Oggi: Ένα νέο gelato spot που φέρνει την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα στο κέντρο της Αθήνας

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter
0

Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε το καλό παγωτό και ψάχνουν να βρουν τη γεύση που θα  τους ενθουσιάσει, τότε θα πρέπει σίγουρα να περάσεις από το Oggi. To νέο gelato spot που μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα ενός ονόματος που κατακτά τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η ιστορία ξεκινά φυσικά στην Ιταλία – πού αλλού θα μπορούσε να γεννηθεί η ιδέα μιας gelateria; Σε ένα από τα ταξίδια τής η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα – που ήδη βρισκόταν στον χώρο του αρτοποιείου – έζησε αυτό που λέμε σωστό timing και συνάντησε τον κατάλληλο άνθρωπο, ακριβώς τη στιγμή που παιδιά της τελείωναν τις δικές τους σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Bologna (ναι υπάρχει!). Ο Carmelo Chiaraminda, που παρά το νέο της ηλικίας του έχει ψάξει την κατηγορία παγωτό όσο λίγοι, πρότεινε τη δημιουργία του Oggi στην Ελλάδα και πρόσφερε την πλούσια εμπειρία του πάνω στο αυθεντικό gelato.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Κι όταν λέμε gelato, εννοούμε αυτό που θα φας στην Ιταλία και δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχεις γευτεί μέχρι σήμερα. Βελούδινη υφή, ανάλαφρη γεύση, φρεσκάδα και υψηλή ποιότητα υλικών είναι τα πρώτα που αντιλαμβάνεσαι δοκιμάζοντας το παγωτό του Oggi. Αλλά ακόμα και πριν δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι είναι διαφορετικό, αφού τα παγωτά δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στο ψυγείο, αλλά προστατεύονται κλειστά στους -12 βαθμούς για να μην αλλοιωθεί σε τίποτα κανένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Εξάλλου, εδώ το χειροποίητο παγωτό δημιουργείται καθημερινά -και εξαντλείται καθημερινά- ώστε κάθε πρωί να προσφέρεται ξανά φρέσκο σε διαφορετικές γεύσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις, το Φυστίκι –έρχεται από το Μπρόντε Ιταλίας, το Φουντούκι –από το Πιεμόντε του Τορίνο αλλά και το Αμύγδαλο που αναδεικνύουν την αυθεντική γεύση των εκλεκτών καρπών. Η Pulcinella με τη φρέσκια ρικότα -καταφθάνει από την Ιταλία κάθε εβδομάδα- το πορτοκάλι και  τα κομμάτια  σοκολάτας είναι μια πρόταση που οπωσδήποτε θα γευτείς. Στα must try, τα σορμπέ  από φρέσκα φρούτα εποχής, αλλά και το σορμπέ Dark Chocolate –χωρίς γάλα - που γεμίζει το στόμα σου με την αληθινή γεύση της σοκολάτας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Μη φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου, το Μπριός –καταφθάνει καθημερινά ολόφρεσκο από το αρτοποιείο της οικογένειας – με παγωτό που θέλεις. Άλλωστε, αυτή είναι μια επιλογή που θα έκανε ένας Ιταλός για πρωινό, αφού στη γειτονική χώρα το παγωτό είναι το πιο ελαφρύ και υγιεινό γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Την ίδια φιλοσοφία θα συναντήσεις και στο Oggi, όπου τίποτα δεν είναι τεχνητό, τίποτα δεν είναι έτοιμο και το παγωτό γίνεται μια ελαφριά super γευστική απόλαυση που σε ενθουσιάζει κάθε φορά. Τα τρία παιδιά της Αθηνάς, ο Νικόλας, ο Χριστόφορος και η Αιμιλία αφοσιώνονται καθημερινά στην παρασκευή αυτού του εξαιρετικού gelato που λατρεύεις να ανακαλύπτεις στις κλειστές θήκες της βιτρίνας. Σαν ένα πολύτιμο μυστικό γεύσης που ήρθε στην Αθήνα για να μας καλωσορίσει στην πιο απολαυστική πλευρά της ιταλικής ζαχαροπλαστικής.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Βουλής 17, Αθήνα, 2103246995, facebook: Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano, Instagram: oggigelato

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Radio Lifo / Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς, εξηγεί στη Μερόπη Κοκκίνη πώς το ζαχαροπλαστείο Αδελφοί Ασημακόπουλοι της Χαριλάου Τρικούπη κατάφερε να επιβιώσει και να μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ