Το καλοκαίρι έχει τη γεύση του

Το καλοκαίρι έχει τη γεύση του Facebook Twitter
Tο κοντέρ λειτουργίας της Γαλάζιας Ακτής δείχνει έναρξη το 1868!
0

Αν το καλοκαίρι είναι η καλύτερή σου εποχή και θέλεις να μείνεις συντονισμένος με την παραλία και το πνεύμα των διακοπών, τότε η Γαλάζια Ακτή στον Σχοινιά θα συντηρήσει το όνειρό σου. Σε αυτή την παραλία και στην ανανεωμένη ταβέρνα πάνω στο κύμα μπορεί και να τσαλαβουτούσαν ή να έφτιαχναν πύργους στην άμμο και οι προπαππούδες σου, αφού το κοντέρ λειτουργίας της δείχνει έναρξη το 1868! Φέτος, η ταβέρνα Γαλάζια Ακτή είναι πλήρως ανανεωμένη, μοντέρνα και χαλαρή, ενώ η καινούργια φιλοσοφία στην κουζίνα οφείλεται στον δραστήριο Χρήστο Σοκόλη (ζαχαροπλαστεία Fresh, «Μargarita Pizza Artigianale» στη Νέα Ερυθραία). Έχει στηθεί μπαξές με τα μυριστικά που παίζουν στην κουζίνα, τα ψωμιά είναι χειροποίητα και βγαίνουν από τον φούρνο μέσα σε ταψάκι με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Το καλοκαίρι έχει τη γεύση του Facebook Twitter
Έχει στηθεί μπαξές με τα μυριστικά που παίζουν στην κουζίνα...

Μικρό μενού με ευέλικτες προτάσεις για τσιμπολόγημα πάνω στο κύμα. Τα ψαράκια βγαίνουν από το τηγάνι και η αθερίνα, η μαρίδα και ο γαύρος (€6,50) τρώγονται με το χέρι και συνοδεύουν το ούζο. Η φρεσκότατη ψητή σαρδέλα, γεμιστή με μάραθο (€7), είναι γευστικό ποίημα. Η ελληνική σαλάτα ενισχύεται με καλαθάκι Λήμνου (€7), οι κεφτέδες λαχανικών με τα μυρωδικά του κήπου (€5,50) ευωδιάζουν και η ψητή μελιτζάνα με μελίχλωρο Λήμνου και μυριστικά (€5) είναι όνειρο. Η ποικιλία με λουκάνικα Τεμπών (€13,50) κάνει ωραία συντροφιά με την παγωμένη μπίρα, όπως και η χοιρινή μπριζόλα σχάρας με θυμάρι (€11). Στο μενού φιγουράρουν λίγες προτάσεις ζυμαρικών καθώς και ποικιλίες ψαρικών και κρεατικών. Απολαμβάνεις με το μαγιό σου και την αλμύρα της θάλασσας το νόστιμο φαγητό και την ευγενική περιποίηση, δύο βήματα από την αμμουδερή παραλία με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Τώρα έχεις άλλον ένα λόγο για να πηγαίνεις στη θάλασσα. Ζητάς τίποτα καλύτερο;


Γαλάζια Ακτή, Λεωφ. Ποσειδώνος 206, Σχοινιάς, 22940 55800

 

Το καλοκαίρι έχει τη γεύση του Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM