Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ..
0
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει...

Αν με ρωτήσεις ποια κουζίνα θεωρείται δημοφιλής στα ελληνικά εστιατόρια, η απάντηση δεν θα χρειαστεί μεγάλη αναζήτηση: η ασιατική. Είναι η τάση που προσελκύει και κερδίζει έδαφος στις επιλογές εξόδου του Έλληνα. Αρκετοί είναι και οι σεφ που εμπνέονται από τα ιδιαίτερα ασιατικά υλικά τα οποία «παίζουν» στην κουζίνα τους, πλουτίζοντας με εξωτικές πινελιές τα μεσογειακά πιάτα. «Καθαρόαιμη» ασιατική κουζίνα θα γευθείς στο εστιατόριο Oozora The House που βάζει την αυθεντική σφραγίδα του στο καινούργιο μόνιμο σπίτι του στο εμβληματικό νεοκλασικό στο Κεφαλάρι, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν το Cash και παλαιότερα το Far East. Στη νέα του μορφή το εστιατόριο της οδού Δηλιγιάννη δείχνει να είναι καλύτερο και πιο ώριμο παρά ποτέ. Μόλις διαβείς το κατώφλι, ένα «δάσος» από χρυσά μπαμπού σε αγκαλιάζει, δημιουργώντας έναν μαγικό διάδρομο που σε οδηγεί στη σάλα. Η φινέτσα, η άνεση και η ποιότητα δίνουν τον τόνο με διακοσμητικά στοιχεία τα μαύρα μπαμπού, το μάρμαρο, το ξύλο και τα απαλά υφάσματα στους αναπαυτικούς καναπέδες – διακριτική πολυτέλεια που δεν σε αγχώνει.

Πίσω από τη γοητευτική μπάρα ο Σπύρος Κερκύρας ετοιμάζει κοκτέιλ, αφήνοντας τη φαντασία του να εμπνευστεί από τα ασιατικά υλικά. Όμως, πέρα από τη διακόσμηση που κλέβει τις πρώτες εντυπώσεις, το παιχνίδι κερδίζει οριστικά το Oozora όταν δοκιμάσεις τη νέα του κουζίνα, όπως έχει διαμορφωθεί χάρη στη μαγειρική ευφυΐα του νέου του σεφ Γιώργου Βενιέρη, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά ώριμος πλέον να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο όσο και οι γεύσεις των πιάτων του. «Ετοίμασα ένα casual ασιατικό μενού με γεύσεις από Κίνα, Ταϋλάνδη και Βιετνάμ. Αγαπώ την Ασία, είναι το χόμπι μου», λέει ο σεφ και προσθέτει, «Δεν κάνω copy paste πιάτα. Είναι δικές μου εμπνεύσεις από τα πολύχρονα ταξίδια μου στο South East. Υπάρχει ειλικρίνεια στην κουζίνα μου. Κάνω easy going φαγάκι». Στο Oozora ο Βενιέρης δίνει το απόσταγμα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας δεκαπέντε ετών στις ασιατικές κουζίνες, με ερεθίσματα από ανοιχτές αγορές, υπαίθρια μικρά εστιατόρια, ακατέργαστα τροπικά υλικά, καρυκεύματα, κράματα πολιτισμών και παραδόσεων. Πειραματίζεται, φλερτάρει με την ιδέα μιας υβριδικής κουζίνας, αναζητεί τις ιδανικές αναλογίες και σχέσεις των υλικών και στην πλειονότητά τους τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του μπορούν να σταθούν χωρίς συμπλέγματα απέναντι στις δημιουργίες των κορυφαίων ανά τον κόσμο μαέστρων του ασιατικού fusion.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο..

Η παρέλαση των γεύσεων στο τραπέζι σου αποδεικνύεται απολαυστική και εθιστική ταυτόχρονα. Πάπια κονφί, συνδυασμένη με διάφορες φύτρες και pomelo, ένα είδος γκρέιπφρουτ (€16), που σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά της και το παιχνίδι των υλικών στην επίγευση. Αρκετά πικάντικο, με κάθε μπουκιά να σκάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανίσκο, είναι το μοσχάρι με νουντλς, baby καλαμπόκι, κινέζικο λάχανο και τσίλι ψιλοκομμένο (€18). Ενθουσιάζει το πιάτο Εbi Μayo (€14), με τις αέρινες γαρίδες σε άψογη τεμπούρα, που με τα τσοπ-στικς τις βουτάς μέσα σε χειροποίητο γιαπωνέζικο green κάρι που φτιάχνει η κουζίνα, είναι εθιστικές. Ένα από τα πιάτα που καταγράφονται στη γευστική μνήμη είναι τα υπέροχα baozi (€6). Πρόκειται για ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο. Τρώγονται με τα χέρια και δεν θέλεις να τελειώσουν. Απολαυστικό το κοτόπουλο green curry (€18) που συνδυάζεται υπέροχα με γλυκοπατάτες, μελωμένες μελιτζάνες και πράσινα φασόλια. Το Black cod (€30) με tamarind και mung beans είναι ένας βελούδινης υφής μαύρος μπακαλιάρος που σε εντυπωσιάζει η πολυπλοκότητα της γεύσης του μέσα από την αλληλεπίδραση των υλικών. Το φαγητό του Γιώργου Βενιέρη είναι απόλυτα προσηλωμένο στην ιδέα της απόλαυσης. Πιάτα προκλητικής νοστιμιάς που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις για να τα γευθείς πάλι.

Να μη σας πω και για τα γλυκά, όπως η roasted banana, το lime και το παγωτό φιστικοβούτυρο (€10). Εξαιρετικός είναι ο κατάλογος των κρασιών και ευγενικό και αποτελεσματικό το σέρβις, υπό την μπαγκέτα του διευθυντή της σάλας Νεκτάριου Ντάλλα. Το Oozora The House ένας πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και έχει κερδίσει το στοίχημα, αφού φεύγεις και παίρνεις μαζί σου μια υπέροχη ανάμνηση.

Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Baozi. Ψωμάκια ατμού γεμιστά με wagyu beef, τζίντζερ, σουσάμι και κάστανο...
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε το εκπληκτικό ασιατικό μενού του Γιώργου Βενιέρη στο Oozora Facebook Twitter

Oozora The House, Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 210 8018515

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ