ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του ελεύθερου ελληνικού έθνους. Μια πόλη ξεχωριστή και ιδιαίτερη, με πλούσια ιστορία, σημαντικά αξιοθέατα και πολιτισμό. Τι συμβαίνει, όμως, όταν σε αυτόν τον υπέροχο τόπο συναντάμε τη Λέσβο, το νησί των αισθήσεων, των αρωμάτων, των γεύσεων και των εικόνων;  

 

Ο συνδετικός κρίκος αυτής της γεωγραφικής συνύπαρξης είναι το Ούζο Πλωμαρίου, το οποίο εμπνέεται από το παρελθόν και μας ταξιδεύει στο μέλλον. Συγκεκριμένα, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μια συλλεκτική συσκευασία και, ταυτόχρονα, πραγματοποιεί δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Ναυπλίου βρίσκεται το Μουσείο «Β. Παπαντωνίου» το οποίο στεγάζεται σ’ ένα ανακαινισμένο και κατάλληλα τροποποιημένο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς περνάς το κατώφλι του αρχοντικού σπιτιού με τη μοναδική αρχιτεκτονική, ταξιδεύεις στον χώρο και τον χρόνο. Οι συλλογές του ιδρύματος συγκροτούνται το 1974 με την αρχική δωρεά 6.000 αντικειμένων από την Ιωάννα Παπαντωνίου και σήμερα αριθμούν περίπου 50.000 αντικείμενα άμεσα συνδεδεμένα με τον νεότερο πολιτισμό. Οι ενότητες των εκθέσεων απαρτίζονται από εμβληματικές στιγμές του ελληνικού έθνους οι οποίες φυλάσσονται ως πολύτιμη παρακαταθήκη της ιστορίας μας μέσα στις αίθουσες του μουσείου.

 

Σκοπός της επίσκεψής μου σε αυτό το όμορφο οικοδόμημα ήταν η παρουσίαση της σύμπραξης του μουσείου με την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Ειδικότερα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η γνωστή ποτοποιία δώρισε δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες, μια από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας, αλλά και την εξαιρετική «φορεσιά με τα άσπρα», νυφική των Πομάκων, από το Λιβάδι Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει άλλες δύο φορεσιές από τη Λέσβο, πατρίδα του χορηγού.

 

Το Ούζο Πλωμαρίου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μια συλλεκτική φιάλη

 

Συγχρόνως, στον δροσερό κήπο του Μουσείου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της συλλεκτικής συσκευασίας για το Ούζο Πλωμαρίου, που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το σχέδιο της είναι εμπνευσμένο από τοπικές φορεσιές της συλλογής του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου».

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η πρόεδρος του ΠΛΙ, κ. Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε θερμά την ποτοποιία και τον πρόεδρό της για τη δωρεά ενώ με τη σειρά του ο πρόεδρος της ποτοποιίας, κ. Νίκος Καλογιάννης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη χώρα μας, μια και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής της. Αποφασίσαμε έτσι να εμπνευστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και να το φέρουμε στο σήμερα. Θέλαμε να συμβάλουμε και να αναδείξουμε την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι μελλοντικές γενιές να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν όσο εμείς».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλεκτικές φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένες και κυκλοφορούν μόνο σε 1821 τεμάχια, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδικότητα και τη συλλεκτική αξία της καθεμιάς. 

 

Εδώ και 127 χρόνια, το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου παράγεται βασισμένο στην ίδια ακριβώς μυστική συνταγή και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου, κρυστάλλινο και διαυγές, με πανδαισία αρωμάτων και την ξεκάθαρη γεύση του, συνιστάται ως μια μοναδική εμπειρία. 

 

Το Ούζο Πλωμαρίου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μια συλλεκτική φιάλη

 

Επιπρόσθετα, η παράδοση και ιστορία βρίσκονται στην καρδιά της αποσταγματοποιίας και αποτελούν αξίες που το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο σήμερα. Φέτος, λοιπόν, μέσω της επετειακής φιάλης, υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών. Η συσκευασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον.

 

Το Ούζο Πλωμαρίου, με σεβασμό στις ρίζες του, επιλέγει να μας ταξιδέψει στο παρελθόν και να επιστρέψει στο σήμερα αλλά και στο μέλλον μέσω μιας σύγχρονης, επίκαιρης ματιάς. Άλλωστε, σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης. 

 

Το 2021 είναι μια συμβολική χρονιά. Το ποτό που έχει συνοδεύσει τα πιο ωραία καλοκαίρια της ζωής μας, με τη δημιουργία αυτής της συλλεκτικής φιάλης, έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό νόημα στην επέτειο των 200 ετών, να αναδείξει με το δικό του τρόπο την πιο μεγαλειώδη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και να συμβάλει στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης. 

 

Το Ούζο Πλωμαρίου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μια συλλεκτική φιάλη

 

Αναζητήστε τις μοναδικά αριθμημένες 1821 φιάλες της σειράς σε κάβες & duty free shops ανά την Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός της επετειακής συλλεκτικής συσκευασίας έγινε από την Red Design Consultants.

 

Διαφημιστική Παρουσίαση