Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μετά τα δείγματα γραφής στο Κολωνάκι και το ξενοδοχείο Costa Navarino, το Inbi κατεβαίνει στα νότια...Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Η γιαπωνέζικη κουζίνα όπως όλα δείχνουν κερδίζει τους φιλοπερίεργους ουρανίσκους και οι επιτυχημένες προσεγγίσεις που αξιοποιούν σωστά τις προσταγές της διατηρούν σε εγρήγορση τους φανατικούς οπαδούς της. Ο λόγος για το εστιατόριο Inbi το οποίο μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα γιαπωνέζικης κουζίνας τόσο στο Κολωνάκι όσο και στο Costa Navarino όπου λειτούργησε το καλοκαίρι και τώρα παρατάσσει τα τσόπστικς του στη Γλυφάδα και περιμένει τους εραστές της fusion Japanese κουζίνας.

«Η επιλογή της Γλυφάδας αντιπροσωπεύει την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο εστιατόριο με funky διάθεση και εξειδικευμένο προσωπικό σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Από το 2009 που ξεκινήσαμε προσπαθούμε να κάνουμε καινούργια πράγματα», λέει ο Βίκτωρας Κουρούπης, διευθυντής και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός. Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός και ο διάκοσμος του ολοκαίνουργιου εστιατορίου σχεδιασμένος από την αρχιτέκτονα- Interior Designer Αμαλία Ποντίκα δικαιώνει αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του. Η σάλα ντυμένη με γήινα χρώματα εκφράζει μια θέρμη. «Ακολούθησα τις λιτές γραμμές και το μινιμαλιστικό ντιζάιν. Τα υλικά που αναδεικνύουν την διακόσμηση είναι το σκούρο ξύλο, ο γρανίτης, τα γήινα χρώματα και ο θεατρικός φωτισμός. Το αποτέλεσμα είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει αισθησιασμό», λέει η Αμαλία Ποντίκα.

Πραγματικά ο χώρος σε βοηθά να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και σε προετοιμάζει να γευτείς μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος. Επικεφαλής της κουζίνας έχουν τεθεί οι executive chefs Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, Σταμάτης Σκριάπας ενώ τα μαχαίρια του sushi χειρίζεται με μαεστρία ο chef Takaaki Otsouka. «Στην κουζίνα είμαστε προσηλωμένοι στα φρέσκα υλικά και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πρώτες ύλες από την Ιαπωνία. Σεβόμαστε τις γιαπωνέζικες τεχνικές που συνδυάζονται με δυτικές επιρροές για να δώσουν τελικά την fusion γιαπωνέζικη κουζίνα που έχει αποτελέσει την μαγειρική υπογραφή του Inbi» λέει ο σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης.


Πράγματι αυτήν την φιλοσοφία των ανθρώπων της κουζίνας του Inbi την διαπιστώνεις στην πράξη με πιάτα όπως το ταρτάρ τόνου με σος από γιαπωνέζικο κίτρο και χαβιάρι, το γέλοου τέιλ τατάκι με σος από πάστα σόγιας και λάδι τρούφας, τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα, γλασαρισμένη σε γιούζου-μέλι και τζίντζερ-χαλαπένιο γκρεμολάτα, τις γαρίδες και χτένια με τζίντζερ σος και λάδι τρούφας, το φιλέτο μόσχου με σάκε σόγια σος αρωματισμένη με γιούζου. Πέρα από αυτά η κουζίνα θα βγάζει πιάτα ημέρας που αντλούν έμπνευση από την γιαπωνέζικη κουζίνα της καθημερινότητας.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο sushi bar, δοκιμάζεις μια σειρά επιλογών από sushi, nigiri και sashimi που εύκολα σε γοητεύουν αν είσαι απαιτητικός λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας και σε προσελκύουν αν θες να ανακαλύψεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τα γλυκά επιμελείται ο consultant pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος και έχει γίνει ειδική προσπάθεια να φανούν και εκεί οι ιαπωνικές καταβολές του εστιατόριου με υλικά όπως το μαύρο σουσάμι και η καραμέλα σόγια σος.

Τις γεύσεις συνοδεύει μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών και σάκε αλλά τις εντυπώσεις κερδίζουν οι προτάσεις κοκτέιλ των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Φράγκου που είναι οι νέοι head bartenders. Άλλωστε το νέο Inbi δίνει μεγάλη έμφαση στο bar με ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία από τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

«Ανέκαθεν πιστεύαμε στις κορυφαίες στιγμές συγκίνησης. Στιγμές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την γεύση, άλλωστε όταν μοιράζεσαι τη γευστική απόλαυση βρίσκεις το δρόμο σου στην εξέλιξη. Ευωδιαστές γεύσεις, πολυνησιακά ερεθίσματα, κουλτούρες λαών, φρούτα και βότανα που ζουν και αναπτύσσονται στην νοτιοανατολική Ασία, αρώματα Μεσογείου σε πλήρη αρμονία που σε καλούν να ασχοληθείς μαζί τους», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Φράγκος συμπληρώνει: «Πιστεύουμε πως με την επιστημονική γνώση για το συνδυασμό των γεύσεων ερχόμαστε πιο κοντά στο να μεταμορφώσουμε συνεχώς όλα τα υλικά μας προς της τελειότητα. Η συνεχής αναζήτηση και η άριστη τεχνική θεωρούμε πως είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Δεν είναι μόνο η γεύση των φρούτων, των μπαχαρικών, των βοτάνων και των υλικών μας. Είναι και οι άπειρες δυνατότητες καθώς και η συνεχής ανανέωση των γεύσεων μέσα από αναμείξεις και συνδυασμούς».

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

To Inbi είναι ανοιχτό καθημερινά το βράδυ, και Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρει μενού degustation.

Inbi, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944982, 210 9680606

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ