Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter
Μεγάλη επιτυχία έχουν τα τάπερ με τα σουβλακο-σαντουιτσάκια ή τα σάντουιτς-γλειφιτζούρια με τα φιογκάκια από ζαμπόν που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή κουπάτ για να τα φτιάξεις και αρέσουν στα παιδιά γιατί τρώγονται εύκολα.
3

H Tάνια Τσουρούλα είναι η δημιουργός αυτών των ευφάνταστων και συχνά αστείων παιδικών κολατσιών που εμφανίζονται στον λογαριασμό @thegreenmixer στο Instagram. Έμπνευσή της υπήρξαν οι Γιαπωνέζες μαμάδες που κάνουν απίστευτα πράγματα στα ταπεράκια των παιδιών τους, τα bentos όπως τα αποκαλούν.

Η Τάνια, εκτός από σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, είναι και μαμά της 4χρονης Αυγής, η οποία μονοπωλεί τον χρόνο της και εμμέσως το feed στο Instagram. «Με τη μαγειρική δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ καλή σχέση, μου αρέσει να τρώω πιο πολύ παρά να μαγειρεύω, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ η ζαχαροπλαστική».

Οι χαριτωμένες δημιουργίες της είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο από αυτά που φτιάχνει στη μικρή για να την πείσει είτε να φάει πρωινό (έτσι ξεκίνησε) είτε να μπει στον κόπο να ανοίξει το ταπεράκι που παίρνει μαζί της στο σχολείο.

Πριν έρθει η μικρή, είχε αρχίσει να ασχολείται, στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της, με τα γλυκά και είχε ανοίξει ένα blog γιατί έψαχνε να βρει καλλιτεχνική διέξοδο και να σπάσει τη μονοτονία της ρουτίνας «γραφείο-σπίτι-γραφείο». «Πάντα καταπιανόμουν με κάτι καλλιτεχνικό και το DJing ήταν η αμέσως προηγούμενη ενασχόλησή μου –για κάποιο διάστημα έπαιζα μουσική σε μπαρ και πάρτι–, οπότε από κει που ασχολιόμουν με δίσκους, CDs και μείκτες, άρχισα να ασχολούμαι με τη μείξη κέικ. Στα αγγλικά άλλωστε η λέξη mixer σημαίνει και μείκτης και μίξερ».

Οι χαριτωμένες δημιουργίες της είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο από αυτά που φτιάχνει στη μικρή για να την πείσει είτε να φάει πρωινό (έτσι ξεκίνησε) είτε να μπει στον κόπο να ανοίξει το ταπεράκι που παίρνει μαζί της στο σχολείο και να φάει κάτι – είναι λίγο δύσκολη, όπως καταλάβατε.

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

«Το feed μου είναι χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα ταπεράκια που φτιάχνω για να παίρνει η μικρή στο σχολείο, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο θα μπορούσες να πεις, η δεύτερη περιλαμβάνει τα "σπέσιαλ πρωινά" που της φτιάχνω τα Σαββατοκύριακα που είμαστε μαζί και τα ξεκίνησα γιατί δεν ήθελε με τίποτα να φάει πρωινό (το πρωινό είναι ιερό στο σπίτι μας) και η τρίτη τα γλυκά που φτιάχνω αραιά και πού πλέον» εξηγεί η Τάνια.

Μα, πώς τα φτιάνει; «Μεγάλη επιτυχία έχουν τα τάπερ με τα σουβλακο-σαντουιτσάκια ή τα σάντουιτς-γλειφιτζούρια με τα φιογκάκια από ζαμπόν που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή κουπάτ για να τα φτιάξεις και αρέσουν στα παιδιά γιατί τρώγονται εύκολα. Για να τα κάνεις, απλώς κόβεις το σάντουιτς σε τετραγωνάκια και το περνάς σε στικ για γλειφιτζούρια, διότι για τα μικρά παιδιά καλύτερα να μη χρησιμοποιούμε αιχμηρά καλαμάκια για σουβλάκια».

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Μια Ελληνίδα μαμά φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια για να πείσει την κόρη της να φάει Facebook Twitter

Γεύση
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ