Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
O Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.
0

O Χάρης Μπονάνος ανήκει σε αυτήν τη γενιά των μαγείρων που είναι γεμάτοι από αναφορές και εικόνες, που έχουν ταξιδέψει πολύ, έχουν δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές κουζίνες, έχουν πειραματιστεί με άλλες τόσες, έχουν δει τo street food να ανεβαίνει, να γίνεται ποιοτικό, να αποτελεί επιλογή εξόδου, να μην είναι απλώς μια γρήγορη λύση για να παραγγείλουμε στο σπίτι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κουράγιο να μαγειρέψουμε.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι. Άλλωστε, το φαγητό έξω σε μέρη που δεν έχουν τίποτα στημένο και δεν απαιτούν κράτηση νομίζω ότι είναι κάτι που ζητάνε όλοι κάποιες μέρες του μήνα.

Σε μια cosy γωνία στο Κουκάκι, εκεί που το παλιό Guarantee φτιάχνει μερικά από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς της Αθήνας από τα τέλη των ’80s και το ταϊλανδέζικο Tuk Tuk δημιουργεί σταθερά ουρές τα τελευταία έξι χρόνια, το Hurry Up ήρθε να ενισχύσει με την παρουσία του αυτήν τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πιάτσα που έχει στηθεί στην οδό Βεΐκου.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα concept που έχει χτιστεί σταδιακά, που έχει δοκιμαστεί, αφού με αυτό ο Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: το μεγάλο του σουξέ, με τηγανητό κοτόπουλο σε ένα μείγμα από panko και μια πούδρα από chips, με καραμελωμένα κρεμμύδια, mayo lime, τσίλι και τυρί Νάξου, ένα με pork belly, αγγούρι τουρσί, mayo miso, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα hoisin, και ένα ακόμα, χορτοφαγικό, με μανιτάρι πορτομπέλο, κατσικίσιο τυρί, αγγούρι τουρσί, mayo miso και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Τα τελειοποίησα φέτος, μου πήρε έξι χρόνια να βγάλω τις γεύσεις που ήθελα», παραδέχεται ο σεφ.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Τα surf & turf pasta με τους τρεις ζωμούς. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ανοιχτό σάντουιτς με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Δουλεμένο για χρόνια πιάτο είναι και η surf & turf pasta του με τους τρεις ζωμούς, με λάιμ, beurre noisette, κατσικίσιο μαλακό τυρί, μπέικον, γαρίδα και σος κοτόπουλου∙ μην την παραλείψετε από την παραγγελία σας, αν έχετε πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο μπορεί να σας θυμίσει σε άρωμα και γεύση τα μακαρόνια που σερβίρονται τα ξημερώματα, βρασμένα στον ζωμό του κρέατος, με τριμμένη μυζήθρα από πάνω για να «στρώσουν στομάχι» οι καλεσμένοι και να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι το πρωί.

Άψογο πιάτο σε ζυμαρικό είναι και τα ελαφρώς τηγανισμένα gyoza του, που αυτή την περίοδο τα γεμίζει με γαρίδα, ενώ σύντομα θα τα φτιάχνει με κολοκύθα, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αμαρέτο.

Όλες οι παρασκευές για τα πιάτα του Hurry Up είναι χειροποίητες, ενώ ο Χάρης Μπονάνος χρησιμοποιεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Νάξου και τις φημισμένες πατάτες του νησιού, που τις κόβει, τις τηγανίζει και τις συνοδεύει με chutney κόκκινης πιπεριάς και mayo lime − είναι τέλειες.

Εκτός από τα ασιατικά και τα ελληνικά υλικά που μπλέκονται στις προτάσεις του, το δικό του ανοιχτό σάντουιτς −μια σκανδιναβική αναφορά− φτιάχνεται με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Μπορείτε να το βάλετε στο τραπέζι, να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο και να το μοιραστείτε, ενώ έχει και ένα άλλο σάντουιτς, σε ψωμί panini, εμπνευσμένο από το ιταλικό All'antico Vinaio, με μπούτι κοτόπουλου, μαγιονέζα, ντομάτα, σόγια, κρεμμύδια, κρέμα πατάτας και παρμεζάνα.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ελαφρώς τηγανισμένα gyoza. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Θα βρείτε και μια σαλάτα στην οποία ανακυκλώνει υλικά απ’ όλο το μενού, ενώ vegan πιάτο είναι ένα χορταστικό bowl με ρεβίθια, τηγανητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδια τουρσί, μπρόκολο, αβοκάντο και αγγούρι. Για επιδόρπιο έχει ετοιμάσει ένα taco με κρέμα cheesecake, που αν κλείσετε τα μάτια θα σας θυμίσει μηλόπιτα.

Προτείνω να φάτε εκεί γιατί όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στο Hurry Up ανοίγοντας μια μαλαγουζιά του Αποστολίδη ή ένα καλιφορνέζικο sauvignon blanc, ή και πίνοντας μπίρες 608 από το Γαλάτσι. Σύντομα, ο Χάρης Μπονάνος θα μας περιμένει τις Κυριακές και για εναλλακτικό brunch, με πιάτα όπως ένα japanese pancake με butterscotch και άχνη ζάχαρη, ποσέ αυγά συνδυασμένα με πουρέ γλυκοπατάτας και pico de gallo, ενώ σε καφέ θα έχει cold brew και καφέ φίλτρου μόνο.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Hurry Up, Βεΐκου 34, 210 9224461

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM