To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
0
 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
Ο όμορφα διακοσμημένος μοντέρνος χώρος δεν παραπέμπει στην ιστορία του – μόνο μία λευκή αρχαϊκή κολόνα που φιγουράρει στη μία πλευρά δίνει το στίγμα του κτιρίου του 1824 που ήταν θερινή κατοικία του Όθωνα.

To Just made 33 είναι ολοκαίνουργιος all day χώρος στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας 33 συναντά την οδό Καλαμιώτου. Ο δημιουργός του νέου χώρου, ο Τόλης Κρούστης, έχει εμπειρία στην εστίαση από τη δεκαετία του '90 με εστιατόρια και καφέ. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ «ήταν όνειρο ζωής», εξομολογείται με πάθος ο Τόλης και συνεχίζει: «Όλα είναι χειροποίητα εκτός από το ψωμί, που προμηθευόμαστε από ποιοτικούς φούρνους. Σερβίρουμε φαγητό σπιτικό, με ποιότητα, και είναι value for money. Επίσης, έχουμε εστιάσει στον ποιοτικό καφέ με ειδικό blend και η προοπτική για το μέλλον είναι να γίνονται ανοιχτές γευσιγνωσίες καφέ, όπως αυτή με τον σπάνιο καφέ Kopi Luvak που θεωρείται ο πιο ακριβός στον κόσμο». Εδώ υπάρχει άποψη, ο καφές είναι επιστήμη, κάτι που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Ο μπαρίστας Δημήτρης Δερβίσης ετοιμάζει με τέχνη και γνώση καφέ από ένα blend τριών ποικιλιών από Βραζιλία, Ονδούρα και Σαλβαδόρ, χωρίς πολλές οξύτητες, αρωματικό και με ωραία επίγευση σοκολάτας. Απολαμβάνω κάθε γουλιά του καφέ και χαζεύω τον χώρο που παίζει στις αποχρώσεις του μαύρου και του αχνού γαλάζιου που είναι περασμένα τα παλιά τουβλάκια τα οποία ντύνουν τον τοίχο. Πληθωρικό το ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο της σάλας και από επάνω κρέμεται το εντυπωσιακό φωτιστικό από παλιό φάρο. Οι βιτρίνες με τα σάντουιτς και τα σφολιατοειδή πλαισιώνονται από μαύρες σχάρες και ξύλινα καφάσια με διάφορα φρούτα και ψωμιά. Πάνω από το πάσο, στην τζαμαρία με θέα στον πεζόδρομο, κρέμονται φανάρια σε ρόλο φωτιστικών από στρατιωτικά τζιπ. Ο όμορφα διακοσμημένος μοντέρνος χώρος δεν παραπέμπει στην ιστορία του – μόνο μία λευκή αρχαϊκή κολόνα που φιγουράρει στη μία πλευρά δίνει το στίγμα του κτιρίου του 1824 που ήταν θερινή κατοικία του Όθωνα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών δοκιμάζουν τις χειροποίητες τυρόπιτες και μπουγάτσες και απολαμβάνουν με αγαλλίαση τη σπιτική λεμονάδα. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Λαγός και τα γλυκά φτιάχνει η Μπέγκυ Σιάχου.

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
O κατάλογος του Just Made 33 έχεις να σας προτείνει τρία διαφορετικά μπέργκερ.

Από τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις κάτι για τσιμπολόγημα από μια μεγάλη ποικιλία με σάντουιτς όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα. Παίρνεις θέση στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να ενδώσεις στις νοστιμιές της κουζίνας. Ευφάνταστες σαλάτες, όπως αυτή που δοκίμασα με κινόα, κράνα, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, φρέσκα φύλλα δυόσμου, πάστα από τζίντζερ, πινελιές σκόρδο, τυρί cottage και βινεγκρέτ μελιού (€5,70). Δροσερή, ευωδιαστή, τρώγεται ευχάριστα και είναι εξαιρετικά υγιεινή. Βελούδινη και γευστική ήταν η ντοματόσουπα με πλιγούρι, κρέμα φέτας και αρωματισμένη με φρέσκια ρίγανη (€3,80) – τρώγεται απνευστί. Οι αλμυρές τάρτες που φιγουράρουν στο μενού εναρμονίζονται με την εποχή της άνοιξης και δίνουν το στίγμα της διαφορετικότητας, χαρακτηρίζοντας το μαγαζί. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Δοκιμάσαμε την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, έμενταλ και λίγη κρέμα γάλακτος (€3,50). Τραγανή η βάση και πλούσια η γεύση, που άφηνε μια ωραία γλύκα στην επίγευση από τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Στον κατάλογο θα βρεις και προτάσεις πιάτων με πρωταγωνιστή το αυγό, από eggs benedict με μπέιγκελ, μπέικον, αυγά ποσέ και σος Ολαντέζ (€5,80), το κλασικό και αγαπημένο Croquet Madame (€6,40), μέχρι το παραδοσιακό καγιανά (€5,80) με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μαριναρισμένη φέτα. Από τα τρία μπέργκερ που προτείνει ο κατάλογος δοκιμάσαμε αυτό με το ωραία παναρισμένο κοτόπουλο, μοτσαρέλα, σος μαγιονέζα με λίγο σκόρδο, υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και ντομάτα. Συνοδευόταν από καλοφτιαγμένες, τραγανές, φρέσκες τηγανητές πατάτες, σαν λουκουμαδάκια. (€7,30). Τα πιάτα με πάστα και ριζότο αφήσαμε να τα δοκιμάσουμε σε επόμενη επίσκεψη. Γλυκαθήκαμε με ωραιότατη καρυδόπιτα που μου θύμισε αυτήν που φτιάχνει η μαμά μου. Το Just made 33 unique sandwiches & coffee προσφέρει μια ωραία καθημερινή έξοδο για όλες τις ώρες της ημέρας, με σπιτικές γευστικές προτάσεις και κρασί σε ποτήρι για τις ανοιξιάτικες νύχτες.

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
Από τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις κάτι για τσιμπολόγημα από μια μεγάλη ποικιλία με σάντουιτς όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα.

☛ Just made 33, Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, 215 5258062

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ