Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μετά τα δείγματα γραφής στο Κολωνάκι και το ξενοδοχείο Costa Navarino, το Inbi κατεβαίνει στα νότια...Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Η γιαπωνέζικη κουζίνα όπως όλα δείχνουν κερδίζει τους φιλοπερίεργους ουρανίσκους και οι επιτυχημένες προσεγγίσεις που αξιοποιούν σωστά τις προσταγές της διατηρούν σε εγρήγορση τους φανατικούς οπαδούς της. Ο λόγος για το εστιατόριο Inbi το οποίο μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα γιαπωνέζικης κουζίνας τόσο στο Κολωνάκι όσο και στο Costa Navarino όπου λειτούργησε το καλοκαίρι και τώρα παρατάσσει τα τσόπστικς του στη Γλυφάδα και περιμένει τους εραστές της fusion Japanese κουζίνας.

«Η επιλογή της Γλυφάδας αντιπροσωπεύει την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο εστιατόριο με funky διάθεση και εξειδικευμένο προσωπικό σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Από το 2009 που ξεκινήσαμε προσπαθούμε να κάνουμε καινούργια πράγματα», λέει ο Βίκτωρας Κουρούπης, διευθυντής και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός. Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός και ο διάκοσμος του ολοκαίνουργιου εστιατορίου σχεδιασμένος από την αρχιτέκτονα- Interior Designer Αμαλία Ποντίκα δικαιώνει αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του. Η σάλα ντυμένη με γήινα χρώματα εκφράζει μια θέρμη. «Ακολούθησα τις λιτές γραμμές και το μινιμαλιστικό ντιζάιν. Τα υλικά που αναδεικνύουν την διακόσμηση είναι το σκούρο ξύλο, ο γρανίτης, τα γήινα χρώματα και ο θεατρικός φωτισμός. Το αποτέλεσμα είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει αισθησιασμό», λέει η Αμαλία Ποντίκα.

Πραγματικά ο χώρος σε βοηθά να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και σε προετοιμάζει να γευτείς μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος. Επικεφαλής της κουζίνας έχουν τεθεί οι executive chefs Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, Σταμάτης Σκριάπας ενώ τα μαχαίρια του sushi χειρίζεται με μαεστρία ο chef Takaaki Otsouka. «Στην κουζίνα είμαστε προσηλωμένοι στα φρέσκα υλικά και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πρώτες ύλες από την Ιαπωνία. Σεβόμαστε τις γιαπωνέζικες τεχνικές που συνδυάζονται με δυτικές επιρροές για να δώσουν τελικά την fusion γιαπωνέζικη κουζίνα που έχει αποτελέσει την μαγειρική υπογραφή του Inbi» λέει ο σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης.


Πράγματι αυτήν την φιλοσοφία των ανθρώπων της κουζίνας του Inbi την διαπιστώνεις στην πράξη με πιάτα όπως το ταρτάρ τόνου με σος από γιαπωνέζικο κίτρο και χαβιάρι, το γέλοου τέιλ τατάκι με σος από πάστα σόγιας και λάδι τρούφας, τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα, γλασαρισμένη σε γιούζου-μέλι και τζίντζερ-χαλαπένιο γκρεμολάτα, τις γαρίδες και χτένια με τζίντζερ σος και λάδι τρούφας, το φιλέτο μόσχου με σάκε σόγια σος αρωματισμένη με γιούζου. Πέρα από αυτά η κουζίνα θα βγάζει πιάτα ημέρας που αντλούν έμπνευση από την γιαπωνέζικη κουζίνα της καθημερινότητας.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο sushi bar, δοκιμάζεις μια σειρά επιλογών από sushi, nigiri και sashimi που εύκολα σε γοητεύουν αν είσαι απαιτητικός λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας και σε προσελκύουν αν θες να ανακαλύψεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τα γλυκά επιμελείται ο consultant pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος και έχει γίνει ειδική προσπάθεια να φανούν και εκεί οι ιαπωνικές καταβολές του εστιατόριου με υλικά όπως το μαύρο σουσάμι και η καραμέλα σόγια σος.

Τις γεύσεις συνοδεύει μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών και σάκε αλλά τις εντυπώσεις κερδίζουν οι προτάσεις κοκτέιλ των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Φράγκου που είναι οι νέοι head bartenders. Άλλωστε το νέο Inbi δίνει μεγάλη έμφαση στο bar με ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία από τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

«Ανέκαθεν πιστεύαμε στις κορυφαίες στιγμές συγκίνησης. Στιγμές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την γεύση, άλλωστε όταν μοιράζεσαι τη γευστική απόλαυση βρίσκεις το δρόμο σου στην εξέλιξη. Ευωδιαστές γεύσεις, πολυνησιακά ερεθίσματα, κουλτούρες λαών, φρούτα και βότανα που ζουν και αναπτύσσονται στην νοτιοανατολική Ασία, αρώματα Μεσογείου σε πλήρη αρμονία που σε καλούν να ασχοληθείς μαζί τους», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Φράγκος συμπληρώνει: «Πιστεύουμε πως με την επιστημονική γνώση για το συνδυασμό των γεύσεων ερχόμαστε πιο κοντά στο να μεταμορφώσουμε συνεχώς όλα τα υλικά μας προς της τελειότητα. Η συνεχής αναζήτηση και η άριστη τεχνική θεωρούμε πως είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Δεν είναι μόνο η γεύση των φρούτων, των μπαχαρικών, των βοτάνων και των υλικών μας. Είναι και οι άπειρες δυνατότητες καθώς και η συνεχής ανανέωση των γεύσεων μέσα από αναμείξεις και συνδυασμούς».

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

To Inbi είναι ανοιχτό καθημερινά το βράδυ, και Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρει μενού degustation.

Inbi, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944982, 210 9680606

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ