Minimiam!

Facebook Twitter
0

Η αγάπη για το φαγητό μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς παλαβά πράγματα. Να βουτήξεις μέσα σε πισίνες από σοκολάτα, να πασαλειφτείς με κρέμα σαντιγί, να κάνεις κούρα προσώπου από μπεσαμέλ. Μερικοί κάνουν τις τρελές τους ιδέες τέχνη:

Mινιατούρες

Η Kim Burke είναι κεραμίστρια και φτιάχνει μινιατούρες φαγητού. Αξιαγάπητα μικροσκοπικά κουνουπίδια, ντομάτες που μόλις φαίνονται, όλα εντελώς αληθινά. Αν είχα κουκλόσπιτο, θα ήξερα με τι θα γέμιζα την κουζίνα του. Αλλιώς φοριούνται και σαν κόσμημα (στ’αλήθεια!)

Μinimiam

Οι minimiam είναι η γιαπωνέζα Akiko Ida από την Ιαπωνία και ο Pierre Javelle από τη Γαλλία.

Η Akiko είναι φωτογράφος και οι δουλειές της έχουν εμφανιστεί σε περισσότερα από τριάντα βιβλία μαγειρικής. Ο Pierre είναι επίσης φωτογράφος και συνεργάζεται με περιοδικά.

Στο μοναδικό, χαριτωμένο και πανέξυπνο σάιτ τους minimiam οι πρωταγωνιστές σερφάρουν πάνω σε κρέμες καραμελέ, κουρεύουν ακτινίδια και κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω σε τάρτες.

+ στείλτε φωτογραφίες από το ψυγείο σας στο [email protected]!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ