Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
0

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Διαβάζοντας τον κατάλογο, ανακαλύπτεις πιάτα γνωστά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με μια νεωτεριστική πινελιά... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Σεϋχέλλες ή Μπαχάμες, ποιον εξωτικό προορισμό θα επιλέξεις για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα; Κανένα πρόβλημα με τους προορισμούς και τα εδέσματα. Οι «Σεϋχέλλες» είναι το μεζεδοπωλείο στην πλατεία Κεραμεικού που αντικατέστησε στην αρχή της χρονιάς το καφενείο «Μπαχάμες» που στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο, το οποίο υπάρχει σ' αυτήν τη θέση από τον 19ο αιώνα. «Σεϋχέλλες» (πρώην Μπαχάμες) θα διαβάσεις στην ταμπέλα και τα εδέσματα που θα δοκιμάσεις είναι παρασκευασμένα με πρώτες ύλες που οι άνθρωποι του εστιατορίου αναζητούν σε όλη την Ελλάδα. Εδώ δεν θα φας τίποτα προ-φτιαγμένο ή προτηγανισμένο. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που τα παραγγέλνεις και αυτό κάποιες φορές θέλει τον χρόνο του, ιδίως όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, κάτι που συνήθως συμβαίνει.

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Κοκκινιστός βουβαλίσιος καβουρμάς με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Παίρνουμε θέση στον πεζόδρομο κάτω από τα δέντρα και δοκιμάζουμε μανιτάρια Πορτομπέλο που έρχονται όμορφα σοταρισμένα με γενναίες φέτες απάκι και ξηρό ανθότυρο Χανίων (€5,70), ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο, που η παρέα τιμάει με βουλιμία. Ακολουθεί μια ρεβιθάδα που ο σεφ Φώτης Φωτεινόγλου συνδυάζει με χταπόδι και μαγειρεύει στον φούρνο (€8,5). Ωραίος ο συνδυασμός – αν και θα ήθελα πιο χυλωμένα τα ρεβίθια, το πιάτο είναι εύγευστο. Από τα πιάτα ημέρας, ευωδιαστοί και αφράτοι ήταν οι γιαουρτοκεφτέδες (€6), ενισχυμένοι με μπόλικο δυόσμο. Τα λαχανοντολμαδάκια με ρύζι και γαρίδες (€6) είναι κρύος μεζές και τα τσιμπολογάς με τα δάχτυλα. Από τα πιάτα που δεν συναντάς εύκολα είναι η μοσχαρίσια γλώσσα που ήρθε σοταρισμένη ιδανικά και συνοδευόταν από αμπελοφάσουλα τουρσί (€7,5) – ωραία ιδέα. Ένα πιάτο ιδιαίτερο, που όμως σε κερδίζει με την ήπια γεύση του που δανείζεται την ένταση που βγάζουν τα αμπελοφάσουλα τουρσί. Εδώ, διαβάζοντας τον κατάλογο, ανακαλύπτεις πιάτα γνωστά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με μια νεωτεριστική πινελιά. Αξιοσημείωτη είναι η λίστα με τα τυριά, από χλωρομανούρα Κιμώλου μέχρι λαδοτύρι Ζακύνθου. Υπάρχει άποψη. Με χαρά θα ξαναπήγαινα για να περάσω όμορφα σε μια γειτονιά που συντηρεί την αύρα της παλιάς Αθήνας.

☛ Σεϋχέλλες, Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, 211 1834789

 

Για τσιμπολόγημα στις Σεϋχέλλες Facebook Twitter
Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που τα παραγγέλνεις και αυτό κάποιες φορές θέλει τον χρόνο του, ιδίως όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, κάτι που συνήθως συμβαίνει... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ