Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι

Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι Facebook Twitter
0
Mοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία στο ολόφρεσκο Ω3 στο Πασαλιμάνι Facebook Twitter


Με το διαβατήριο της φρεσκάδας στην πρώτη ύλη και με ψαράκια που φημίζονται για τα καλά λιπαρά άνοιξε πανιά το καινούργιο μεζεδοπωλείο «Ω3», επιβεβαιώνοντας την τάση για μοντέρνα, προσιτή ψαροφαγία. Ωραία και πιασάρικη η ονομασία του. Ένας μοντέρνος χώρος στο Πασαλιμάνι, που ήταν όνειρο ζωής για τους ιδιοκτήτες του. Το Ω3 άνοιξε στη θέση του ιστορικού πειραιώτικου καφέ «Αλεξάνδρειο» που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '70. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνεργασία με τον διακοσμητή Πάνο Κοκκαλίδη, κράτησαν αρκετά από τα στοιχεία και τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της οικοδομής. Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο σεφ Δημήτρης Νίκολης και στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι η σεφ Μαρία Σεφεριάδη.

Το μενού δεν είναι φλύαρο, προσφέρονται πιάτα ημέρας ανάλογα με τη φρέσκια ψαριά που έχει παραλάβει η κουζίνα. Ξεκινάς με ωραίες αλοιφές. Ξεχώρισα τη δίχρωμη ταραμοσαλάτα, μους λευκού ταραμά και μους μαύρου, με μελάνι σουπιάς (€4,50). Ωραία γεύση, με ένταση, αποκαλύπτει η ρεγγοσαλάτα Ω3 (€5) με κομμάτια του ψαριού. Η μελιτζανοσαλάτα (€4,50) σιγοκαπνίζεται και σερβίρεται με σταφίδες και κουκουνάρι που αφήνουν μια γλύκα στην επίγευση, περισσότερο έντονη από όσο θα ήθελα. Υποκύψαμε στη γοητεία του φιλεταρισμένου γαύρου (€6) που βγαίνει τραγανός από το τηγάνι και τρώγεται ευχάριστα κάτω από τη μεσημεριάτικη σκιά των πεύκων. Ταιριαστή με τα πιάτα είναι η κυκλαδίτικη σαλάτα (€7) με υπέροχα αυγουλάτα ντοματίνια Σύρου, όλο γλύκα, με νησιώτικη μυζήθρα και φύλλα κάππαρης. Η απλότητα και η γευστική διαφάνεια αποκαλύπτεται στα φιλέτα κουτσομούρας (€12) που βγαίνουν από τη σχάρα σωστά ψημένα. Το παιχνίδι γίνεται δυνατό με το σπαγγέτι Ω3 (€13), που η γεύση του κυριολεκτικά απογειώνεται από το αυγοτάραχο του Τρικαλινού και τους κύβους ντομάτας. Ενδεικτικό πιάτο για το πώς ένας σεφ με λίγο τσαγανό μπορεί να δώσει τη δική του εκδοχή, αξιοποιώντας τα παραδοσιακά μας υλικά. Το Ω3 τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι όμως καλά οργανωμένο. Θα σε περιποιηθούν αληθινά και για το τέλος προσφέρουν μους γιαουρτιού με λεμόνι ή υποβρύχιο μαστίχα μέσα σε λικέρ μαστίχας που μας άφησε νοσταλγική γλύκα για κατευόδιο.

☛ Ω3, Άγγελου Μεταξά 7-9, Πασαλιμάνι, 210 4113333.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ