Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
0

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
Tραγανό won ton γεμισμένο με χοιρινό κιμά, σιτσίμι και κινέζικη μπάρμπεκιου.


Το Cinco στο Κολωνάκι,
από το ξεκίνημά του, αλλά ιδιαίτερα φέτος, μας έχει συνηθίσει σε ένα παιχνίδι γεύσεων και πολιτισμών. Και επειδή οι καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, που έχει φέτος την ευθύνη της κουζίνας, ετοίμασε για τα μεσημέρια ένα μενού chifa (τσίφα). Τι ακριβώς είναι αυτό μας το εξηγεί ο ίδιος: «Όταν το 1850 η Κίνα άρχισε να υπογράφει στο Μακάο συμβόλαια εργασίας με το Περού, ένα μεταναστευτικό κύμα Κινέζων έφυγε για την άλλη άκρη της Γης, μεταφέροντας και τη διατροφική του κουλτούρα. Όσοι έμειναν μετά τα 8 χρόνια της σύμβασης δημιούργησαν τα δικά τους μικρά εστιατόρια, μαγειρεύοντας ένα μείγμα κινεζοπερουβιανής κουζίνας Έτσι προέκυψε η κουζίνα chifa ("chi" σημαίνει τρώω και "fa" ρύζι). Το πρώτο chifa εστιατόριο άνοιξε το 1920 και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κουζίνας ήταν το γρήγορο μαγείρεμα σε γουόκ και σε δυνατή φωτιά». Αντλώντας έμπνευση από αυτού του είδους την κουζίνα, ο Δημήτρης παρουσιάζει τις fusion γεύσεις με τον μοναδικό του τρόπο που ξέρει να δένει υλικά και τεχνικές με διαφορετικές γεωγραφικές και εθνικές προελεύσεις. Θα πάρεις γεύση από τραγανό won ton γεμισμένο με χοιρινό κιμά, σιτσίμι και κινέζικη μπάρμπεκιου (€7,50), από περουβιανό τηγανητό ρύζι με σόγια, λαχανικά και αυγό (€14,50) και εξαιρετικό σιγομαγειρεμένο χοιρινό με chifa ρύζι ατμού (€15,90).

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό.

☛ Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ