Όλες οι μπίρες του κόσμου

Όλες οι μπίρες του κόσμου Facebook Twitter
Η σάλα του ακολουθεί την κλασική αισθητική προσέγγιση της μπιραρίας όπου το σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί, με μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές και σήματα από μπίρες στους τοίχους
0

Όλες οι μπίρες του κόσμου Facebook Twitter
O εσωτερικός χώρος επικοινωνεί άμεσα με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τώρα το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτος.

 

Μία από τις σχετικά πρόσφατες αφίξεις στον χώρο είναι το Beerology στην Ηλιούπολη. Εδώ είναι εμφανές το ενδιαφέρον και η γνώση που υπάρχει για την μπίρα. Το διαπιστώνεις με το που θα αρχίσεις να περιπλανιέσαι στον πραγματικά μεγάλο κατάλογο με τις προτάσεις του σε μπίρες. Δεν είναι μόνο η έκταση που εντυπωσιάζει αλλά και ο τρόπος παρουσίασης. Είναι κατανεμημένες κατά είδος, με πληροφορίες για την προέλευση, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τα χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, πέρα από την ποιοτική αξιολόγηση της παρουσίασης, το μέγεθος πάντα μετράει και όσον αφορά αυτό το θέμα το Beerology δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού ο κατάλογός του περιλαμβάνει 130 ετικέτες από όλο τον κόσμο και 9 βαρέλια. Το extra large μέγεθος του καταλόγου δεν επηρεάζει τις τιμές, οι οποίες, όπως διαπιστώνεις, «βγαίνουν» σε medium size και, όπως και να 'χει, υπάρχουν επιλογές για κάθε τσέπη. Η σάλα του ακολουθεί την κλασική αισθητική προσέγγιση της μπιραρίας όπου το σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί, με μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές και σήματα από μπίρες στους τοίχους. Επικοινωνεί άμεσα με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τώρα το καλοκαίρι είναι ασφυκτικά γεμάτος. Η μεγάλη προσέλευση δεν επηρεάζει το σέρβις, που ανταποκρίνεται καλά στις «σκληρές» συνθήκες.

Το φαγητό είναι τυπικό, χωρίς εξάρσεις,  το κλασικό που περιμένει να βρει κανείς σε μια μπιραρία. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει λουκάνικα, burger, κότσι, κοτολέτα κοτόπουλο και άφθονες τηγανητές πατάτες. Οι μερίδες δίνουν την αίσθηση της πληθώρας, γεγονός που δείχνει να ικανοποιεί ιδιαίτερα τους πολλούς φίλους που έχει κάνει το μαγαζί στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί – ιδίως αν λάβει υπόψη του κανείς την πολύ χαμηλή τιμολόγηση που έχουν αυτές οι ξέχειλες μερίδες. Το Beerology δείχνει να το προτιμά πολύς νεαρόκοσμος που εκτιμά ιδιαίτερα τη σχέση ποσότητας-τιμής και τη μεγάλη ποικιλία ενός τόσου προσφιλούς ποτού όπως η μπίρα.

 

☛ Beerology, Ηρώων Πολυτεχνείου 4α, Ηλιούπολη, 211 1848866.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM