Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
O Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.
0

O Χάρης Μπονάνος ανήκει σε αυτήν τη γενιά των μαγείρων που είναι γεμάτοι από αναφορές και εικόνες, που έχουν ταξιδέψει πολύ, έχουν δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές κουζίνες, έχουν πειραματιστεί με άλλες τόσες, έχουν δει τo street food να ανεβαίνει, να γίνεται ποιοτικό, να αποτελεί επιλογή εξόδου, να μην είναι απλώς μια γρήγορη λύση για να παραγγείλουμε στο σπίτι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κουράγιο να μαγειρέψουμε.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι. Άλλωστε, το φαγητό έξω σε μέρη που δεν έχουν τίποτα στημένο και δεν απαιτούν κράτηση νομίζω ότι είναι κάτι που ζητάνε όλοι κάποιες μέρες του μήνα.

Σε μια cosy γωνία στο Κουκάκι, εκεί που το παλιό Guarantee φτιάχνει μερικά από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς της Αθήνας από τα τέλη των ’80s και το ταϊλανδέζικο Tuk Tuk δημιουργεί σταθερά ουρές τα τελευταία έξι χρόνια, το Hurry Up ήρθε να ενισχύσει με την παρουσία του αυτήν τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πιάτσα που έχει στηθεί στην οδό Βεΐκου.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα concept που έχει χτιστεί σταδιακά, που έχει δοκιμαστεί, αφού με αυτό ο Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: το μεγάλο του σουξέ, με τηγανητό κοτόπουλο σε ένα μείγμα από panko και μια πούδρα από chips, με καραμελωμένα κρεμμύδια, mayo lime, τσίλι και τυρί Νάξου, ένα με pork belly, αγγούρι τουρσί, mayo miso, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα hoisin, και ένα ακόμα, χορτοφαγικό, με μανιτάρι πορτομπέλο, κατσικίσιο τυρί, αγγούρι τουρσί, mayo miso και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Τα τελειοποίησα φέτος, μου πήρε έξι χρόνια να βγάλω τις γεύσεις που ήθελα», παραδέχεται ο σεφ.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Τα surf & turf pasta με τους τρεις ζωμούς. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ανοιχτό σάντουιτς με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Δουλεμένο για χρόνια πιάτο είναι και η surf & turf pasta του με τους τρεις ζωμούς, με λάιμ, beurre noisette, κατσικίσιο μαλακό τυρί, μπέικον, γαρίδα και σος κοτόπουλου∙ μην την παραλείψετε από την παραγγελία σας, αν έχετε πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο μπορεί να σας θυμίσει σε άρωμα και γεύση τα μακαρόνια που σερβίρονται τα ξημερώματα, βρασμένα στον ζωμό του κρέατος, με τριμμένη μυζήθρα από πάνω για να «στρώσουν στομάχι» οι καλεσμένοι και να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι το πρωί.

Άψογο πιάτο σε ζυμαρικό είναι και τα ελαφρώς τηγανισμένα gyoza του, που αυτή την περίοδο τα γεμίζει με γαρίδα, ενώ σύντομα θα τα φτιάχνει με κολοκύθα, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αμαρέτο.

Όλες οι παρασκευές για τα πιάτα του Hurry Up είναι χειροποίητες, ενώ ο Χάρης Μπονάνος χρησιμοποιεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Νάξου και τις φημισμένες πατάτες του νησιού, που τις κόβει, τις τηγανίζει και τις συνοδεύει με chutney κόκκινης πιπεριάς και mayo lime − είναι τέλειες.

Εκτός από τα ασιατικά και τα ελληνικά υλικά που μπλέκονται στις προτάσεις του, το δικό του ανοιχτό σάντουιτς −μια σκανδιναβική αναφορά− φτιάχνεται με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Μπορείτε να το βάλετε στο τραπέζι, να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο και να το μοιραστείτε, ενώ έχει και ένα άλλο σάντουιτς, σε ψωμί panini, εμπνευσμένο από το ιταλικό All'antico Vinaio, με μπούτι κοτόπουλου, μαγιονέζα, ντομάτα, σόγια, κρεμμύδια, κρέμα πατάτας και παρμεζάνα.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ελαφρώς τηγανισμένα gyoza. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Θα βρείτε και μια σαλάτα στην οποία ανακυκλώνει υλικά απ’ όλο το μενού, ενώ vegan πιάτο είναι ένα χορταστικό bowl με ρεβίθια, τηγανητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδια τουρσί, μπρόκολο, αβοκάντο και αγγούρι. Για επιδόρπιο έχει ετοιμάσει ένα taco με κρέμα cheesecake, που αν κλείσετε τα μάτια θα σας θυμίσει μηλόπιτα.

Προτείνω να φάτε εκεί γιατί όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στο Hurry Up ανοίγοντας μια μαλαγουζιά του Αποστολίδη ή ένα καλιφορνέζικο sauvignon blanc, ή και πίνοντας μπίρες 608 από το Γαλάτσι. Σύντομα, ο Χάρης Μπονάνος θα μας περιμένει τις Κυριακές και για εναλλακτικό brunch, με πιάτα όπως ένα japanese pancake με butterscotch και άχνη ζάχαρη, ποσέ αυγά συνδυασμένα με πουρέ γλυκοπατάτας και pico de gallo, ενώ σε καφέ θα έχει cold brew και καφέ φίλτρου μόνο.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Hurry Up, Βεΐκου 34, 210 9224461

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ