To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών... Φωτο: Κατερίνα Αρβανίτη
0


Το Kinonό είναι ένας ολοκαίνουργιος all day χώρος που μας αρέσει πολύ. Η ιδέα ανήκει στην ιδιοκτήτρια Όλγα Μανέτα που αναζητούσε έναν άνετο χώρο και τον βρήκε στο Κουκάκι. Το Kinonό (Κοινωνώ) θέλει να υπηρετήσει αυτό ακριβώς που δηλώνει με την ονομασία του. Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών και το αρχιτεκτονικό δίδυμο Τάσος Γκοβάτσος και Χρυσάνθη Ασπρουλοπούλου (Nullstellen Laboratory), που ανέλαβε τη διακόσμηση, ανέδειξε τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν: το ασπρόμαυρο μωσαϊκό, την πέτρα, το εμφανές μπετόν και όλα τα δομικά στοιχεία σε γκρι τόνους. Τεράστια τζαμένια παράθυρα λούζουν τον χώρο με ήλιο το πρωί, ενώ το βράδυ ο φωτισμός είναι θερμός και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Η μπάρα, που κυριαρχεί στον χώρο, είναι εκπληκτική. Φτιαγμένη με ξύλο, θυμίζει γλυπτό. Η ιδιοκτήτρια, όταν εκθειάζω το ωραίο στυλ του χώρου και της μπάρας, με καμάρι μου λέει: «Την έφτιαξα μόνη μου. Ασχολούμαι με το ξύλο. Αυτή είναι η δουλειά μου». Την αγάπη της γι' αυτό που κάνει την ανακαλύπτεις και στα καθίσματα, που θυμίζουν τις σχολικές καρέκλες. Εντυπωσιακά μέσα στη λιτότητά τους είναι τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από την μπάρα. «Είναι κιούρτος που έντυσα με "καρδιά" από φοίνικα» εξηγεί η κ. Μανέτα. Σαν κουκούλια, χαρίζουν ζεστό, απαλό φως στον χώρο αλλά και στα πρόσωπα πίσω από την μπάρα. Δίπλα, πιο απομονωμένη, μια τραπεζαρία-αντίκα είναι για πριβέ δείπνα. Η μουσική από την DJ κρατάει ευχάριστη συντροφιά.

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Αυγοφέτες μπριός και σιρόπι σφενδάμου.

Το μενού δίνει ιδέες για πρόγευμα, με κλασική και πάντα αγαπημένη στραπατσάδα (€5), αυγά με ντομάτα, αλλά και λίγο γαλλικό touch με αυγοφέτες, μπριός και σιρόπι σφενδάμου (€6). Η κρύα σούπα Gazpacho (€4,50) με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, σκορδάκι και λίγο ξίδι ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχουν σνακ και τρεις ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, αχλάδι και ροκφόρ (€6,50). Από τον κατάλογο με τα aperitivi επέλεξα το κλασικό Αperol Spritz (€6) και μου άρεσε που αντί για φέτα πορτοκάλι, υπήρχε ένα μπουμπούκι από τριαντάφυλλο που του χάριζε αυτήν τη διαφορετική νότα. Στο Kinonό θα περάσεις όμορφα και θα αφήσεις το γοητευτικό περιβάλλον να σε συνεπάρει.

To Kinonό έχει μια από τις εντυπωσιακότερες μπάρες της πόλης Facebook Twitter
Το κλασικό Αperol Spritz


☛ Kinonό, Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ