CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν.

Dogpound: Πίτσα σε ατομικό μέγεθος, άψογο Bloody Mary και ελληνικές μπίρες

0

Από εκεί που τα άλλα καλοκαίρια ψάχναμε αυλές και τραπεζάκια έξω, το φετινό όχι απλώς δεν απορρίπτουμε το να κάτσουμε μέσα, ίσα-ίσα, όταν μπαίνουμε σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους και ψάχνουμε μια θέση, βγάζουμε επιφωνήματα ανακούφισης.

Μια νέα άφιξη για φαγητό και ποτό στο κέντρο δεν διαθέτει καθόλου τραπεζοκαθίσματα έξω, δεν έχει καν χώρο για κάτι τέτοιο. Μπαίνοντας στο Dogpound, θα νιώσετε λες και βρίσκεστε σε μια δροσερή σπηλιά που κάποιοι έσκαψαν στο Μοναστηράκι.

Αυτοί οι κάποιοι είναι η ομάδα του Lost Athens της Αρχελάου που μας έχει συνηθίσει σε διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες. Αυτήν τη φορά, στον δρόμο (όχι πάνω στην πλατεία, μην μπερδευτείτε) της Αγίας Ειρήνης έστησε ένα κουλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά μέρος με μια ανοιχτή κουζίνα, μια μπάρα και κερκίδες για άραγμα, με πολύ σύντομα μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις που δροσίζουν, πράγματα δημοφιλή και αγαπημένα.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, που θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο.

Μπαίνοντας στο Dogpound, στα δεξιά σας θα βρείτε ένα κομμάτι retail, ένα ψυγείο απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητα σάντουιτς-τριγωνάκια σε συσκευασία αεροδρομίου, φρέσκους χυμούς, καφέ cold brew, παγωμένο τσάι με ντόπια βότανα από την εταιρεία Corphes, ελληνικές μπίρες και κρασιά που μπορείτε να ανοίξετε στο μαγαζί ή να τα πάρετε για έξω. Στα διπλανά ράφια θα βρείτε κεραμικές κούπες για το σπίτι –που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα και είναι σχεδιασμένη από τους ίδιους–, διεθνή Τύπο, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εκεί, ενώ πίνετε τον καφέ σας.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Κεραμικές κούπες για το σπίτι -που η καθεμία κρύβει το δικό της μήνυμα.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Διεθνείς εκδόσεις που μπορείτε να ξεφυλλίσετε, ενώ πίνετε τον καφέ σας εκεί.

Στο κομμάτι του καφέ, λοιπόν, ο Βασίλης Νικήτας έφτιαξε το δικό του blend (μπορείτε να το προμηθευτείτε και για το σπίτι), χρησιμοποιώντας μια φρουτώδη και με οξύτητες Αιθιοπία, μαζί με με μια Βραζιλία που βγάζει σοκολάτα και γλυκαίνει το αποτέλεσμα.

Ο καφές αυτός ψήνεται από την εταιρεία Taf και αξιοποιείται με τους πιο κλασικούς τρόπους, δηλαδή μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν έναν διπλό εσπρέσο με αυτό, ωστόσο στο Dogpound μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι νέο που ίσως δούμε να γίνεται τάση στην Αθήνα: αντί για έναν ακόμα freddo espresso ζητήστε καφέ με ανθρακικό, είναι ένα πολύ ωραίο ρόφημα και για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα. Επίσης, κάνουν άπαιχτο affogato με ένα δικό τους vegan, βελούδινο παγωτό καρύδας – να το πάρετε.

Το Dogpound θέλει να είναι ένα μέρος δυναμικό που θα αλλάζει, θα έχει συνέχεια κάτι διαφορετικό να προτείνει, από τη μουσική του μέχρι το φαγητό του, που είναι μετρημένο, σωστό και νόστιμο. Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος, κάτι που για μένα την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή, αξιοποιώντας σε αυτήν φρέσκα υλικά και τις πίκλες που φτιάχνει. Οι συνταγές που θα είναι διαθέσιμες καθημερινά θα είναι τρεις και θα αλλάζουν ανάλογα με τα κέφια και την εποχή, ενώ πάντα θα υπάρχει μια vegetarian επιλογή.

Το ζυμάρι της με τα τρία διαφορετικά άλευρα ωριμάζει τρεις μέρες και δουλεύεται την τέταρτη, ενώ την πέμπτη γίνεται ένα πολύ χορταστικό leftover σάντουιτς που είναι τέλειο bar food, όπως και η πίτσα. Και για να καταλάβετε πώς θα κινηθούν γευστικά, εγώ δοκίμασα πίτσα πεπερόνι με μοτσαρέλα, καυτό μέλι και ελιές, ένα σάντουιτς με κοτόπουλο tikka masala, χαρίσα, κόλιανδρο και αγγούρι.

CHECK Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Η Ελένη Σαράντη έφτιαξε μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος.
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Kαφές με ανθρακικό, ένα πολύ ωραίο ρόφημα για ένα έχετε στο χέρι, ενώ περπατάτε στην καυτή Αθήνα.

Οι κάνουλες του Dogpound παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μια και από αυτές βγαίνουν μπίρες από ένα νέο μικροζυθοποιείο, μια lager και μια ευκολόπιοτη IPA από το Babel της Κερατέας. Σερβίρουν μπίρα σε μικρό ποτήρι, σε μέγεθος ισπανικής caña, το ίδιο κάνουν και με το κρασί, αφού εκεί μπορείτε να ζητήσετε ένα ποτήρι των 100 ml που κοστίζει μόλις 4 ευρώ.

Επιστρέφω στις κάνουλες, αφού από αυτές βγαίνουν δύο ανθρακωμένα long drinks, το Freeze fly με βάση το τζιν που είναι αρωματισμένο με μάραθο και φινόκιο, με cordial από πράσινο τσάι ροδάκινο και μια σόδα από γιασεμί και δυόσμο –σερβίρεται με μια πίκλα από φινόκιο–, και το Caribbean scotch & tonic με ένα ουίσκι αρωματισμένο με δίκταμο και ένα τόνικ που βγάζει πολύ έντονο το αγγούρι και το πεπόνι – σερβίρεται με μια πίκλα πορτοκάλι. Δαγκώνετε τις πίκλες και πίνετε.

Ο Βασίλης Νικήτας σερβίρει και μια δική του παραλλαγή του Ζombie και ένα Νegroni με κρασί, ένα κοκτέιλ που είναι λες και τρως πεπόνι με προσούτο, ένα άψογο Bloody Mary για το οποίο έχει αρωματίσει τη βότκα με πράσινη ελιά και φινόκιο –κλέβει ντομάτα από αυτή που χρησιμοποιεί η Ελένη για την πίτσα–, ενώ στο χείλος του ποτηριού βάζει tajín, λάιμ, καυτερή πιπεριά και αλάτι· είναι το κοκτέιλ που ταιριάζει τέλεια με μια πίτσα spianata.

Όσο για τη μουσική, στο Dogpound θα παίζουν με βινύλια, μπορεί να δείτε τον DJ να κάθεται στις χτιστές κερκίδες στο βάθος του μαγαζιού με την παρέα του και να σηκώνεται να αλλάξει το κομμάτι, η ατμόσφαιρα εκεί θα είναι χαλαρή.

Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Bloody Mary
Dogpound: Μια νέα άφιξη για να βγούμε μέσα Facebook Twitter
Negroni με κρασί

Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ