Minimiam!

Facebook Twitter
0

Η αγάπη για το φαγητό μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς παλαβά πράγματα. Να βουτήξεις μέσα σε πισίνες από σοκολάτα, να πασαλειφτείς με κρέμα σαντιγί, να κάνεις κούρα προσώπου από μπεσαμέλ. Μερικοί κάνουν τις τρελές τους ιδέες τέχνη:

Mινιατούρες

Η Kim Burke είναι κεραμίστρια και φτιάχνει μινιατούρες φαγητού. Αξιαγάπητα μικροσκοπικά κουνουπίδια, ντομάτες που μόλις φαίνονται, όλα εντελώς αληθινά. Αν είχα κουκλόσπιτο, θα ήξερα με τι θα γέμιζα την κουζίνα του. Αλλιώς φοριούνται και σαν κόσμημα (στ’αλήθεια!)

Μinimiam

Οι minimiam είναι η γιαπωνέζα Akiko Ida από την Ιαπωνία και ο Pierre Javelle από τη Γαλλία.

Η Akiko είναι φωτογράφος και οι δουλειές της έχουν εμφανιστεί σε περισσότερα από τριάντα βιβλία μαγειρικής. Ο Pierre είναι επίσης φωτογράφος και συνεργάζεται με περιοδικά.

Στο μοναδικό, χαριτωμένο και πανέξυπνο σάιτ τους minimiam οι πρωταγωνιστές σερφάρουν πάνω σε κρέμες καραμελέ, κουρεύουν ακτινίδια και κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω σε τάρτες.

+ στείλτε φωτογραφίες από το ψυγείο σας στο [email protected]!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ