Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter
Τα κλασικά αυγά Βenedict έρχονται με Yuzu-Wasabi Hollandaise πάνω σε ψωμί του μπέργκερ, με μια ωραία ψημένη φέτα μπέικον.
0


Το Rakkan, με την ασιατική κουζίνα του, έχει καθιερωθεί στα βόρεια προάστια και τώρα μπαίνει στον χώρο του κυριακάτικου brunch. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιμετωπίζει το ohayou brunch μια κουζίνα με γιαπωνέζικες καταβολές. Στην πράξη, αυτό επιτυγχάνεται με το πάντρεμα υλικών που κατάγονται από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με συνταγές που στη δυτική μαγειρική κουλτούρα έχουμε συνδέσει με αυτό που ξέρουμε ως brunch. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο λιτός, κομψός χώρος και η μεγάλη μπάρα σφύζουν από κόσμο όλων των ηλικιών. Η ζωντανή τζαζ κρατά όμορφη συντροφιά στις παρέες που δοκιμάζουν το μενού. 

 

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter
Musabetsu Τomago

 

Πήραμε γεύση από μικρά αφράτα pancakes με cream cheese, καπνιστό σολομό και ikura, που είναι αυγοτάραχο, και συνοδεύονται από πράσινα σαλατικά (€8). Τα κλασικά αυγά Βenedict (€8) έρχονται με Yuzu-Wasabi Hollandaise πάνω σε ψωμί του μπέργκερ, με μια ωραία ψημένη φέτα μπέικον. Ενδιαφέρουσα γεύση αποκαλύπτει η εξαιρετικά λεπτή ομελέτα που στην καρδιά της τυλίγεται γιαπωνέζικο ρύζι με λιλιπούτεια μπουκετάκια μπρόκολο, ροδέλες από σπαράγγι και περιχύνεται διακριτικά με γλυκόξινη σος (€8). Το πιάτο Musabetsu Τomago (€8) είναι μια σύνθεση από scrambled eggs, ρύζι ατμού με σολομό, φρέσκια ντομάτα σε κύβους και σουσάμι που δίνει τη γευστική νότα στην επίγευση. Από τα τρία μπέργκερ (με σολομό, Rib Eye και κοτόπουλο) που προτείνει το μενού δοκιμάσαμε αυτό με το κοτόπουλο (€13) που ήταν γευστικό, ανάλαφρο και συνοδευόταν από λιμπιστικές τηγανητές πατάτες που μοσχοβολούσαν τρούφα. Προτείνεται μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα ποικιλία σε καφέδες και τσάγια, όπως καλές είναι και οι προτάσεις για κρασί σε ποτήρι. Για το τέλος μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα τρία γλυκά που φιγουράρουν στο μενού.

☛Rakkan, Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, 210 8087941 

Ένα από τα καλύτερα brunch με ασιατική υπογραφή Facebook Twitter

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT