Mπλακ μέταλ συνταγές (και πολλή πλάκα!)

Facebook Twitter
3

Άργησα δύο μήνες να τον ανακαλύψω και ζητώ συγνώμη. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.

Ο Vegan Black Metal Chef είναι μία αποκάλυψη. Παρουσιάζει συνταγές σε μπλακ μέταλ μορφή, ευτυχώς με υπότιτλους- προσοχή όμως, όλα πρέπει να είναι vegan. Λεπτομέρειες: επιφάνεια κοπής με πεντάλφα, χατζάρα και μαύρα νύχια. Χρησιμοποιώντας τις φωτιές της Κολάσεως φτιάχνει φαγητά. Δεν θυμάμαι τι φαγητά γιατί έμεινα αποσβολωμένη παρακολουθώντας το βίντεο.

Το όνομά του είναι  Brian Manowitz και για καλή μας τύχη έχει δώσει συνέντευξη στο wired.com

Wired.com: τι κάνεις όταν δεν είσαι ο Vegan Black Metal Chef?

VeganBlackMetalChef: Κυκλοφορώ στο γαλαξία σώζοντας την ανθρώπινη (και άλλες) φυλή-ες από τα βέλη των κακών. Όχι, σοβαρά…παίζω σε μία μικρή μπάντα που λέγεται Illuminati.

Wired.com: Πως σου ήρθε να φτιάξεις κανάλι στο youtube με black metal συνταγές;

Vegan Black Metal Chef: Είχα βαρεθεί να απαντώ στην ερώτηση «τι τρώνε οι vegan;» Ακούω αυτή την ερώτηση συνέχεια. Η απάντηση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα όχι και τόσο απλή.

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αναλογία με τα χοτ ντογκ, τα χάμπουργκερ ή με άλλα κοινά φαγητά; Ξαφνικά η ερώτηση γίνεται πιο δύσκολη. Δεν μπορούμε απλά να λέμε «τρώω μπρόκολο και αρακά και κρεμμύδια κλπ» Χρειάζεται να δώσω ένα παράδειγμα. Τώρα μπορώ να λέω «δες τα βίντεο!»

Wired.com: Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

VeganBlackMetalChef: Οποιοδήποτε είναι μαγειρεμένο πολύ καλά. Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση. Μου αρέσουν όλα τα φαγητά που έχουν καλή γεύση. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι vegan τρώνε φασόλια και χώμα.

Wired.com: Στο βίντεο pad thai video (βλέπετε παρακάτω) συγκέντρωσε πολύ γρήγορα ένα εκατομμύριο views. Σοκαρίστηκες από την ανταπόκριση;

VeganBlackMetalChef: Ναι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Χάρηκα πολύ που άρεσε στον κόσμο.

Wired.com: Οι συνταγές είναι δικές σου ή προέρχονται από αλλού;

VeganBlackMetalChef: Είναι όλες δικές μου και όλες είναι από αλλού. Είναι όλες δικές μου αλλά τίποτα δεν ξεπηδάει μόνο του. Συνδυάζω συμβουλές που μου δίνουν άλλοι.

Wired.com: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις ένα βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος;

VeganBlackMetalChef: Για περίπου δύο εβδομάδες δουλεύω πάρα πολύ. Το βίντεο είναι το εύκολο…ο ήχος είναι που παίρνει καιρό.

Wired.com: Ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα;

Vegan Black Metal Chef: Dimmu BorgirEmperorImmortalNaglfarSlayerMetallicaTool.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια