Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
O Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.
0

O Χάρης Μπονάνος ανήκει σε αυτήν τη γενιά των μαγείρων που είναι γεμάτοι από αναφορές και εικόνες, που έχουν ταξιδέψει πολύ, έχουν δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές κουζίνες, έχουν πειραματιστεί με άλλες τόσες, έχουν δει τo street food να ανεβαίνει, να γίνεται ποιοτικό, να αποτελεί επιλογή εξόδου, να μην είναι απλώς μια γρήγορη λύση για να παραγγείλουμε στο σπίτι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κουράγιο να μαγειρέψουμε.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι. Άλλωστε, το φαγητό έξω σε μέρη που δεν έχουν τίποτα στημένο και δεν απαιτούν κράτηση νομίζω ότι είναι κάτι που ζητάνε όλοι κάποιες μέρες του μήνα.

Σε μια cosy γωνία στο Κουκάκι, εκεί που το παλιό Guarantee φτιάχνει μερικά από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς της Αθήνας από τα τέλη των ’80s και το ταϊλανδέζικο Tuk Tuk δημιουργεί σταθερά ουρές τα τελευταία έξι χρόνια, το Hurry Up ήρθε να ενισχύσει με την παρουσία του αυτήν τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πιάτσα που έχει στηθεί στην οδό Βεΐκου.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα concept που έχει χτιστεί σταδιακά, που έχει δοκιμαστεί, αφού με αυτό ο Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: το μεγάλο του σουξέ, με τηγανητό κοτόπουλο σε ένα μείγμα από panko και μια πούδρα από chips, με καραμελωμένα κρεμμύδια, mayo lime, τσίλι και τυρί Νάξου, ένα με pork belly, αγγούρι τουρσί, mayo miso, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα hoisin, και ένα ακόμα, χορτοφαγικό, με μανιτάρι πορτομπέλο, κατσικίσιο τυρί, αγγούρι τουρσί, mayo miso και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Τα τελειοποίησα φέτος, μου πήρε έξι χρόνια να βγάλω τις γεύσεις που ήθελα», παραδέχεται ο σεφ.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Τα surf & turf pasta με τους τρεις ζωμούς. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ανοιχτό σάντουιτς με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Δουλεμένο για χρόνια πιάτο είναι και η surf & turf pasta του με τους τρεις ζωμούς, με λάιμ, beurre noisette, κατσικίσιο μαλακό τυρί, μπέικον, γαρίδα και σος κοτόπουλου∙ μην την παραλείψετε από την παραγγελία σας, αν έχετε πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο μπορεί να σας θυμίσει σε άρωμα και γεύση τα μακαρόνια που σερβίρονται τα ξημερώματα, βρασμένα στον ζωμό του κρέατος, με τριμμένη μυζήθρα από πάνω για να «στρώσουν στομάχι» οι καλεσμένοι και να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι το πρωί.

Άψογο πιάτο σε ζυμαρικό είναι και τα ελαφρώς τηγανισμένα gyoza του, που αυτή την περίοδο τα γεμίζει με γαρίδα, ενώ σύντομα θα τα φτιάχνει με κολοκύθα, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αμαρέτο.

Όλες οι παρασκευές για τα πιάτα του Hurry Up είναι χειροποίητες, ενώ ο Χάρης Μπονάνος χρησιμοποιεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Νάξου και τις φημισμένες πατάτες του νησιού, που τις κόβει, τις τηγανίζει και τις συνοδεύει με chutney κόκκινης πιπεριάς και mayo lime − είναι τέλειες.

Εκτός από τα ασιατικά και τα ελληνικά υλικά που μπλέκονται στις προτάσεις του, το δικό του ανοιχτό σάντουιτς −μια σκανδιναβική αναφορά− φτιάχνεται με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Μπορείτε να το βάλετε στο τραπέζι, να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο και να το μοιραστείτε, ενώ έχει και ένα άλλο σάντουιτς, σε ψωμί panini, εμπνευσμένο από το ιταλικό All'antico Vinaio, με μπούτι κοτόπουλου, μαγιονέζα, ντομάτα, σόγια, κρεμμύδια, κρέμα πατάτας και παρμεζάνα.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ελαφρώς τηγανισμένα gyoza. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Θα βρείτε και μια σαλάτα στην οποία ανακυκλώνει υλικά απ’ όλο το μενού, ενώ vegan πιάτο είναι ένα χορταστικό bowl με ρεβίθια, τηγανητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδια τουρσί, μπρόκολο, αβοκάντο και αγγούρι. Για επιδόρπιο έχει ετοιμάσει ένα taco με κρέμα cheesecake, που αν κλείσετε τα μάτια θα σας θυμίσει μηλόπιτα.

Προτείνω να φάτε εκεί γιατί όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στο Hurry Up ανοίγοντας μια μαλαγουζιά του Αποστολίδη ή ένα καλιφορνέζικο sauvignon blanc, ή και πίνοντας μπίρες 608 από το Γαλάτσι. Σύντομα, ο Χάρης Μπονάνος θα μας περιμένει τις Κυριακές και για εναλλακτικό brunch, με πιάτα όπως ένα japanese pancake με butterscotch και άχνη ζάχαρη, ποσέ αυγά συνδυασμένα με πουρέ γλυκοπατάτας και pico de gallo, ενώ σε καφέ θα έχει cold brew και καφέ φίλτρου μόνο.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Hurry Up, Βεΐκου 34, 210 9224461

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ