Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
0

Ο Κινέζος φωτογράφος Jianhui Liao είναι ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Food Fotographer της Χρονιάς 2019, μια διοργάνωση που ξεχωρίζει τις καλύτερες φωτογραφίες με θέμα το φαγητό παγκοσμίως.

Η φωτογραφία του Liao, με τίτλο «Cauldron Noodles», δείχνει τη γιορτή της θεάς Nuwa στη συνοικία Shexian στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ως μέρος της ετήσιας γιορτής, οι χωρικοί φορούν κοστούμια της δυναστείας των Qing για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Nuwa και τρώνε μεγάλες ποσότητες νουντλς. Η επιτροπή λέει πως η εικόνα ξεχώρισε για τον τρόπο που αποτύπωσε μια γιορτή της κοινότητας και επειδή είναι όμορφη και ατμοσφαιρική.

Ο διαγωνισμός Pink Lady Food Photographer of the Year φέτος δέχθηκε 9.000 εικόνες από 77, αριθμός συμμετοχών που σημείωσε ρεκόρ. Ακολουθούν οι επιμέρους νικητές σε κατηγορίες:

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Young 10 & Under: Passion Fruit Love/ Joshua George, Mπαχρέιν - Τα πάσιον φρουτ αμέσως μετά την κοπή τους από το δέντρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
InterContinental Food at the Table: Mussels Ready to Eat, Giles Christopher, Βρετανία - Μύδια έτοιμα για φαγητό σε ρουστίκ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for the Family: Bonda Tribe, Sanghamitra Sarkar, Ινδία - Οι φυλές και το φαγητό τους η βασική θεματική της φωτογραφίας
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg, by Michael Hedge, Βρετανία - Η ανορθόδοξη φωτογραφία για τη σχέση με με τη φύση και το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Student Food Photographer: The Carnal Supper, Chloe Dann, Αυστραλία - Μια καλλιτεχνική προσέγγιση για τη σχέση του ανθρώπου με το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Bloggers: Drying Pasta, Aimee Twigger, Βρετανία - Ζυμαρικά με μυρωδικά στεγνώνουν σε παράθυρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for Sale: Ramadan, Elise Humphrey, Βρετανία - Η πολύχρωμη αγορά στην Ινδονησία
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Production Paradise Previously Published: Red Octopus, Cosimo Barletta, Iταλία - Ένα χταπόδι σε παστέλ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Politics of Food: Cow Tantrum, Martin Chamberlain, Βρετανία - Μια αγελάδα σε αγορά αρνείται να ακολουθήσει τον νέο της ιδιοκτήτη
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Marks & Spencer Food Portraiture: Tarte Tatin with Thyme, Nick Millward, Βρετανία- Μια τάρτα με βερίκοκα
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Bring Home the Harvest: Harvesting Gold, Kazi Mushfiq, Μπαγκλαντές - Η σοδειά και η συγκομιδή του ρυζιού
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers, Kim Morphew, Βρετανία. Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ