Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
0
Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

Τα καινούργια πιάτα που παρουσίασε στο χειμερινό του μενού το Baku, το εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη, επιβεβαιώνουν τη συνεχή βελτίωση που χαρακτηρίζει την κουζίνα του γνωστού ξενοδοχείου στην πορεία του χρόνου. Ταυτόχρονα δικαιώνουν τις επιλογές που έχουν γίνει στη νέα εποχή του, με τον Παναγιώτη Γιακαλή στη θέση του executive chef, ο οποίος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων αλλά και των προσδοκιών που γεννούν. Η κουζίνα του Baku είναι ταυτόχρονα οικεία, εκλεπτυσμένη, προσιτά δημιουργική και άψογη τεχνικά. Ιδιαίτερα σημαντικό για το εστιατόριο είναι το γεγονός ότι έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς η φάρμα του που έχει δημιουργηθεί στα Καλύβια, επιτρέποντας την παραγωγή ικανής ποσότητας ελεγχόμενων πρώτων υλών για την κουζίνα.

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, σοταρισμένο καλαμάρι και αχινοσαλάτα.

Η μαγειρική τέχνη του σεφ και το πάθος του αποκαλύπτονται στα πιάτα του που θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες. Εξαιρετικό πιάτο αποδεικνύεται η σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο Βraise πάνω σε πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι και δίπλα μια φινετσάτη μπρουσκέτα με πατέ φουαγκρά που συνοδεύεται όμορφα με τσάτνεϊ αχλαδιού. Εξίσου ψηλά στην κλίμακα της γευστικής αξιολόγησης ανεβαίνει και το ταρτάρ από δύο είδη σολομού (gravlax και μαριναρισμένο),που πάνω του αναπαυόταν μια χρυσαφένια μπάλα από κρούστα ψωμιού, η καρδιά της οποίας αποκάλυπτε κρόκο αυγού και το σύνολο έδενε με διακριτική σος γιαουρτιού και γουασάμπι. Γευστικό και ισορροπημένο ήρθε και το λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι, όπου την ένταση χάριζε ο λευκός ταραμάς, κάνοντας ωραίο γάμο με το σοταρισμένο καλαμάρι, και μια πινελιά θάλασσας που έδινε η αχινοσαλάτα. Ανάλαφρο το επιδόρπιο, με πρωταγωνιστές τα εσπεριδοειδή που χάριζαν τα αρώματα και τη γεύση τους στο μιλφέιγ λεμονιού, το οποίο συνόδευε φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier. Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

☛ Baku, Λητούς 11, Βουλιαγμένη (ξενοδοχείο The Margi), 210 9670924

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Μιλφέιγ λεμονιού με φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ