Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα.
0

► 1 → Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγο παγωτό στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται μόνο γι' αυτόν τον λόγο φέτος στην Αθήνα.

► 2 → Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι επισκέπτες του πρώτου Ice Cream Market μπορούν να δοκιμάσουν παγωτά όλων των ειδών και των παρασκευών που κυκλοφορούν στην Αθήνα, από οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέχρι μεγάλα brands με χρόνια εμπειρία στον κλάδο.

► 3 → Υπολογίζεται πως στον χώρο, ο οποίος είναι τεράστιος, καθώς καλύπτει πάνω από 4.000 τ.μ., θα υπάρχουν περισσότερα από 15 ξύλινα καταστήματα δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, ντυμένα το καθένα με το στυλ του, ενώ ήδη η ζήτηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον Σταύρο Στριλιγκά, υπεύθυνο επικοινωνίας του Ice Cream Market.

Aν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά.

► 4 → «Σε όποιον κι αν είπαμε ότι φέτος κάνουμε φεστιβάλ μόνο για παγωτό ενθουσιάστηκε και μας ανέφερε πως θα 'ρθει. Παρατηρούμε πως υπάρχει ζήτηση. Το βλέπουμε από τους συνεργάτες μας, τα social media, τα τηλέφωνα. Είναι μια πρόταση που ο κόσμος την αποζητά» εξηγεί ο ίδιος.

► 5 → Ήδη, αν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά. Ο κ. Στριλιγκάς ανήκει στην ομάδα που εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Athens Street Food Festival, το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γαστρονομική τομή στην πόλη και να κάνει διάσημο ένα είδος φαγητού που κατά καιρούς έχει λοιδορηθεί αρκετά.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
«Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό».

► 6 → «Tα street food festivals τα είχαμε δει στο εξωτερικό και είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ. Όπως είδαμε, ο κόσμος το ήθελε πολύ. Έτσι έγινε και με το παγωτό. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με γλυκό. Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα» προσθέτει.

► 7 → Κι αν τον περασμένο Μάιο τα μπέργκερ και τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, τώρα τον Ιούνιο τη θέση τους θα πάρουν τα βαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας–, οι «καμινάδες» και τα ντόνατς παγωτού και τα ιδιαίτερα χωνάκια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα social media διάσημων ice cream markets της Νέας Υόρκης.

► 8 → Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού. Όπως προβλέπει ο κ. Στριλιγκάς, αρκετοί θα είναι αυτοί που πρόκειται να δοκιμάσουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις, χωρίς βέβαια να αγνοούν τις κλασικές, που φέρνουν σε πολλούς αναμνήσεις από το παρελθόν.

► 9 → Η ιστορία του παγωτού έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα φαίνεται να ξεκινά το 1718, με το βιβλίο μαγειρικής της Mary Eales που θεωρείται πως περιέχει την πρώτη συνταγή στα αγγλικά. Σύμφωνα με αυτήν ο ζαχαροπλάστης παρασκεύαζε την κρέμα και αμέσως μετά την έβαζε σε έναν κουβά και μια δεξαμενή με πάγο για να ψύξει.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Bαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας.

► 10 → Χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να γίνεται όλο και πιο διάσημο, ιδιαίτερα στις βασιλικές αυλές στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρουν πως οι πρώτες παρασκευές και τα πρώτα παγωτά είχαν σερβιριστεί ήδη στα συμπόσια του Λουδοβίκου XIV, τον 17ο αιώνα. Σταδιακά, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονταν, οι παρασκευές γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες κι έτσι σήμερα, 300 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή, το παγωτό έχει γίνει κύριο γλυκό σε όλους τους λαούς του κόσμου, ενώ έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές για όλα τα γούστα, ακόμα και αλμυρές.

► 11 → «Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό». Μία από τις τάσεις φέτος που έχει παρατηρηθεί ήδη πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι τα vegan παγωτά και αυτά χωρίς γλουτένη.

► 12 → Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ζαχαροπλάστες ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους, ακόμα και ρυζιού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ωραίο και κρεμώδες παγωτό, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

► 13 → «Αν έλεγε κανείς πώς ψάχνει για vegan παγωτό πριν από 2-3 χρόνια, θα τον θεωρούσαν τρελό» λέει γελώντας ο κ. Στριλιγκάς. Σήμερα, λοιπόν, πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ασπαστεί την τάση, δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή παγωτού στους vegan, καθώς μέχρι τότε το μοναδικό που μπορούσαν να δοκιμάσουν ήταν το σορμπέ.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού.

► 14 → Παράλληλα με τα παγωτά, επειδή το Ice Cream Market, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, θα γεμίσει με οικογένειες και παιδιά, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες, ενώ την ίδια ώρα οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν δωρεάν φλιπεράκια –κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Φλίπερ Αθηνών–, να χτίζουν τουβλάκια και να παρακολουθήσουν το bubble show με τη La Petite Marguerite. Στον χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καφέ και μπαρ, ενώ τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Pepper 96.6 μαζί με πλήθος γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs.

Ιnfo:

Παρασκευή 16:00-24:00

Σάββατο 11:00-24:00

Κυριακή 11:00-24:00

Εισιτήριο: 3 ευρώ (με 3 γευστικές δοκιμές)

Πληροφορίες 210 9636489

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ