70 5330, Facebook: Mi Vida, Instagram: mivida.athens 

My Pastaflora

Το αγαπημένο μπιστρό ανανεώθηκε και μας αρέσει ακόμα πιο πολύ!

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Το My pastaflora, σταθερό εδώ και χρόνια στο ραντεβού του με την ποιότητα, σε προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όπου αναβιώνουν οι δεκαετίες των ’50s και των ’60s και συνεχίζει να αγαπιέται φανατικά όχι μόνο από τους locals του Παγκρατίου αλλά και από όσους αναζητούν ένα all-day στέκι για όμορφες, χαλαρές στιγμές. Ανανεωμένο και αυθεντικό, με έντονη τη βιεννέζικη αισθητική στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, το κουκλίστικο μπιστρό αποτελεί μια πραγματική ανάσα δροσιάς.

Το μενού, βασισμένο στην ουσία, χωρίς περιττές φλυαρίες, περιλαμβάνει ολόφρεσκα πιάτα που ετοιμάζονται καθημερινά με πολλή αγάπη και σε συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας. Θα ξεκινήσεις δοκιμάζοντας διαφορετικές συνταγές με αυγά –must try τα golden eggs με σολομό– και θα συνεχίσεις με φινετσάτα πιάτα ημέρας ιδανικά για το καθημερινό lunch break ή τη βραδινή βόλτα. Η κουζίνα, εξάλλου, παρουσιάζει κάθε τόσο διαφορετικές προτάσεις, αφού το μενού βασίζεται στις φρέσκιες πρώτες ύλες κάθε εποχής.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Κάθε επιλογή συνοδεύεται άψογα από την εκλεκτή wine list ή την cocktail list, ανάλογα με την όρεξή σου, σε μια γευστική εμπειρία που σε περιμένει να τη ζήσεις από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Γιατί το βράδυ θα πας στο My pastaflora για να ακούσεις ωραίες μουσικές και να απολαύσεις ελληνικές ετικέτες κρασιών ή signature coktails, συνοδεύοντας με ελληνικά τυριά και αλλαντικά –μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το τυρί Ναπολεόνε από τη φάρμα Μαλτέζου– υπέροχους συνδυασμούς χειροποίητης pinsa, και φυσικά για να αποχαιρετήσεις το αγαπημένο μπιστρό με τη γεύση της lemon pie στο στόμα. Η ανανεωμένη Pastaflora μάς ξανασυστήνεται. Και μας αρέσει πιο πολύ από ποτέ.

Φρυγίας 11 & Λυδίας, Βύρωνας, 213 0314568, www.mypastaflora.gr

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Ξεχωρίζει για τη γεύση και την οικεία ατμόσφαιρα.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter

Η ιστορία με το μαύρο πρόβατο επιτέλους αποκτά το νόημα που της αρμόζει. Το διαφορετικό δικαιώνεται και γίνεται επιλογή για να περάσεις καλά, όχι μόνο επειδή αισθάνεσαι διαφορετικός αλλά και επειδή αναζητάς το διαφορετικό. Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café φέρνει στο Παγκράτι την αυθεντική φιλοξενία σε έναν χώρο όπου πας για να περάσεις καλά ή, στη χειρότερη, χωρίς να γνωρίζεις πόσο καλά θα περάσεις. Κι αυτό χάρη στην πραγματικά ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και την αίσθηση οικειότητας που σε κάνει να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο τη γευστική εμπειρία.

Η ελληνική κουζίνα γίνεται πηγή έμπνευσης για μια σειρά από δημιουργικές συνταγές που στόχο έχουν να ανακαλέσουν αναμνήσεις αλλά και να δημιουργήσουν καινούργιες. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η ουσία του καλού φαγητού; Να μπορεί να αποτυπωθεί ως μια στιγμή που έζησες με όλες σου τις αισθήσεις. Στο μενού θα βρεις μεζέδες για μοίρασμα, όπως χοιρινή τηγανιά με λευκό κρασί, εκπληκτικό χουνκιάρ μπεγιεντί και τηγανιά μανιταριών με πορτομπέλο, σαμπινιόν, σουτζούκι και φρέσκα μυρωδικά, αλλά και πιάτα που προορίζονται για ατομική απόλαυση.

Αφιέρωμα Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ.: Α. Γιαμούρης

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ψητό αρνάκι με θυμάρι –σε ποσότητα που προορίζεται για δύο άτομα–, το κριθαρότο λαχανικών, το λιγκουίνι με μύδια αλλά και τα κοτομπιφτεκάκια σχάρας με σος γιαουρτιού. Στο Μαύρο Πρόβατο θα γευτείς δροσερές σαλάτες εξίσου προσεγμένες και νόστιμες με όλα τα πιάτα. Η Μυρτώ, με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σοταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σος βατόμουρο, είναι must try.

Οι γεύσεις συνοδεύονται από επιλογές σε κρασί ή μπίρα αλλά και από αποστάγματα, δημιουργώντας αυθεντικές ελληνικές στιγμές. Κυρίως όμως συνοδεύονται από χαμόγελα και μια αίσθηση χαλάρωσης που κάνει τις γεύσεις ακόμα πιο νόστιμες.

Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223469, Facebook: Το μαύρο πρόβατο του Press Café 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ