Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
0

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Διαβάζοντας τον κατάλογο, ανακαλύπτεις πιάτα γνωστά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με μια νεωτεριστική πινελιά... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Σεϋχέλλες ή Μπαχάμες, ποιον εξωτικό προορισμό θα επιλέξεις για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα; Κανένα πρόβλημα με τους προορισμούς και τα εδέσματα. Οι «Σεϋχέλλες» είναι το μεζεδοπωλείο στην πλατεία Κεραμεικού που αντικατέστησε στην αρχή της χρονιάς το καφενείο «Μπαχάμες» που στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο, το οποίο υπάρχει σ' αυτήν τη θέση από τον 19ο αιώνα. «Σεϋχέλλες» (πρώην Μπαχάμες) θα διαβάσεις στην ταμπέλα και τα εδέσματα που θα δοκιμάσεις είναι παρασκευασμένα με πρώτες ύλες που οι άνθρωποι του εστιατορίου αναζητούν σε όλη την Ελλάδα. Εδώ δεν θα φας τίποτα προ-φτιαγμένο ή προτηγανισμένο. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που τα παραγγέλνεις και αυτό κάποιες φορές θέλει τον χρόνο του, ιδίως όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, κάτι που συνήθως συμβαίνει.

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Κοκκινιστός βουβαλίσιος καβουρμάς με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Παίρνουμε θέση στον πεζόδρομο κάτω από τα δέντρα και δοκιμάζουμε μανιτάρια Πορτομπέλο που έρχονται όμορφα σοταρισμένα με γενναίες φέτες απάκι και ξηρό ανθότυρο Χανίων (€5,70), ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, που η παρέα τιμάει με βουλιμία. Ακολουθεί μια ρεβιθάδα που ο σεφ Φώτης Φωτεινόγλου συνδυάζει με χταπόδι και μαγειρεύει στον φούρνο (€8,5). Ωραίος ο συνδυασμός – αν και θα ήθελα πιο χυλωμένα τα ρεβίθια, το πιάτο είναι εύγευστο. Από τα πιάτα ημέρας, ευωδιαστοί και αφράτοι ήταν οι γιαουρτοκεφτέδες (€6), ενισχυμένοι με μπόλικο δυόσμο. Τα λαχανοντολμαδάκια με ρύζι και γαρίδες (€6) είναι κρύος μεζές και τα τσιμπολογάς με τα δάχτυλα. Από τα πιάτα που δεν συναντάς εύκολα είναι η μοσχαρίσια γλώσσα που ήρθε σοταρισμένη ιδανικά και συνοδευόταν από αμπελοφάσουλα τουρσί (€7,5) – ωραία ιδέα. Ένα πιάτο ιδιαίτερο, που όμως σε κερδίζει με την ήπια γεύση του που δανείζεται την ένταση που βγάζουν τα αμπελοφάσουλα τουρσί. Εδώ, διαβάζοντας τον κατάλογο, ανακαλύπτεις πιάτα γνωστά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με μια νεωτεριστική πινελιά. Αξιοσημείωτη είναι η λίστα με τα τυριά, από χλωρομανούρα Κιμώλου μέχρι λαδοτύρι Ζακύνθου. Υπάρχει άποψη. Με χαρά θα ξαναπήγαινα για να περάσω όμορφα σε μια γειτονιά που συντηρεί την αύρα της παλιάς Αθήνας.

☛ Σεϋχέλλες, Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, 211 1834789

 

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που τα παραγγέλνεις και αυτό κάποιες φορές θέλει τον χρόνο του, ιδίως όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, κάτι που συνήθως συμβαίνει... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ