«Cocktails and Kitchen»

«Cocktails and Kitchen» Facebook Twitter
Η διασκόσμησή του με βιομηχανικό υπόβαθρο παίζει με πέντε διαφορετικές εθνικές γωνιές: ελληνική, πολίτικη, ιταλική, αμερικανική και μεξικάνικη...
0


Το L' ahuri είναι μία από τις πιο φρέσκες αφίξεις στην «πιασάρικη» και πολύκοσμη πλατεία Μπουρναζίου, που άνοιξε με σκοπό να προσφέρει τη δική του άποψη στη διασκέδαση ημέρας και νύχτας. Το ίδιο δηλώνει στην ταυτότητά του «Cocktails and Kitchen», δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, αλλά η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στην πολυεθνικότητα που αρχίζει από τον χώρο και φτάνει ως το μενού. Η διασκόσμησή του με βιομηχανικό υπόβαθρο παίζει με πέντε διαφορετικές εθνικές γωνιές: ελληνική, πολίτικη, ιταλική, αμερικανική και μεξικάνικη. Την εικόνα συμπληρώνουν η στρογγυλή μπάρα στο κέντρο του μαγαζιού και η ανοιχτή κουζίνα, με τον σεφ να είναι έτοιμος να παίξει σε πέντε διαφορετικά γήπεδα, αφού ο κατάλογος χαρακτηρίζεται από την αντίστοιχη με του χώρου πολυθεματικότητα.

«Cocktails and Kitchen» Facebook Twitter
Η μεγάλη απογοήτευση ήταν το πολίτικο ιτσλί κεφτέ που έφτασε στο τραπέζι ως ένα πιάτο κεφτεδάκια με προτηγανισμένες πατάτες...

Το περιβάλλον είναι ευχάριστο με την πρώτη ματιά και το μενού με τις πολλές προσωπικότητες υπόσχεται γευστικά ταξίδια, αλλά δυστυχώς οι προσδοκίες χάνονται γρήγορα. Τα κρητικά ντακάκια (€4,50) από το ελληνικό μενού ήταν αρκετά στεγνά, με ελάχιστη την παρουσία της τριμμένης ντομάτας, αλλά καλύτερα από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού καταλόγου, τα strips κοτόπουλου(€7,10) με μπούκοβο, σουσάμι και σάλτσα μπέρμπον, τα οποία ήρθαν βαριά τηγανισμένα και ξερά, παρά την καλή ισορροπία της πικάντικης γεύσης. Η μεξικάνικη quesadilla (€5,60) με κοτόπουλο και μπέικον σε ψημένη τορτίγια δεν είχε καμία σχέση με την υπόσχεση τραγανότητας που έδινε ο κατάλογος, αφού είχε μαλακώσει εντελώς από τα υγρά της γέμισης. Το γουακαμόλε και το πίκο ντε γκάλο που τη συνόδευαν ήταν απλώς τυπικά. Η μεγάλη απογοήτευση, όμως, ήταν το πολίτικο ιτσλί κεφτέ (€4,90), το οποίο, αντί για το γνωστό, τραγανό παρασκεύασμα από πλιγούρι που περικλείει αφράτο και μυρωδάτο κιμά, έφτασε στο τραπέζι ως ένα πιάτο κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες. Ακόμη και αν ξεπερνούσες την ανακολουθία της περιγραφής, θα διαπίστωνες ότι οι κεφτέδες ήταν ενοχλητικά ξιδάτοι και το πλιγούρι ριγμένο στο μείγμα του κιμά, ενώ οι πατάτες ήταν προτηγανισμένες, κατεψυγμένες και όχι φρέσκες, «κατ' απαίτηση των πελατών!» όπως εξήγησε ο ευγενικός σερβιτόρος. Το L' ahuri έχει μόλις δεκαπέντε ημέρες λειτουργίας. Αν γνωρίσεις το μαγαζί αργά το βράδυ με μπιτάτη μουσική, ωραίες παρουσίες και κοκτέιλ να ρέουν άφθονα, θεωρώντας το φαγητό μια «δευτερεύουσα και βγάλε» υπόθεση, ίσως να αποκομίσεις μια καλύτερη εντύπωση για το τι ακριβώς θέλει να προσφέρει. Αν τύχει, όμως, να το επισκεφθείς μεσημέρι –όπως συνέβη μ' εμένα–, ζητώντας να ικανοποιήσεις την πείνα σου με αξιοπρεπές φαγητό, θα πρέπει να επιστρατεύσεις πολύ καλή διάθεση για να αποδώσεις τις αστοχίες της κουζίνας στο «νεαρόν» του εγχειρήματος, ελπίζοντας ότι σύντομα η εμπειρία και οι καλές προθέσεις θα οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις.

☛ L' ahuri, λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 210 5729888

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ