Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
0

Ο Κινέζος φωτογράφος Jianhui Liao είναι ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Food Fotographer της Χρονιάς 2019, μια διοργάνωση που ξεχωρίζει τις καλύτερες φωτογραφίες με θέμα το φαγητό παγκοσμίως.

Η φωτογραφία του Liao, με τίτλο «Cauldron Noodles», δείχνει τη γιορτή της θεάς Nuwa στη συνοικία Shexian στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ως μέρος της ετήσιας γιορτής, οι χωρικοί φορούν κοστούμια της δυναστείας των Qing για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Nuwa και τρώνε μεγάλες ποσότητες νουντλς. Η επιτροπή λέει πως η εικόνα ξεχώρισε για τον τρόπο που αποτύπωσε μια γιορτή της κοινότητας και επειδή είναι όμορφη και ατμοσφαιρική.

Ο διαγωνισμός Pink Lady Food Photographer of the Year φέτος δέχθηκε 9.000 εικόνες από 77, αριθμός συμμετοχών που σημείωσε ρεκόρ. Ακολουθούν οι επιμέρους νικητές σε κατηγορίες:

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Young 10 & Under: Passion Fruit Love/ Joshua George, Mπαχρέιν - Τα πάσιον φρουτ αμέσως μετά την κοπή τους από το δέντρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
InterContinental Food at the Table: Mussels Ready to Eat, Giles Christopher, Βρετανία - Μύδια έτοιμα για φαγητό σε ρουστίκ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for the Family: Bonda Tribe, Sanghamitra Sarkar, Ινδία - Οι φυλές και το φαγητό τους η βασική θεματική της φωτογραφίας
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg, by Michael Hedge, Βρετανία - Η ανορθόδοξη φωτογραφία για τη σχέση με με τη φύση και το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Student Food Photographer: The Carnal Supper, Chloe Dann, Αυστραλία - Μια καλλιτεχνική προσέγγιση για τη σχέση του ανθρώπου με το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Bloggers: Drying Pasta, Aimee Twigger, Βρετανία - Ζυμαρικά με μυρωδικά στεγνώνουν σε παράθυρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for Sale: Ramadan, Elise Humphrey, Βρετανία - Η πολύχρωμη αγορά στην Ινδονησία
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Production Paradise Previously Published: Red Octopus, Cosimo Barletta, Iταλία - Ένα χταπόδι σε παστέλ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Politics of Food: Cow Tantrum, Martin Chamberlain, Βρετανία - Μια αγελάδα σε αγορά αρνείται να ακολουθήσει τον νέο της ιδιοκτήτη
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Marks & Spencer Food Portraiture: Tarte Tatin with Thyme, Nick Millward, Βρετανία- Μια τάρτα με βερίκοκα
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Bring Home the Harvest: Harvesting Gold, Kazi Mushfiq, Μπαγκλαντές - Η σοδειά και η συγκομιδή του ρυζιού
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers, Kim Morphew, Βρετανία. Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ