BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Oggi: Ένα νέο gelato spot που φέρνει την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα στο κέντρο της Αθήνας

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter
0

Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε το καλό παγωτό και ψάχνουν να βρουν τη γεύση που θα  τους ενθουσιάσει, τότε θα πρέπει σίγουρα να περάσεις από το Oggi. To νέο gelato spot που μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα ενός ονόματος που κατακτά τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η ιστορία ξεκινά φυσικά στην Ιταλία – πού αλλού θα μπορούσε να γεννηθεί η ιδέα μιας gelateria; Σε ένα από τα ταξίδια τής η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα – που ήδη βρισκόταν στον χώρο του αρτοποιείου – έζησε αυτό που λέμε σωστό timing και συνάντησε τον κατάλληλο άνθρωπο, ακριβώς τη στιγμή που παιδιά της τελείωναν τις δικές τους σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Bologna (ναι υπάρχει!). Ο Carmelo Chiaraminda, που παρά το νέο της ηλικίας του έχει ψάξει την κατηγορία παγωτό όσο λίγοι, πρότεινε τη δημιουργία του Oggi στην Ελλάδα και πρόσφερε την πλούσια εμπειρία του πάνω στο αυθεντικό gelato.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Κι όταν λέμε gelato, εννοούμε αυτό που θα φας στην Ιταλία και δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχεις γευτεί μέχρι σήμερα. Βελούδινη υφή, ανάλαφρη γεύση, φρεσκάδα και υψηλή ποιότητα υλικών είναι τα πρώτα που αντιλαμβάνεσαι δοκιμάζοντας το παγωτό του Oggi. Αλλά ακόμα και πριν δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις ότι κάτι είναι διαφορετικό, αφού τα παγωτά δεν βρίσκονται εκτεθειμένα στο ψυγείο, αλλά προστατεύονται κλειστά στους -12 βαθμούς για να μην αλλοιωθεί σε τίποτα κανένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Εξάλλου, εδώ το χειροποίητο παγωτό δημιουργείται καθημερινά -και εξαντλείται καθημερινά- ώστε κάθε πρωί να προσφέρεται ξανά φρέσκο σε διαφορετικές γεύσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις, το Φυστίκι –έρχεται από το Μπρόντε Ιταλίας, το Φουντούκι –από το Πιεμόντε του Τορίνο αλλά και το Αμύγδαλο που αναδεικνύουν την αυθεντική γεύση των εκλεκτών καρπών. Η Pulcinella με τη φρέσκια ρικότα -καταφθάνει από την Ιταλία κάθε εβδομάδα- το πορτοκάλι και  τα κομμάτια  σοκολάτας είναι μια πρόταση που οπωσδήποτε θα γευτείς. Στα must try, τα σορμπέ  από φρέσκα φρούτα εποχής, αλλά και το σορμπέ Dark Chocolate –χωρίς γάλα - που γεμίζει το στόμα σου με την αληθινή γεύση της σοκολάτας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Μη φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου, το Μπριός –καταφθάνει καθημερινά ολόφρεσκο από το αρτοποιείο της οικογένειας – με παγωτό που θέλεις. Άλλωστε, αυτή είναι μια επιλογή που θα έκανε ένας Ιταλός για πρωινό, αφού στη γειτονική χώρα το παγωτό είναι το πιο ελαφρύ και υγιεινό γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Oggi: Το αυθεντικό ιταλικό gelato που πρέπει να ανακαλύψεις Facebook Twitter

Την ίδια φιλοσοφία θα συναντήσεις και στο Oggi, όπου τίποτα δεν είναι τεχνητό, τίποτα δεν είναι έτοιμο και το παγωτό γίνεται μια ελαφριά super γευστική απόλαυση που σε ενθουσιάζει κάθε φορά. Τα τρία παιδιά της Αθηνάς, ο Νικόλας, ο Χριστόφορος και η Αιμιλία αφοσιώνονται καθημερινά στην παρασκευή αυτού του εξαιρετικού gelato που λατρεύεις να ανακαλύπτεις στις κλειστές θήκες της βιτρίνας. Σαν ένα πολύτιμο μυστικό γεύσης που ήρθε στην Αθήνα για να μας καλωσορίσει στην πιο απολαυστική πλευρά της ιταλικής ζαχαροπλαστικής.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Βουλής 17, Αθήνα, 2103246995, facebook: Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano, Instagram: oggigelato

Γεύση
0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ